Gündem

Balığa İlgi Artıyor

Balığa İlgi Artıyor

Balığa İlgi Artıyor
07-10-2013 16:52


ERSAN ARSLAN

Zengin besin değeri ile uzmanların sürekli olarak tüketilmesini önerdiği balık, kış döneminin vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Havaların soğuması ile birlikte, vatandaşların balığa ilgisi yavaş yavaş artmaya başladı.

Sivas Perakende Sebze Hali’nde her zaman olduğu gibi tezgâhların en çok rağbet gören balık türü Hamsi oldu. Balık fiyatlarının ete oranla daha uygun olduğunu, balığın sağlıklı ve faydalı bir besin kaynağı olduğunu belirten vatandaşlar, özellikle soğuk havalarda ve kış döneminde balıktan vazgeçemediklerini söyledi. Karadeniz hamsisinin fiyatının yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, havaların soğuması ve daha çok balık avlanması ile birlikte fiyatların, normal rakamlara ulaşacağına inandıklarını belirtti.

HER KESEYE UYGUN BALIK VAR

Perakende Sebze halinde her keseye uygun balık türü bulunuyor. Vatandaşlar, en çok hamsi, Alabalık, palamut, levrek, çupra ve somon balığına ilgi gösteriyor.

Halde, Marmara hamsi 5 TL, Karadeniz Hamsi 8 TL, Alabalık 8 TL, Deniz Alabalığı 10 TL, Palamut 8-10 TL, Levrek 15 TL, Çupra 15 TL, Somon 12 TL, Mezgit 25 TL, Zargana 20 TL, Uskumru 12 TL, Çinekop 25 TL, Mercan 20 TL, İstavrit 10 TL, Barbunya 40 TL, Kalkan 60 TL’den satışa sunuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER