USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AVRUPA’DA FARK YİYEN FENER’E HAKEMLER ŞİRİNLİK YAPAR(MI)?

04-12-2023

Sivasspor bu akşam lig lideri Fenerbahçe ile İstanbul’a karşı karşıya gelecek.

Şu ana kadar deplasmanda aldığı puanlarla dikkat çeken kırmızı-beyazlıların aynı başarılı futbolcu ve sonucu bu maçta göstermesi bekleniyor.

Üstelik UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Danimarka’da rakibinden 6 gol yiyen Fenerbahçe karşısında…

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, farklı mağlubiyetin kabul edilemez olduğunu söyleyip, takımının böyle bir maçın ardından büyük bir reaksiyon göstermesini beklediğini söylemiş. Tabi i kulübün başkanının bunu demesi gayet normal, ama akıllara hemen “Bu reaksiyonu kim gösterecek?” sorusu geliyor. Bugüne kadar Sivasspor’un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında öyle skandal ve akıl almaz hakem kararları ile mağlup edildiğini gördük ki, ister istemez “Bu maçta hakem Sivasspor’u nasıl katledecek?” diye sormadan edemiyor insan! Üstelik VAR’a rağmen çok kolay, çok rahat hakemler puan hırsızlığı yapıyor ve kimseye de bir şey olmuyor. Hele hele kollanan “3 büyütülmüş takımdan birisi olursa”…

Oldu ya(!) hakemler düzgün maç yönetti, peki Sivasspor neler yapmalı?

Sivasspor’un kaybettiği, yada kazanamadığı maçlara bakıldığında, özellikle bireysel hatalar ön plana çıkıyor. Mesela, oynanan son Trabzon maçı.. Basit varken zoru tercih etmek, yada basit top kayıpları…

Bu maç öncesi de beni en çok endişelendiren işte bu basit hatalar. Tabi ki futbol hatalar oyunu, ama bir futbol takımı da bu kadar fazla yapamaz, yapmamalı, hele hele süper lig seviyesindeki bir takım..

Futbolda hiçbir zaman “iki iki daha dört etmiyor!” yani, “Şu takımı yenemedi ya, bu takımı da yenemez” diye bir şey yok! Fenerbahçe tek yenilgisini kendi sahasında Trabzon’dan aldı. Peki Sivasspor geçen hafta Trabzon maçında neler yaptı? Farklı kazanacağı bir maçı berabere bitirdi. Onun için Sivasspor rakibini gözünden büyütmedin, kendisi gibi oynar, birde hakemler adil maç yönetirse, ligdeki 4. galibiyet yine bir deplasman maçından neden olmasın?

Belki şimdi bana “Ya daha maç oynanmadan sen hakemlerden endişe ediyorsun” diyebilirsiniz.

Niye mi endişe ediyorum? Bakın, aşağı yukarı Sivasspor 20 sezondur süper ligde ve bu üç İstanbul takımıyla oynanan maçlarda Sivasspor’un hakkının yenilmediği bir tek maç bile hatırlamıyorum.

Ne kadar acı bir gerçek değil mi? Türkiye’de böyle maçlardan önce tek endişe hakemler. Bunu insanların kafasına biz değil, maalesef sistem soktu!

Çok kısa Temel hikayesi sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatır;

“Temel yolda giderken önünde muz kabuğu görüyor ve sonra diyor ki “Eyvahh, yine kayıp duşeceğum!” 

Sivasspor kaybedecekse de kendisi kaybetsin, biz bunu istiyoruz, bunu bekliyoruz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?