Politika

TKDK Projelerine Sivas Damgası--Video

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, “TKDK hibelerinde Sivas 42 il içinde en fazla hibe ödenen 7'nci il, en fazla projenin hayata geçirildiği 3 ilden birisi olmuştur. Sivas'ta toplam bin 364 proje kazandırılmış ve bunların bin 287'si tamamlanmıştır” dedi.

21-03-2023 13:47
SİVAS

Fatih TABUR

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak ilimize yapılan yatırımlar hakkında vekilleri bilgilendirdi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde ve daha sonraki sel baskınında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Ekinci,  “Ülkemize de geçmiş olsun diyorum. Kıymetli milletvekilleri; Sultan Şehir Sivas'ımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan yatırımlarla ilgili şahsım adına söz almış bulunmaktayım. 2002 yılında başlayan millete hizmet yolculuğumuz yine milletimizden aldığımız güç ve destekle azim ve kararlılıkla devam ediyor” dedi.

3 BİN 671 EK DERSLİK KAZANDIRDIK

Anadolu'nun kadim şehri Sivas’ın kültürün, medeniyetin ve irfanın beşiği olduğunu dile getiren Ekinci, “Türkiye'mize, Sivas'ımıza ve Sivaslılara hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Sultan Şehrimize 20 yılda yaptığımız hastaneleri, ulaşım yatırımlarını, barajları, göletleri, tarımsal sulama tesislerini, okullarımızı, kamu binalarımızı ve daha nicelerini 5 dakikaya sığdıramayacağım. Son 20 yılda Sivas'ımız için gece gündüz çalışarak kamu yatırımlarından en çok pay alan illerden biri olmasını başardık. Ülkemizin en değerli sermayesinin beşerî sermaye olduğunun bilincindeyiz. Milli eğitime 2003-2021 yılları arasında 1 milyar 400 milyon liralık yatırımla 3 bin 671 ek derslik kazandırdık. 1974'te kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitemizi son 20 yılda üç kat büyüttük. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz ise 18 Mayıs 2018 tarihinde 7141 sayılı Kanun'la kurulmuş olup eğitim hayatına başlamıştır. Ayrıca, Sivas'ımızda Polis Meslek Eğitimi Merkezimiz de bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılından günümüze kadar 69 adet sağlık tesisi ilimize kazandırılmıştır. Bu tesisler; Sivas Numune Hastanesi, 12 adet acil sağlık istasyonu, Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve ilçe hastanelerimizdir” dedi.

HIZLI TREN HATTIMIZ KISA SÜREDE AÇILACAK

Sivas’ın devlet ve il yolu açısından en uzun yol ağına sahip illerden birisi olduğunu belirten Ekinci, “2003-2022 döneminde 807 kilometre bölünmüş yol, 500 kilometre tek yol, yaklaşık 573 kilometre sıcak asfalt kaplama yapılmıştır. Sivas Nuri Demirağ Havaalanımız 2010 yılından itibaren hizmet vermeye devam etmektedir. Ankara-Sivas hızlı tren hattımızın çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup en kısa sürede hizmete açılacaktır. TKDK hibelerinde Sivas 42 il içinde en fazla hibe ödenen 7'nci il, en fazla projenin hayata geçirildiği 3 ilden birisi olmuştur. Sivas'ta toplam bin 364 proje kazandırılmış ve bunların bin 287'si tamamlanmıştır. Et ve Süt Kurumu da tekrar açılarak çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Sivas'ın su kaynaklarının iyi şekilde kullanılması, sulanabilecek arazilerin suya kavuşturulması için son 20 yılda akarsu kaynaklarımızın üzerine DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 19 baraj, 28 gölet, 10 regülatör, 180 taşkın koruma tesisi kurulmuştur. Doğanın eşsiz güzelliklerini her bölgesinde farklı şekilde renklendirmiş, huzur dolu bir şehir olan Sivas'ta doğa, kaplıca ve kış turizmi alanında da önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, Sivas Yıldız Dağı Kayak ve Turizm Merkezimiz hizmete açılmış, Gök Medrese, Gürün Gökpınar tarihî kent meydanı ve birçok tarihî eserlerimiz yenilenen yüzüyle gelecek kuşaklara aktarılacaktır” ifadelerini kullandı.

OSB SON 20 YILDA BÜYÜK BİR GELİŞME KAYDETTİ

Ekinci, konuşmasının devamında; “Gençlik ve spor alanında ise 27 bin 500 kişilik kapasiteli yeni stadyumumuz, 10 adet spor salonu, yüzme havuzlarımız, ek olarak 11 adet KYK öğrenci yurdu yapılmış ve ek 15 bin 500 öğrenci kapasite gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. TOKİ marifetiyle yapımı tamamlanan 11 bin 934 konut, 18 cami, 23 ticaret merkezi ve birçok sosyal donatı da şehrimize kazandırılmıştır. Kamunun sağladığı hibe, destek ve teşviklerle sanayi ve hizmet sektörümüz ilimiz istihdamına ve gelişimine daha fazla katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz 28/12/2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın kararıyla Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alınmıştır. Birinci Organize Sanayi Bölgemiz de son 20 yılda büyük bir gelişme kaydetmiş; 2002 yılında 850 çalışanı olan OSB'mizde bugün itibarıyla 11 bin çalışan bulunmaktadır ve devam eden fabrikalarımız bittiği takdirde bu sayı 16 bine ulaşacaktır. Temiz bir yakıt olan doğal gaz, ilimizde ilk kez 2004 yılında gelmiş il merkezimizin ardından kısa sürede 13 ilçe ve 2 beldemizde kullanılan doğal gaz; Hafik, Doğanşar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerimizin de en yakın zamanda kavuşmasıyla tüm ilimizde kullanılır hâle gelecektir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde Türkiye Yüzyılı atılımıyla, milletimizden aldığımız dua ve destekle ülkemizi ve Sivas'ımızı daha nice yatırım ve hizmetlere kavuşturmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Sivas, sadece bir şehir değil, Sultan Şehirdir. Yapılan tüm yatırımlar için, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, Grup Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Mehmet Habib Soluk'a, önceki dönem milletvekillerimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER