Kap Projesi Tamamlanıyor Sivas ? Ordu 3 Saat

Kap Projesi Tamamlanıyor Sivas ? Ordu 3 Saat

Gündem - 8 yıl önce



Projenin tamamlanmasının ardından Sivas – Ordu arası yaklaşık 3 saate düşecek. Projeyle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, ‘Akdeniz bölgesini İç Anadolu’ya ve İç Anadolu’yu da Sivas üzerinden Karadeniz’e bağlayan stratejik bir güzergâh. Bu güzergâhımızın Sivas bölge sorumluluğundaki toplam uzunluğu 293 km’dir. Bugüne kadar bunun 281 km’si bölünmüş yol olarak tamamlanarak, hizmete sunuldu. Kalan kesim Geminbeli tüneli ve bağlantı yollarıdır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak projenin birinci etabı ulaşıma açıldı. İlimizden geçen güzergâhla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, sadece Geminbeli Tüneli’ndeki çalışmaların devam ettiğini diğer çalışmaların tamamının sona erdiğini belirtti.

Aslan, ‘Karayolunda 12 nolu kuzey güney aksı olarak değerlendirdiğimiz Ordu, Mesudiye, Koyilhisar, Suşehri, Zara, Sivas, Şarkışla ve Pınarbaşı üzerinden Kahramanmaraş ve Hatay üzerinden de Akdeniz’e bağlanacak olan yol güzergâhımız. Akdeniz bölgesini İç Anadolu’ya ve İç Anadolu’yu da Sivas üzerinden Karadeniz’e bağlayan stratejik bir güzergâh. Bu güzergâhımızın Sivas bölge sorumluluğundaki toplam uzunluğu 293 km’dir. Bugüne kadar bunun 281 km’si bölünmüş yol olarak tamamlanarak, hizmete sunuldu. Kalan kesim Geminbeli tüneli ve bağlantı yollarıdır’ dedi.

PROJE 2017’DE

TAMAMLANACAK

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan yaptığı açıklamada, bölge müdürlükleri sorumluluk alanında bulunan 305 kilometrelik hattın 288 kilometresinin bölünmüş yol olduğunu, kalan kısımlarda ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

12 nolu kuzey aksı olarak bilinen karayolunun Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan önemli bir güzergâh olduğunu ifade eden Aslan, güzergâhta yoğun kış şartlarının yaşandığı 2010 rakımlı Geminbeli mevkisinin tünelle geçilmesi için çalışmaların ise aralıksız devam ettiğini söyledi.

Aslan, Geminbeli Tüneli projesi kapsamında çalışmalara 2013 yılında başlandığını, ihale sözleşmesine göre bitiş tarihinin ise 2017 yılının nisan ayı olarak belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

‘Projenin bedeli 297 milyon lira ve bugüne kadar harcanan para ise 148 milyon lira. Fiziksel olarak yüzde 50 civarında bir gerçekleşme sağladık. Her biri 4 bin 300 metrelik iki ayrı tüpten oluşacak tünelimizin T1 tüpünde 2 bin 500 metre ve T2 tüpünde ise 2 bin 100 metre olmak üzere 4 bin 600 metrede tünel kazı çalışması tamamlandı. Kalan kesimlerde çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Geminbeli Tüneli tamamlandığında kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı Geminbeli Geçidi'nde yol kotu ortalama olarak bin 800 metreye düşecek. Bu da sürücülerimizin kış şartlarında yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldıracak. Projenin bu kesiminde yaklaşık 5 kilometrelik kısalma ve yol geometrik standartlarının yükselmesinden dolayı seyahat süresi olarak 20 dakikalık tasarruf sağlanmış olacak. Projeyi bir bütün olarak değerlendirdiğimizde aksın tamamında bölünmüş yol olarak trafik akışı sağlandığında özellikle Sivas’tan Karadeniz limanlarına daha kısa sürede ulaşma imkânı sağlanacak.’

2. ABDÜLHAMİT’İN

RÜYASIYDI…

Proje ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle başlamıştı. O dönem yolun geçiş güzergâhı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmişin rüyası, aynı zamanda 2. Abdülhamid'in rüyasıydı…

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, Ordu’yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz’e bağlayan bir hat olarak tamamlanacak. Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki yıllarda tamamlanarak ulaşıma açılacak.

Projenin Ordu ayağı toplam 88 kilometreden oluşuyor. Şuanda bu güzergâhın birinci etabı, yani 15 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı. Açılan 15 kilometrelik etapta 2 bin 267 metre tünel ve 333 metre uzunluğunda 500 metre yüksekliğinde viyadük bulunuyor. Yolun en kısa sürede tamamlanması adına gece gündüz çalışmalar sürdürülüyor.

