Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşlar için İstanbul, Ankara, İzmir ve Sivas’ta yeni konut satışlarını duyurdu.

Özellikle Sivas’ta başlatılan yeni satışlar, düşük peşinat ve 180 ay vade seçenekleriyle büyük ilgi çekmeye başladı.

SİVAS DOĞANŞAR’DA SATIŞA ÇIKIYOR

TES Dönemi Başlıyor! SSK, BAĞKUR, 4C Emeklilerine Çifte Maaş ve Tazminat Müjdesi
TES Dönemi Başlıyor! SSK, BAĞKUR, 4C Emeklilerine Çifte Maaş ve Tazminat Müjdesi
İçeriği Görüntüle

TOKİ’nin duyurusuna göre, Sivas’ın Doğanşar ilçesinde 67 konutluk bir proje kapsamında 12 stok daire satışa sunulacak. Bunlardan 9’u 2+1, 3’ü ise 3+1 planında olacak. 2+1 daireler, 191 bin 608 TL peşinat ve ayda 9 bin 580 TL taksit ile alıcı bulacak. 3+1 daireler içinse peşinat 253 bin 793 TL, taksit ise 12 bin 689 TL olarak belirlendi. Bu rakamlar, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli ailelere nefes aldıracak türden.

Sivas'taki dar gelirlilere konut müjdesi!

SON BAŞVURU 27 HAZİRAN

TOKİ'nin resmi açıklamasına göre 23 Haziran’da başlayan başvurular 27 Haziran Cuma günü sona erecek. Başvurular yalnızca T.C. Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılabilecek. Başvuru ücreti ise 10 bin TL olarak belirlendi. Kura çekimi ise 3 Temmuz’da gerçekleşecek. Asil hak sahipleri 16-17 Temmuz’da sözleşme imzalayacak. Yedek listede yer alanlar için sözleşme tarihi 22 Temmuz 2025 olarak duyuruldu.

Sivas'taki dar gelirlilere konut müjdesi!-1

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak. Her haneden yalnızca bir kişi adına başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapanların talepleri geçersiz sayılacak. TOKİ, tüm başvuruları kura öncesinde titizlikle inceleyecek.

Kura sonucu asil listede yer alamayanlar için de şans devam ediyor. Sözleşme hakkı kazanamayan daireler, yedek hak sahiplerine sunulacak. Bu kişiler, Ziraat Bankası’nın Sivas Doğanşar şubesinde işlemlerini tamamlayarak ev sahibi olabilecek.

TOKİ'nin farklı şehirlerdeki stok konut satışları, uygun ödeme planlarıyla vatandaşın konut ihtiyacına çözüm sunmaya devam ediyor.

Muhabir: Bilal Hasdemir