USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YOL ARKADAŞLARI ÇOK ÖNEMLİDİR

31-03-2024

Bu yazı yayınlandığı  zaman  seçim  atmosferi  bitmiş  olacak. O nedenle  seçim atmosferinden  sonra  yayınlayayım  istedim.

Yol uzundur... Meşakkatlidir, engellerle doludur, sabır ister, güç ister, fedakarlık ister, dost ister, rehber ister... Hele bu  yol  Bir  inanç  birliği hedefini  taşıyorsa, içinde  idealizm sosu varsa  daha  zor  bir  yolculuktur.

Sayın Cumhurbaşkanımız, zaman, zaman şu sözü dile getirir. ''Trenden inenler, bu trene bir daha binemezler.'' Bu sitem, beraber yola çıktığı dostlarının, zamanla yolculuk sırasında kendisini; terk edenlere yöneliktir.

Seçim  sathında bunun  örneklerini  çok  gördük. Bir  siyasi  hedef birliğini ortaya koyarak, bu yolculukta bile, yol arkadaşını  çeşitli nedenler ile  terk eden insanlar  hayatın diğer  alanlarında  dostlarına  nasıl  sahip çıkacaklar. O  dostları, o  insana nasıl  güvenecek?

İnsanlar neden terk eder?

Kimi zaman insan; farkında olmadan kadim dostlarını; bu yolculuk meşakkatleri sırasında; yanından çeşitli nedenlerle uzaklaştığını, uzaklaştırıldığını fark edemez. Çünkü, yolun uzun ve zor olması; gittikçe etrafında, var olan insan sayısının artması; kadim dostlarının kenara itilmesine sebep olur. Böylece,  onların yanından uzaklaştıklarının farkına varmaz.

Böyle durumlar olağandır. Doğası gereği böyle olmak zorundadır. Çünkü zirveye doğru ilerledikçe; etrafındaki insan sayısı hep artacaktır. Zorluklar, daha çoğalacaktır. Etrafında var olan; halka, gittikçe genişleyecektir. Havuz damlası gibi; her yeni gelen yeni damla; önceki dalgaları; an noktadan uzaklaştırır.

Ancak, bu uzun yolculukta önemli olan; hedef birliğidir. Ortak hayallere ulaşma hevesidir. Başarılı adımlarla yola devam etme meselesidir. Eğer bir  insan işin özünü kavrayamamış ve şahsi  düşüncelerini, hedeflerini  öne çıkarmış ise, yol  arkadaşından  ayrılmakta bir beis  görmez. Hatta  haklılığını  anlatacak  günerce konuşma yapar, yazılar  yazar...

Dünya hayatı bunun  örnekleri ile  doludur... Brütüs  meselesi  hep  olacaktır... Allah  korusun...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?