USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇEVREMİZDE KARGAŞA ÜLKEMDE SEÇİM HAVASI

02-02-2024

Yerel  seçim  yaklaşıyor. Ancak  bazı  partiler   hala  bazı illerin adaylarını  açıklayamadılar..

Yerel Seçim öncesi, siyasi  partilerin açıklanan adaylarının, seçmen tarafından  beğenilmemesi; beraberinde, çeşitli siyasi partilerden istifaları da;  getirdi. Zemin kaymaları yaşandı. Bazı huzursuzluklar oluştu. Adaylık  beklentisi içeriisnde olan başkan adaylarından, kimileri  küstü.  Kimileri  zehir  zemberek açıklamalarda bulundu.

Yapılan ittifaklar, kimileri tarafından, uygun görülmedi... Homurdanmalar, eleştiriler, huzursuzluklar; aldı başını gidiyor... Bir nevi  siyasi  deprem  oluştu.

Malum Partinin bazı büyük şehirlerde, aday çıkarıp  çıkarmaması  hala  belli  değil. Birileri ile  pazarlık  yapmaya devam ediyorlar.  Bazı bölgelerde  İttifakların  ortak aday  çıkarması, mutlak  başarması anlamına gelmiyor.  Seçmenlerin açıklanan adayları destekliyor olması,  ya da  olmaması, bazı insanlar ve parti mensupları tarafından; rahatsızlık konusu olmuştur.

 Ülkemde  bunlar  yaşanırken,  çevremiz  ateş  çemberi  haline  dönüşmüştür.

Suriye sınırımıza yapılan askeri yığınak devam ediyor.  Bölgeye yönelik, Muhtemel, harekatın ayak sesleri gittikçe yükselmektedir. ABD ve terör örgütlerinin yakınlaşması, endişe verici boyuttadır.

 Filistin, İsrail  savaşı devam ediyor. Dünya bu katliama  sessiz  kalmayı  tercih ediyor...

 İsrail İran sürtüşmesi  devam ediyor. İran yukarıdan açıklamalar yapmasına  karşılık, ABD, İsrail konusunda  henüz yeterli adım atmış değil. Yemen ise, boğaz kontrolünün kendisinde olduğunu  ifade ederek, boğazdan geçecek ticari gemilere  saldırmaya devam edeceğini  açıklamış  durumda...

İran hangi  amçaladır  bilinmez, Pakistan ile çatışmaya, gerilimi  tırmandırmaya  devam ediyor.

 Rusya, Ukrayna  savaşı  bitmiş  değil. Orada AB toplulukları ile Rusay Gerginliği devam ediyor. Taraflar Bir birlerini  suçlayıcı açıklamalar yapıyor. ABD tarafından Rusaya, Çin yakınlaşması olmasın isteniyor.

Bekleyip, göreceğiz...

  Bu  arada;   İsrail "soykırımla" yargılanacak

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunu kabul etti. Mahkeme, İsrail’in dosyanın reddi talebini reddetti. İsrail hakkında 15'e 2 oyla ihtiyati tedbir kararı verildi. Böylece İsrail soykırım suçuyla yargılanacak.

   Güneydoğuda ise;

Son günlerde   bazı bahanelerle ortalığı karıştırmak isteyenler; umdukları destekleri bulamadılar. Terör örgütü çatışma halini diri tutmak için, saldırılarda bulunuyor. Türkiye güvenlik  güçleri bu saldırılara misli ile  cevap  veriyor.  Meclis destekli açıklamalar ile, güvenli  bölge  oluşmasını daha da derinlere indirmek istiyor. Yurdumuzun hem içerisinde hem dışarısında terör elemanlarını yok etme  gayretleri başarılı bir şekilde icra edilmektedir.

Bu arada İç İleri  bakanlığının yurt genelinde  yapmış olduğu  başarılı operasyonlar ile, tüm suç örgütlerine  karşı verilen  mücadele  tüm azim ve  gayret ile  devam etmektedir. Kaçakçılıktan, mülteci operasyonlarına kadar, her  gün  yüzlerce kişi göz altına alınmaktadır.

 Bölge halkı, artık onların; terör örgütünün gerçek amaçlarını biliyor.  Hatta, bu yaptıklarını onaylamıyorlar. Tepki göstermek adına; yürüyüşler, protestolar tertipliyorlar.  Ancak, terör yandaşları, yine de;  Böyle bir, karışık durumdan  medet ummaktadırlar. Asıl acı olanı bu ortamı; Ülkemizde bazı kesimlerin görememiş olmasıdır. Farkında olmadan, yaptıkları açıklamalarla, sergiledikleri  tavırlarla; bu durumlara destek bile vermektedirler. Bunu da; bir marifetmiş gibi; aleni olarak, yapmaktadırlar.  

 Bölgede TSK unsurları, tüm güçleri ile; mücadeleye devam etmektedirler. Bu mücadeleden en ağır şartlarda bile, devam ediyor olması; dikkat çekmektedir. Terör örgütünün ileri gelenleri,  etkisiz hale getirilmiştir.    

 Batı bildiğiniz gibi;  aynı hamam, aynı tas…

Ekonomik restleşmeler,  ÜLKEMİZE  KARŞI  planlar, projeler  devreye sokuluyor.

Ülkemizde sürekli gündemde olan Batı destekli; Terör örgütünün yaptıklarına gelince;

Terör örgütünün amacı bellidir. Kendilerine göre bu amaca ulaşmak için; her yolu doğal görmektedirler. Bu doğal ortamda insanların ölmesi, yaralanması, ortalığın toz duman olması, pek umurlarında değildir. Halkımızın bu konuda olan duyarlılığının ve sabırlı duruşunun devam etmesi gerekmektedir.        

Komşularımızdan bazıları; bu kargaşada  bizim yanımızda  olmaktan  uzaktırlar.

Ülkemizden dışarıya kaçan teröristleri bağrında besleyen, batılı devletlerin hesabı; geleceğe yöneliktir.  Onların suçluların iadesi gerekliliğine rağmen; onları iade etmemeleri, üstelik onlara kucak açmaları; neyin hesabıdır? İş böyle iken, kimilerinin Batı devletlerinden medet umması, Hatta, Ülkemizi onlara şikayet etmesi, gerçekten ilginçtir...

 Batı Güçlü Bir Türkiye istememektedir. Bunun için elinden gelen her türlü kötülüğü  yapmaya hazırdır. Bize karşı bir güç birliği oluşturma çabaları bunun en güzel  örneğidir.

 Ancak gelişen Savunma Sanayi, kendi silahımızı kendimin yapma girişimleri sayesinde, fazla da  dillerini çıkaramamaktadırlar. Yani Ambargo,  baskı uygulamanın faydası olmadığını  görünce, iç karışıklıklardan medet umar hale gelmişlerdir.

O nedenle Ülkemizde  yapılacak yerel seçimler, onların radarlarının en önünde yer almaktadır...

Bakalım  zaman neyi  gösterecek.. O nedenle yerel seçimlerin çok önemli  olduğunun bir  kez daha altını çiziyorum...

 Bütün bu pazarlıklar nedeni ile adayların açıklanması bile,  gecikiyor  vesselam...

      

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?