İŞGEM Projesi İhaleye Çıkacak

İŞGEM Projesi İhaleye Çıkacak

Gündem - 8 yıl önce



Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı, ‘İŞGEM Projesi çok vizyonel bir proje. Toplam projenin bütçesi 7,2 Milyon Euro. Ortalama 22 Milyon TL gibi bir bütçeye denk geliyor. Biz bu projede şuan itibariyle müşavirlik kısmını tamamladık. Geri kalan ihale süreçleri de şuanda Ankara’da tamamlanıyor’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Avrupa Birliği - Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Program için hazırlanan projede çalışmalar bütün hızıyla sürdürülüyor.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından sunulan; Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Sivas-Merkez 1.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası aktif ortaklığında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti katkısıyla gerçekleşmesi planlanan proje ‘Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)’ adıyla yürütülecek.

7,2 Milyon Avro olan proje bütçesinin tamamı AB fonlarından hibe olarak karşılanacak ve Sivas’a kazandırılacak. Proje kapsamında 21 bin m2’lik bir alanda Sivas İŞGEM’in kurulması planlanıyor. Bu kapsamda, Sivas İŞGEM ile iş kurmak isteyen girişimcilerin uygun işyeri ihtiyacı karşılanacak, girişimcilere idari fonksiyonları açısından destek verilecek.

ÇOK BAŞARILI

BİR PROJE…

İŞGEM Projesi ile ilgili bilgi veren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, projenin müşavirlik kısmının tamamlandığını ve ihale süreci için de Ankara’da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Genel Sekreter Taşçı, ‘İŞGEM Projemiz çok başarılı bir proje… Biz bu konuyla alakalı olarak bir şirket kurma kararı da almıştık en son yönetim kurulu toplantısında. Ben Sivas’tan gerçekten çok memnunum. Gerçekten Sivas, altyapısıyla, sanayicileriyle, iş adamlarıyla çok beğendiğim bir il. Daha önce Kalkınma Bakanlığında görevliyken, birçok ili ziyaret etme imkânı bulmuştum. İŞGEM Projesi çok vizyonel bir proje. Toplam projenin bütçesi 7,2 Milyon Euro. Ortalama 22 Milyon TL gibi bir bütçeye denk geliyor. Bu gerçekten çok büyük bir proje. Biz bu projede şuan itibariyle müşavirlik kısmını tamamladık. Geri kalan ihale süreçleri de şuanda Ankara’da tamamlanıyor’ ifadelerini kullandı.

MELEK YATIRIM

FONU OLUŞTURULUYOR

Bu projede ilaveten 7 Milyon TL’lik bir kaynağın olacağını belirten Taşçı, ‘Bunu kullandırmakla alakalı olarak da biz bir şirket kurduk. Belediyemiz, Organize Sanayi Bölgemiz, Kalkınma Ajansımız bu kaynağın kullandırılması konusunda aktif rol oynamayı planlıyoruz’ dedi.

ORAN Genel Sekreteri Taşçı şunları kaydetti:

‘Ayrıca Kalkınma Ajansı olarak bir melek yatırım fonu oluşturuyoruz. Bu konu daha önce bahsedilmemişti. Türkiye’deki Kalkınma Ajansları arasında ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Dünya Melek Yatırımcılar Dernek Başkan Yardımcısı Baybars Altuntaş ile bir araya geldim. Böyle bir fon kurulması konusunda kendisinden destek alacağız. Bu fonun ilk aşamada 10 Milyon TL, orta aşamadaki illerde de 100 Milyon TL’lik bir fona ulaşmasını hedefliyoruz. Bu gücümüz var bizim. Çünkü Sivas’ımızın gerçekten İstanbul ve Ankara’da Avrupa’da ciddi bir diasporası var. Sivaslılar memleketlerini seviyorlar. Bu da bizim için bir avantaj. Melek Yatırım Fonu’nda şuanda bu mevzuat kısmını çalışıyoruz. Gerçi mevzuat net ama bizim çalışma şeklimizi, iş modelimizi belirlemeye çalışıyoruz. Sivas’a ilaveten Kalkınma Ajansı’nın vermiş olduğu 10 Milyon TL’lik kaynak dışında girişimcilikle alakalı ekonomiyi harekete geçirecek kaynakları da hareketlendirmek için çalışıyoruz. Yani bizim öncelikli gündemimiz Kalkınma Ajansı olarak ekonomi. Bu yüzden daha çok istihdama yönelik çalışmalar yapacağız.’

Haftanın Öne Çıkanları

Survivor Ünlüler Takımına Sivaslı Boksör

2016-01-28 09:58 - Gündem

11 Yurtla 10 Bin Öğrenciye Hizmet

2016-01-28 17:18 - Gündem

Park City´deki Yangın Korkuttu

2016-01-28 17:17 - Gündem

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız

2016-01-28 09:58 - Gündem

Sivas İli Kamu Hastaneleri Birliği İlke İmza Atacak

2016-01-28 09:55 - Gündem

Sivaslı Hakkını Aramıyor!

2016-01-26 09:49 - Gündem

Sivaslı Cimnastikçiler Mersin´de

2016-01-28 17:10 - Gündem

?Hizmetimizi Konuşturacağız?

2016-02-02 09:41 - Gündem

Çağlayan´ın Annesi Vefat Etti

2016-01-28 17:15 - Gündem

Sivas´ın Gururu 4 Eylülspor Kulübü

2016-01-28 09:47 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem