USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU GAZETECİLİK DEĞİL; PROVOKATÖRLÜK!

30-11-2023

Sivasspor-Trabzon maçından sonra Trabzon’un bir yerel gazetesindeki haberi görünce kanım dondu! Haber yalan. Üstelikte buram buram tahrik kokuyor! Ezgi Alp adıyla yapılan habere “Sivas’tan Trabzon’a büyük ayıp! Buda yapılmaz “başlığını atılmış ve devamında da “Bordo mavili taraftarlar resmen soğuğa terk edildi. Stada girerken didik didik arandılar” denmiş.

Allah aşkına bu habercilik mi? Bu tam bir provokatörlük! Birisine desen ki “İki şehri bir birine düşürecek haber yap, ancak bu başlığı kullanır, bu haberi yapar!

Ben bu bayanın seviyesine inip kışkırtıcı ifadeler kullanmayacağım. Ama yaptığı çirkinliği ve yalan haberi de deşifre etmek zorundayım. Trabzonlu bu haberin yalan haber olduğunu bilsin, görsün diye…

Önce “yalan” haberin, “doğrusunu” yazayım.

1-Deplasmana giden taraftarlar genelde bu şekilde aranır.

2-Stadyumda sadece Trabzon taraftarının olduğu bölümdeki ısıtıcılar değil, Sivasspor taraftarının olduğu yerdeki ısıtıcılarda çalıştırılmadı.

Yani, Sivas taraftarına yapılıp, Trabzon taraftarına karşı yapılmış her hangi bir durum yok ortada hanımefendi!

Şunu deseydin “-5 derecede neden stadın ısıtıcıları yakılmadı?”  o zaman size hak verirdim!

Aklıma şu soruda gelmedi değil! “Bu hanımefendi  3 yıl önce Bakasetas’a sorduğu ırkçı sorudan sonra “Bu soruyu spor müdürüm sormamı istedi” diyerek kendini savunmuştu. Acaba yine birinin tetikçiliğini mi yapıyor?

Sahi senin amacın nedir? Bu yalan haberi yapmakla neyi ispat etmeye çalışıyorsun?

Yıllardır Trabzon basınını yakından takip ederim, çok sayıda da gazeteci dostlarım vardır orda, ama ben böyle boş ve buram buram tahrik kokan bir haberi görmedim desem abartmış olmam.

Bu hanımefendinin, 2021 yılında Trabzon’a transfer olan Yunan futbolcu Bakasetas'a sorduğun soru yüzünden gazeteden atılıp, kulüp tarafından da akrediten iptal edildiğini de hatırlatayım.

Bu işin ayıbı yok, öğren be kızım! 2021 yılından bu yana 3 yıl geçmiş ama hala bir arpa boyu yol alamamışın.. Beni şaşırtan bir başka konuda. Taka gibi saygın bir gazetenin böyle birini çalıştırması ve ona güvenip böyle hassas haberlere yer vermesidir..

Sivasspor’a zamanın Trabzonspor yöneticileri iftira atmasına rağmen, bizler hiçbir zaman iki kulüp taraftarını bir birine düşürecek haberler yapmadık. Tam tersi şahsen ben spor programlarında defalarca  “Sivas ve Trabzon Anadolu’nun iki güzide şehri” diyerek mesajlar verdim. Şahısların yaptığı yanlışlar şehre mal edilemez dedik.

Sana son bir nasihat hanımefendi!

“Bilmediğin ve boyunu aşacak işlere girme! Bakasetas olayını yaşadın hala akıllanmadın mı??

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Azam
Azam 5 ay önce
Helal olsun sana Abdullah bey iş te gerçek gazetecilik budur.