Yarı Finalde Sivas´ı Temsil Edecekler

Yarı Finalde Sivas´ı Temsil Edecekler

Gündem - 8 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Okul sporları 2016 yılı faaliyet programında yer alan, okullar arası futsal yıldızlar müsabakalarında ilimizi temsil eden Sivas Mevlana Ortaokulu, 31 Mart 3 Nisan arasında yapılacak olan yarı final hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.

Futsal da il içinde yapılan müsabakalarda 1. olan ve gruplarda da 6 aylık çalışma neticesinde yine 1.’liğe ismini yazdırıp yarı finale yükselen Mevlana Ortaokulu, yarı final maçlarına iddialı hazırlanıyor.

Okulun beden eğitimi Ünal Kotan gözetiminde hazırlıklarını sürdüren Mevlana Ortaokulu futsal takımı, haftada yaptığı 4 idmanla yarı finalde Sivas’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

MÜDÜR AKSOY: ‘BAŞARILARIMIZ SÜRÜYOR’

Okulun spor salonunda yapılan antrenman sonrası spor muhabirlerine açıklamalarda bulunan Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, okul olarak spor faaliyetlerinde birçok derece aldıklarını hatırlatarak; ‘Okulumuz Ünal Kotan ve diğer beden eğitimi öğretmenlerinin üstün gayretleri ile spor alanında başarılarını sürdürüyor. Akademik başarının yanında spor ve sanatsal faaliyetlerimiz de var. Bu sene basketbol küçük erkeklerde il birincisi olarak ilimizi Ordu’nun Ünye ilçesinde temsil ettik ama orada gruptan çıkamadık. Futsal yıldız erkekler takımımız ise Ünal Kotan öğretmenimizin başarılı antrenörlüğü ile önce il birinciliği daha sonra da Erzincan’da katıldığımız grup müsabakalarında yenilgisiz grup birincisi olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandık. Orada da Samsun, Diyarbakır, Van gibi büyük illerin yanı sıra Bingöl, Batman, Muş, Bartın, Bayburt, Giresun gibi illerin de katıldığı müsabakalardı oradan yenilgisiz çıktık. Amacımız 31 Mart-3 Nisan arası yapılacak olan yarı final müsabakalarında aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz’ dedi.

‘FUTSAL TAKIMIMIZA GÜVENİYORUM’

Müdür Aksoy, yarı finalde Sivas’ı temsil edeceklerinden dolayı mutlu olduklarını ve takıma da güvendiğinin altını çizerek; ‘Takımıma çok güveniyorum. Erzincan’da katıldığımız turnuvalarda öğrencilerimiz oynadıkları oyunla bütün seyircilerin takdirini kazandılar. Daha ilk maçta kesin favori olduğumuz ortaya çıktı ve güzel bir oyun sergilediler. Yarı final müsabakalarında da başarılı olacaklarına gönülden inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞMADAN BAŞARI OLMAZ’

Okul müdürü Nadi Aksoy, son olarak her şeyin çalışmaya bağlı olduğunu ifade ederek; ‘Her şey çalışmaya bağlı. Çalışmadan da başarı olmuyor bu sporda da öyle. Burada yaz kış demeden çalışmaları yaptılar öğrencilerimiz ve bunun karşılığını aldılar. Bu yüzden başarılı olmanın ilk hedefi çalışmak şart diyorum öğrencilerimize’ dedi.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ KOTAN, TEŞEKKÜR ETTİ

Mevlana Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve futsal takımı antrenörü Ünal Kotan ise, yarı finale yükselmelerinde emeği geçenlere teşekkür ederek; ‘İl içi futsal spor müsabakalarında Mevlana Ortaokulu birinci oldu. Biz önceki yıllarda katıldığımız şampiyonalarda Türkiye 3.’sü olduk. Okulumuz bir de büyük saha futbolunda iki tane üçüncülüğümüz var bu senede çocuklarımız yarı finale yükseldiler. Sivas’ı Erzincan’da en iyi şekilde temsil ederek grup birincisi oldular ve Sivas’a alınlarının akı ile geri döndüler. Ben bize destek veren okul müdürümüz Nadi Aksoy’a bütün velilerimize, beden eğitimi öğretmenlerine ve bütün öğretmenlere çok teşekkür ediyorum verdikleri desteklerden dolayı’ dedi.