3 BÖLÜMLÜ BİR

YOL OLACAK

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak proje hakkında bilgi veren Ordu Valisi İrfan Balkanoğlu, 600 kilometrelik yolun 3 bölümden oluştuğunu ve 2 sene sonra tamamlanacağını belirterek, ‘'Bu yol 3 bölümlü bir yol. Ordu - Sivas arası 2 parça halinde ve bunlar ihale edildi. Bu yol üzerinde çok zor arazi koşulları var ve ancak tünellerle aşılabiliyor. Ordu - Mesudiye arasına toplam uzunluğu 12 kilometreyi bulan 22 adet tünel yapıldı. Bunlara ilave olarak bağlantı yolları ve viyadükler yapıldı. Şuanda 1. etap bitmek üzere, ikinci etabı ise seneye bitiyor. Üçüncü etabın ise 2017'de tamamlanması planlanıyor. Yani 2 sene sonra burası ulaşıma açılmış olacak’ şeklinde konuşmuştu.

GAP KARADENİZ’E

BAĞLANACAK

Karadeniz Akdeniz Yolu'nun GAP 'ı Karadeniz'e bağlayan en kestirme yol olacağını belirten Vali Balkanlıoğlu; 'Sultan Abdülaziz ve İkinci Abdülhamid'in rüyası gerçekleşmiş oluyor. Biz de bundan onur ve gurur duyuyoruz. Türk mühendis ve mimarlarının eserleri olarak yaklaşık 30 km tünellerle açılan bu yol bitme aşamasına geldi. Ordulular ve özellikle sahili olmayan iller heyecanla bu yolun açılmasını bekliyor. Ordu'dan Adana'ya, Osmaniye'ye kadar uzanacak olan Karadeniz Akdeniz Yolu, Gaziantep, Şanlıurfa civarına da bağlanarak, oranın bütün ihraç ürünlerini Karadeniz'e, Karadeniz'in ihraç ürünlerini de oraya en kestirme yoldan ulaştırmış olacak. İnşallah ileride yapılacak olan bir limanla da bu yol taçlandırılmış olacak. Böylece ulaşım arterlerinin artması ile ticaret ve turizmde de artış sağlanmış olacaktır' dedi.

SİVAS VE KAYSERİ

SAHİLE KAVUŞACAK

Karadeniz - Akdeniz Yolu'nun bitirilmesi ile Sivas ve Kayseri gibi illerin sahile kavuşacağını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ‘Ordu - Mesudiye arasındaki 88 kilometre 3 saatte gidiliyordu. Şimdi ise burası yapılıp açıldığında mesafe 1 saate düşüyor. Hatta biz 45 dakikaya kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. 5 saat süren Ordu- Sivas yolu ise 3 saate düşecek. Kayseri ya da Sivas’tan yola çıkan vatandaşlarımız da 3 - 5 saatlik bir karayolu yolculuğu ile rahatlıkla Karadeniz sahiline ulaşmış olacak’ ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Belediye Logosunu Değiştiriyor

2016-02-03 17:36 - Gündem

Kap Projesi Tamamlanıyor Sivas ? Ordu 3 Saat

2016-02-05 09:28 - Gündem

Son Moda Himalaya Tuzu Lambası

2016-02-03 17:34 - Gündem

?Hizmetimizi Konuşturacağız?

2016-02-02 09:41 - Gündem

04-02-2016 SİVAS ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN İŞ YERİNE GETİRİLİP GÖTÜRÜLMESİ İÇİN SERVİS ARACI KİRALAMA SİVAS ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ

2016-02-03 17:39 - Gündem

Tatil Rezervasyonlarında Maksimum İndirim

2016-02-03 17:32 - Gündem

İŞGEM Projesi İhaleye Çıkacak

2016-02-02 09:44 - Gündem

?Dana Bitti, Et Pahalandı?

2016-02-03 11:11 - Gündem

Şampiyon Mevlana Ortaokulu

2016-02-03 11:02 - Gündem

?Bizim Düğünümüz, Şehadet Şerbetini İçtiğimiz Gündür?

2016-02-02 09:52 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

16:23 - Gündem

Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti

16:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 10 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Öğretmenlerimize şiddeti kınıyoruz

15:53 - Gündem

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Kore Cumhuriyeti'nin Sivas Fahri Konsolosu oldu

16:17 - Politika

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 10 Mayıs 2024

15:57 - Yaşam

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem