?Mal Alamıyoruz Bir De Ceza Yiyoruz?

?Mal Alamıyoruz Bir De Ceza Yiyoruz?

Gündem - 8 yıl önce



Han içerisinde bulunan esnaf Hüseyin Derviş, 40 tane esnafın mağdur olduğunu söyleyerek, ‘Kargodan mal geliyor, toptancıdan mal geliyor, dışarıdan mal geliyor herhangi bir şekilde bu malı alma şansımız sıfır. Ya yola durmamız gerekiyor, ya kaldırıma çıkmamız gerekiyor. Yola durursak trafik polisi ceza yazıyor, kaldırıma çıkarsan zabıta geliyor ceza yazıyor. Mal alamıyoruz bir de ceza yiyoruz. Ben 2 kere 219 TL ceza yedim. Kimi 3 defa ceza yedi. Bizim bu sorumuza çözüm bulunmasını istiyoruz’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Subaşı Hanında bulunan esnaflar mağdur durumda. Geçtiğimiz aylarda mahkeme çarşısı ve Subaşı Hanı etrafında yapılan düzenlemelerde sonra han etrafından, esnafların mal indir-bindir işlemleri için cep yapılmaması hem han esnafını hem de toptancıyı zor duruma sokmuş durumda.

Mal almak isteyen esnaf ve toptancısı araçlarını hana geldiklerinde ya yola park ederek yolu kapatmak zorunda kalıyor ya da kaldırıma çıkarak yaya yolunu kapatmak zorunda kalıyor. Her iki işlemde de ceza yediklerini söyleyen esnaflar, ceza yemekten sıkıldıklarını ve artık ceza yemeyi de bir kenara bırakıp, dükkânlarına mal alamadıklarını belirttiler.

Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Subaşı Hanı esnafları, mal indir-bindir alanının olmamasından dolayı yaşadıklarını mağduriyeti gazetemizle paylaştı.

‘40 ESNAF MAĞDUR’

Subaşı Hanında esnaflık yapan Hüseyin Derviş, mal indir-bindir işlemleri için han etrafında cep alanlarının olmadığını ve sürekli ceza yedikleri söyleyerek tepki gösterdi. Dükkanlarına ürün alımı yapmak istedikleri zaman toptancılar araçlarını ya kaldırıma ya da yola bırakmak zorunda kaldığını başka çarelerinin olmadığını belirtti.

Esnaf Derviş, toptancıdan ürün alımlarında yaşadıkları sorunları şöyle anlattı:

‘Bizim bu alan düzenlenirken, belediye başkanımız hanın önünde park cebi olarak indir-bindir için yer bırakmıştı. Daha sonra tarihi eser hanın önüne etik olmadığından dolayı yan taraftan size cep verelim dedi. Fakat daha sonra burayı da iptal ettiler. Şimdi sonuçta olan ne, 40 tane esnafımızın tamamı mağdur. Kargodan mal geliyor, toptancıdan mal geliyor, dışarıdan mal geliyor herhangi bir şekilde bu malı alma şansımız sıfır. Ya yola durmamız gerekiyor, ya kaldırıma çıkmamız gerekiyor. Yola durursak trafik polisi ceza yazıyor, kaldırıma çıkarsan zabıta kardeşlerim geliyorlar ceza yazıyorlar. Kış ayında şu esnafın haline bakın. Yazık ya inan yazık.’

CEZA YAĞIYOR

Han içerisinde bulunan birçok esnafa ceza yağdığını söyleyen Esnaf Hüseyin Derviş, malları daha dükkânı koyup satmadan ceza yüzünden zarar ettiklerinin altını çizdi. Kendisinin 2 adet ceza yediğini ve bunların 219 TL gibi bir rakam olduğunu söyleyen esnaf Derviş sözlerini şöyle noktaladı:

‘2 adet ceza geldi bana da. Sırf bir ceza 219 TL geldi. Bir tanesi kendi aracıma, bir tanesi de bana mal getiren toptancıma yazıldı. Gittim belediye başkan yardımcısı ile görüştüm. Buna yapacağım hiçbir şey yok diyor. Ben bu kadar çalışmamın bedelini bu şekilde aldım. Yazık yani. Biz kimseyi üzmek, tenkit etmek istemiyoruz. Kimseyi karalamak istemiyoruz. Başkanımız çok başarılı bir başkan. Her zaman yapmış olduğu projelerin arkasındayım. Yalnız bizim istediğimiz indir-bindir cebi yapılsın. Biz yat istemiyoruz, kat istemiyoruz. Kendimize de bir şey istemiyoruz. Buna biran önce başkanımızın el atması lazım, çözmesi lazım. Yazık yani her gün sorun yaşıyoruz. Ben 2 adet ceza yedim, bir arkadaş 3 ceza yedi. Yani aracımızın yolda durmasını bende istemiyorum. Bende seyir halinde olsam kimsenin yolu kapatmasına müsaade etmem. Ama biz elimizde olmayarak bunu yapıyoruz. Biran önce bizim bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.’