‘SİVAS’IN ÇOCUĞU BAŞARIYA

AÇ OLAN ÇOCUKLARDIR’

Beden eğitimi öğretmeni Kotan, Sivas’ın çocuğunun her şeyi yapabileceğini vurgulayarak; ‘Sivas’ın çocuğu başarıya aç olan çocuklardır. Bunları desteklersek, itici güç olursak Sivas çocuğunun başaramayacağı ne sosyal faaliyet, ne kültürel faaliyet ne de spor faaliyetlerinde önlerinde hiçbir engel olamaz. Bunları desteklemez lazım tabi hem okul hem öğretmen hem de kulüpler olarak bu çocukların yanında olunması lazım’ ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ TÜRKİYE FİNALLERİ’

Kotan, futsalda hedeflerinin Türkiye finalleri olduğunu da söyleyerek, şunları ifade etti; ‘Biz haftada dört idman yapıyoruz. Yarı finale gideceğiz ama yarı final şehri belli olmadı. Çocuklarımız hepsi 7. sınıf kendilerinden bir yaş büyüklerle mücadele ediyorlar öyle bir dezavantajımız var ama oynadıkları futbolla kendilerinden bir yaş büyükleri çok rahat yenebilecek bir futbol oynuyorlar. Futbol anlayışları güzel. Biz yarı finale hazırız hedefimiz Türkiye finallerine yükselmek.’

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Futsal yarı final müsabakalarında ellerinden geleni yapacaklarını da söyleyen Ünal Kotan; ‘Çocuklarımızda yaptıkları çalışmalar doğrultusunda hedefler var ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çok büyük hedef koymadık önümüzde. Öncelikli hedefimiz Sivas şampiyonluğuydu sonra dedik ki gruplarda da iyi futbol oynayalım dedik ve 6 ay çalışmanın sonucunda gruplarda birinci olduk. Şimdiki hedefimiz Sivas’ı en iyi şekilde yarı finalde temsil edip olacaksa Türkiye finallerine katılmak’ dedi.

‘İLK HEDEFİMİZ HER ŞEYDEN

ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMALARI’

Başarılı antrenör Ünal Kotan, son olarak her şeyden önce çocukların iyi bir insan olmaları gerektiğini belirterek; ‘Çocuklarımızı tebrik ediyorum ve çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmalarda ilk hedefimiz her şeyden önce iyi bir insan olmalarını, ahlaklı ve güzel insan olmalarını sağlamak. Bu derecede de adımlarımız emin atıyoruz’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Lisesi Yenileniyor Mu?

2016-03-08 09:49 - Gündem

Tıp Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

2016-03-09 09:16 - Gündem

Dermokil ?Natural´ Serisi Tanıtıldı

2016-03-07 09:28 - Gündem

Karate İl Seçmelerinde Heyecan Doruktaydı

2016-03-11 19:31 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Lidere Boyun Eğdi

2016-03-08 09:44 - Gündem

?Sivasspor Ligin Rengi?

2016-03-09 09:08 - Gündem

?Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız??

2016-03-07 09:27 - Gündem

Kunduracı Esnafın ?Haksız Rekabet´ İsyanı

2016-03-08 09:53 - Gündem

Sporda Gelişime Katkı Sağlanıyor

2016-03-07 09:16 - Gündem

Dart´ta Turnuvalar Başladı

2016-03-09 09:05 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem

Sivas'ın Tarihi Anlatıldı

11:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika

Mustafa Destici Sivas'ta Konuşuyor: Sivaslıları Mahcup Etmeyeceğiz

11:31 - Politika

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem