Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Abdulvahap Gazi Doğan ve ilçe başkanları, Türkiye'nin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Doğan, pazarda altyapı ve konaklama imkanlarının bulunmadığını, dışarıdan gelen üretici ve esnafa zorluk çıkarıldığını belirtti. Üreticilerin yollarda ceza kesilerek mağdur edildiğini, jandarma kontrol noktalarında yüksek cezalar uygulandığını ve pasaport işlemlerinin bilinçli şekilde geciktirildiğini ifade etti. Ayrıca, gece 03.00'te pasaport almaları için uyarılan üreticilerin uykusuz bırakıldığını ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nün işleri zorlaştırdığını söyledi.

Doğan, "Bu ihmalkârlık, Şarkışla ekonomisinin bel kemiği olan hayvancılığı baltalıyor. Hayvan başına kesilen ağır cezalar, Türkiye'nin üçüncü büyük pazarını işlemez hale getiriyor" dedi.

Sivas'tan Ekonomi Bakanı Şimşek'e tepki Sivas'tan Ekonomi Bakanı Şimşek'e tepki

"Üretenin Yanındayız!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yozgat ve Konya’daki mitinglerde vurguladığı gibi, "Üreticiyi ezen değil, destekleyen bir Türkiye’yi kuracağız" diyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alın teri dökenin, hayvanına bakanın, üretmek isteyenin baş tacı edildiği bir düzeni biz getireceğiz! Bu tablo kabul edilemez. Üreticiye eziyet eden değil, yolunu açan bir anlayışı hâkim kılacağız. Şarkışla’nın ve üreticimizin her zaman yanındayız!"

CHP’li yöneticiler, bölgedeki hayvancılık sektörünün sorunlarını çözmek için yerel ve merkezi yönetim nezdinde girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Adem Sabit Nalbant