‘İKİ TARAFTA ZOR

DURUMDA KALIYOR’

Subaşı hanında esnaflık yapan Ömer Yılmaz da, tuz satıcılığı yaptığını ve mallarını indirmek için araçlarını park edecek yer bulamadıklarını söyledi. Sattıkların ürünlerin ağır olduğunu söyleyen esnaf Yılmaz, malları indirmek için kaldırıma çıksan hemen ceza yazıyorlar diyerek şu ifadeleri kullandı:

‘Ürünleri arabadan alıp indirmek için herhangi bir yer yok. Araçlarımızı park edip mallarımızı indiremiyoruz. Mallarımızı almak için mecburen kaldırıma park ederek alıyoruz. Bizim yükümüz ağır sonuç olarak. Uzaktan getirmeye çalıştığımız zaman problem oluyor. Araçlarımızı kaldırıma çektiğimiz zaman ise ceza yazıyorlar. Zabıtalarda bu durum karşısında zor durumda kalıyor bizlerde zor durumda kalıyoruz. Belediye başkanı ile görüştük bu durumu ve yardımcı olacağını söyledi ama herhangi bir gelişme yok.’

‘MALLARI İNDİRECEK

ALAN BULAMIYORUZ’

Eskiden hanın önünde indir-bindir alanlarının olduğunu söyleyen esnaf Zeki Güney, toptancılar geldiği zaman duracak yer bulamadıklarını ve haliyle malları indiremediğini söyledi. Bu durumda hem toptancının hem de kendilerinin mağdur olduğunu belirten esnaf Güney şunları kaydetti:

‘Kapımızın önünde eskiden indir-bindir alanı vardı. Şimdi kaldırıldı bu alanlar. Toptancılarımız malları indirmek için yer bulamıyor, perişan oluyoruz. Buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Toptancımız geldiği zaman bu alanda duramıyor. Kaldırımlara dahi çıkamıyorlar. Bu taraftaki kapı alanına duba koydular. Toptancılarımızı bu konuda çok sıkıştırıyorlar. Toptancımız malı indiremiyor bizde dükkânımıza koyamıyoruz ve haliyle mağdur oluyoruz. Belediye’ye durumumuz izah ettik bu alan yapılırken. Önce ayırdılar bu alanda yer, daha sonra vazgeçtiler geri ne olduysa bilmiyorum. Buna çözüm getirilmesini istiyoruz.’

‘İNDİR-BİNDİR CEBİ YAPILMALI’

Esnaf Mevlüt Kelici ise kendileri artık yer gösterilmesinin zamanının geldiğini söyledi. Han içerisinde 40 esnafın olduğunu ve hepsinin sıkıntı yaşadığını vurgulayan Kelici, sürekli ceza yediklerini belirtti. Han etrafının yeniden düzenlendiği tarihten bugüne kadar olan kısa sürede 3 kere ceza yediğini de söyleyen Kelici, tepkisi şu ifadelerle dile getirdi:

‘Son zamanda yapılan işlemlerden dolayı oldukça sıkıntılı bir ortam oluştu. Getirttirdiğimiz malları indirmekte oldukça zorlanıyoruz. Araçlarımızı Yimpaş giriş garajına çekiyoruz. Yani malları indirme şansımız kesinlikle sıfır. Bunu belediyenin biran önce çözüme kavuşturması lazım. Bize bir yer göstermesi lazım. Burada 40’a yakın esnafımız var. Bunların hepsi mağdur sayılır. Her gün mal geliyor, kargo geliyor. Toptancı arabayı park edip malları indireceği bir yer kesinlikle yoktur. Bunu yetkililerin biran önce çözüme kavuşturması lazım. Toptancımız geldiğinde hemen hemen her durmasında ceza yiyoruz. Yol kenarında mal indirmek zorunda kaldığımızda ceza geliyor. Şuana kadar 3 defa ceza aldım. Sadece bir tanesi 92 TL. Biz bu alan yapılırken Belediye Başkanı ile görüştük. Yer tahsis edecekleri söylendi ama o alan uygulanmadı yani. Han’ın yan tarafına cep yapılacağını söylemişlerdi orayı da yapmadılar. Şuan burada bulunan esnafımız mağdur durumda. Mal indirme bindirme konusunda sıkıntı devam ediyor.’

Haftanın Öne Çıkanları

Belediye Logosunu Değiştiriyor

2016-02-03 17:36 - Gündem

Kap Projesi Tamamlanıyor Sivas ? Ordu 3 Saat

2016-02-05 09:28 - Gündem

30 Yıldır Çalı Süpürgesi Satıyor

2016-02-05 21:31 - Gündem

20 Bin Lira Ceza Kapınızda

2016-02-06 17:52 - Gündem

Tesbihler, Doktorun Elinden Geçiyor

2016-02-10 16:15 - Gündem

Pembe Taksi Geliyor

2016-02-10 15:55 - Gündem

?Mal Alamıyoruz Bir De Ceza Yiyoruz?

2016-02-10 16:16 - Gündem

Organik Tavuklar Rağbet Görüyor

2016-02-05 21:31 - Gündem

Satrançta Sivas´tan Milli Takıma 2 Sporcu

2016-02-06 17:50 - Gündem

Son Moda Himalaya Tuzu Lambası

2016-02-03 17:34 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam