USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Formalite ve Prestij

28-05-2019

Sivasspor açısından prestij, Galatasaray açısından formaliteden öte bir maç değildi. Süper ligde Galatasaray´a karşı oynadığı son yedi lig maçında sadece geçen sene yine bu sahada galip gelen Sivasspor, kadrosunda rotasyona giden rakibine karşı ikinci kez üst üste galip gelme başarısını yakaladı.

Sivasspor ligdeki son sekiz maçı kazanamamıştı. Bunlardan 4 maçı berabere tamamlarken, 4 maçta ise sahadan mağlup ayrılmıştı. Galatasaray şampiyonluğun vermiş olduğu rahatlık ve özgüven ile maça fırtına gibi başladı. Daha kimse ne olduğunu anlayamadan maça 1-0 öne geçti. İlk çeyrekte 2-0 olunca Sivasspor taraftarı neye uğradığını şaşırdı. Ama maçın ilk yarısı bitmeden 2-2´lik dengeyi yakalayan Sivasspor ikinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alarak şampiyon takımı son maçında mağlup etmeyi başardı.

?Körler sağırlar birbirini ağırlar?

Yukarıda maç analizi yapmaya çalıştım. 90 dakikanın teknik analizini oyun mantığını oyuncu performanslarını sayfalarca anlatabilirim. Ne var ki, gerçekten okuyucu bunları mı bilmek istiyor? Hiç sanmıyorum!!!

Düşünün, takımlar taraftar sayılarını artıracak ne bir gelişme ne de bir proje gerçekleştirebiliyorlar. Kısır çekişmeler, klişe söylemler, TFF´nin eyyamcılığı, MHK´nin yandaşlığı daha neler neler?

Gerçekten futbolla yatıp futbolla kalkan ben bile zevk almamaya başladım. Son üç sezona damgasını vurmuş bir Başakşehir gerçeği var. Ne gariptir ki, her yıl lige start veriliyor, bu takım sırtlanıyor bu ligi, bitişe doğru arayı açıyor ve ne gariptir ki, sırtındaki yükü birilerine teslim ediyor her yıl.

Gerçekten ligimizde birçok futbolseverin anlam veremediği gariplikler oluyor. Kaç sezondur kora kor bir süper lig izleyemedim. Her sezon futboldan başka mutlaka konuşulması gereken bir takım unsurlar çıkıyor. Bu sezon da maalesef son haftalarda yaşanan hakem atamaları ve ?VAR? uygulamasının kullanım yanlışları çok konuşulacağa benziyor.

UEFA VE ULUSAL KULÜP LİSANSI ALAMADIK?

Süper ligde UEFA lisansı alamayan 5 takımdan biri biziz. Kulüp yönetimince yapılan açıklamada stattan kaynaklı olduğu ileri sürülmekte. Stadın eksikleri nedeniyle 2019-2020 sezonunu başarıyla tamamlasak ve Avrupa kupalarına katılmayı hak etsek bile lisans alamadığımızdan dolayı maalesef bu hakkımızı başka takımlar kullanacak.

Stattaki bu eksiklerimiz neler; tribün aydınlatmaları, acil aydınlatma sistemi, stat çevresi aydınlatma sistemi, panolardaki eksiklikler, TR-2 alanındaki eksiklikler, soğutma grubu ve saha aydınlatmadaki eksiklik, stat dışı anons sistemi eksikliği, naklen yayın araçlarının yedek güç ihtiyacına cevap verecek jeneratörün bulunmaması, naklen yayına ayrılan yerin tam teşekküllü olmaması, kamera pozisyonlarının eksikliği, naklen yayın araç park yerinin uygun olmaması, akreditasyon odasına stadyum dışından girişin olmaması, bariyerlerin eksikliği, stadyum yollarındaki yönlendirme levhalarının eksikliği, tribün turnikelerinde blok yönlendirmelerinin olmayışı, itfaiye ve ambulans giriş kapılarının kepenklerinin arızalı olması, güvenlik bekleme odasının mobilyasının olmayışı, toplamda 749 adet plastik koltuğun kırık ve kullanılamaz durumda olması. Bu eksiklerin tamamlanması için TFF ilgili kurula 30 günlük süre verdi. Bu eksikler bu süre içerisinde lütfen tamamlansın aksi takdirde sorumlular bu yüz kızartıcı tabloyu ömür boyu silemezler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?