?Bizim Düğünümüz, Şehadet Şerbetini İçtiğimiz Gündür?

?Bizim Düğünümüz, Şehadet Şerbetini İçtiğimiz Gündür?

Gündem - 8 yıl önce



Dün öğlen saatlerinde ilimize getirilen Şehit Polis Güney’in naaşı ikindi namazına müteakiben Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliğine defnedildi.

Şehit Özel Harekât Polisi Ömer Güney’in geçtiğimiz günlerde arkadaşıyla mesajlaşırken yazdığı sözleri okuyanlar gözyaşlarını tutamadı. Arkadaşının gördüğü bir rüyayı anlatmasının ardından Güney ise arkadaşına cevap vererek, ‘Kardeşimiz bizim düğünümüz, şahadet şerbeti içtiğimiz gün, inşallah hayrolur, garip ve güzel bir rüyaymış’ demesi mesajları okuyanların yüreklerini dağladı.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ADEM NALBANT

Son 2 günde Diyarbakır ve Şırnak illerinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda 6 şehit daha verdik. Şehit ateşinin 1’i de ilimize düştü.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan, ‘Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu’nda Sivaslı Özel Harekât Polisi Ömer Güney şehit düştü.

Dün öğlen saatlerinde havayoluyla ilimize gelen Şehit Polisin naşı İkindi Namazına müteakiben Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliğine defnedildi.

Binlerce Sivaslının Ulu Camii ve çevresinde saf tuttuğu cenaze namazına Sivas Valisi Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile diğer protokol üyeleri katıldı.

BABA EVİNE

ATEŞ DÜŞTÜ

Cizre’de kaldığı devlet hastanesinde şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekât Polisi Ömer Güney'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı. Emniyet görevlileri, sağlık ekipleriyle beraber şehidin evinin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi Sinan Caddesi Site Evler'e gelerek acı haberi baba Sami Güney ve anne Sevim Güney'e verdi. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oturduğu ev ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları şehidin evine akın etti.

DIŞ GÖREVLENDİRME

İLE CİZRE’YE GİTMİŞ

Şırnak Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli olan Ömer Güney'in 2014 yılında Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu ve ilk görev yeri olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi. Güney'in üç ay önce Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu ve bir ay önce dış görevlendirme ile PKK ile mücadele kapsamında Cizre'ye gönderildiği belirtildi. Sami ve Sevim Güney çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan şehit polisin bekâr olduğu öğrenildi.

Şehit polisin babasının demiryollarında çalıştığı, kız kardeşi Elif'in ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğu öğrenildi.

SON PAYLAŞIMI

YÜREK BURKTU

Ömer Güney'in şehit olmadan saatler önce Facebook’ta yaptığı paylaşımlar yürek burktu. Güney'in Emekli Özel Hareket Polisleri Derneği'nin grup sayfasındaki şehit isimlerinin yer aldığı listeyi paylaştığı görüldü. Güney'in listeyi yayınlamasından saatler sonra kendi isminin de listeye eklenmesi acıyı katladı.

GENELKURMAY:

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.’

ŞEHADET

ŞERBETİNİ İÇTİ’

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Sivaslı Özel Harekât Polisi Ömer Güney’in Whatsapp üzerinden arkadaşıyla mesajlaşırken yazdığı sözler yürekleri dağladı.

Konuşma sırasında arkadaşı gördüğü bir rüyayı şehit polis memuru Ömer Güney'e anlatırken Cizre'ye geldiğini, kendisini aradığı ve sonrasında bir kafeye geldiğini, orada bir masanın etrafında herkesin kendisini görmek için toplandığını ve orasının bir düğün masası olduğundan bahsediyor.

Şehit olan Özel Harekât Polisi Ömer Güney ise arkadaşına cevap vererek, ‘Kardeşimiz bizim düğünümüz şahadet şerbeti içtiğimiz gün, inşallah hayrolur kanka, garip ve güzel bir rüyaymış’ demesi mesajları okuyanların yüreklerini dağladı.

ÜZÜNTÜDEN ÇATIYA ÇIKTI

Şehit Özel Harekat Polisi Ömer Güney’in cenazesinde ilginç bir olay yaşandı. Ulu Camii’deki namaz öncesi bir vatandaş, caminin çatısına çıkarak terörü protesto etti. Terörü lanetleyen sloganlar atan vatandaşı, Paşa Camii İmamı Abdullah Koç ikna ederek çatıdan indirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Survivor Ünlüler Takımına Sivaslı Boksör

2016-01-28 09:58 - Gündem

11 Yurtla 10 Bin Öğrenciye Hizmet

2016-01-28 17:18 - Gündem

Park City´deki Yangın Korkuttu

2016-01-28 17:17 - Gündem

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız

2016-01-28 09:58 - Gündem

Sivas İli Kamu Hastaneleri Birliği İlke İmza Atacak

2016-01-28 09:55 - Gündem

Sivaslı Cimnastikçiler Mersin´de

2016-01-28 17:10 - Gündem

?Hizmetimizi Konuşturacağız?

2016-02-02 09:41 - Gündem

Çağlayan´ın Annesi Vefat Etti

2016-01-28 17:15 - Gündem

Sivas´ın Gururu 4 Eylülspor Kulübü

2016-01-28 09:47 - Gündem

İŞGEM Projesi İhaleye Çıkacak

2016-02-02 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem