Kunduracı Esnafın ?Haksız Rekabet´ İsyanı

Kunduracı Esnafın ?Haksız Rekabet´ İsyanı

Gündem - 8 yıl önce



Esnaflar, bu gibi kampanyalar yüzünden her geçen gün müşteri kaybettiklerini ifade ederek, haksız rekabet ortamı oluşturulduğunu söylediler. Bu gibi esnaflık ahlakıyla bağdaşmayan uygulamalarla ilgili yetkililerin önlem alınması bekleniyor.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Kunduracılar Çarşısındaki esnaflar ‘Kapatıyoruz’ adı altında vatandaşları kandırmaya yönelik zararına satış yapan esnaflardan dert yandı.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan esnaflar bazı mağazaların düşük fiyata yaptığı satışlar nedeniyle hem vatandaşların hem de diğer esnafların zarar gördüğünü belirterek, yetkililerin konuyla ilgili önlem almasını istediler.

Ayakkabı mağazası işletmecisi olan Adem Dumanlı, ‘Sivas’ta artık giyim veya ayakkabı üzerine mağazalarda esnaflar ‘Kapatıyoruz’ adı altında kampanyalar yapmaya başladı. Artık çok büyük zararına mal satılıyor. Bu nedenle de birçok esnafımız zarar görüyor. Burada müşterilerimiz de biz esnaflarda zor durumda bırakılıyor. Artık ilimizdeki yetkililerin, esnaf odaları birliğinin ve rekabet kurulunun devreye girerek, bu olaya bir çözüm bulmalarını istiyoruz’ dedi.

Yetkilileri göreve davet eden Dumanlı, ‘Esnafların gerçekten mağazalarını kapattıklarını mı veya vatandaşları kandırmak için mi bu şekilde reklam yapılmasının araştırılmasını istiyoruz. Artık bu duruma acilen müdahale edilmesini istiyoruz. Piyasaların durumu zaten sıkıntılı. Bu sıkıntının üzerine bazı firmaların bu şekilde haksız rekabet etmelerinin karşısında bizler çaresiz kalıyoruz. Şuana kadar bu konuyla ilgili resmi bir şikâyetimiz olmadı. Çünkü bu işi yapan kişiler de bizim arkadaşlarımız. Biz öncelikle bu konuyla ilgili yetkililere sesimizi duyurmak istedik. Burada 3-5 tane esnaf yüzünden 100’lerce esnaf zarar görüyor. Bu gibi kampanyalar artık gün geçtikçe fazlalaşıyor. Artık buna bir dur denilmesi lazım. Müşteriler bize geliyor. Bir ürün soruyor. Fiyatı pahalı bulunca da falan mağazada daha ucuza veriliyor. Sizde neden pahalı diye soruyorlar. Yetkilileri göreve davet ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kunduracılar Çarşısı esnaflarından Ferit Teker ise, ‘Bu gibi kampanyalarda hem biz esnaflar hem de vatandaş mağdur oluyor. Biz burada yıllardır esnaflık yapıyoruz. Bu gibi kampanyalar yüzünden yıllardır bizden alış veriş yapan müşteriler artık bizlere selam vermez duruma geldi. İnsanlar aradaki fiyat farklarını görünce acaba biz yıllardır kazıklanıyor muyduk? Diye tepki gösteriyorlar. Yani artık müşterilerimiz bize selam veriyor ama alış verişlerini o mağazalardan yapıyorlar’ şeklinde konuştu.

Yine kunduracı esnafı Durmuş Akıncı da yapılan haksız rekabetlerden dolayı zarar gördüklerini söyledi. ‘Kapatıyoruz adı altında vatandaşları kandırmaya yönelik yapılan bu kampanyalardan hem biz esnaflar hem de vatandaşlarımız zarar görüyorlar. Bu konuyla ilgili yetkililerin bir an önce devreye girmelerini istiyoruz’ diyen Akıncı, ‘Örneğin bir spor ayakkabısının maliyeti 18 TL. Komşumuz bu ayakkabıyı 15 TL’den satışa sunuyorlar. Ancak bu adamın elinde birkaç çift ayakkabı kalmış. Yani vatandaşlar genellikle istediği numarada ayakkabı bulamıyor. Vatandaş istediğini bulamayınca bizim mağazamıza geliyorlar. Bizdeki fiyatları duyunca da bize tepki gösteriyor ve alış veriş yapmadan çarşıdan çıkıyor. Bu durumda biz esnaflarda, vatandaşlar da zarar görüyor’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Lisesi Yenileniyor Mu?

2016-03-08 09:49 - Gündem

Su Yükleme Noktaları Tamamlandı

2016-03-04 22:19 - Gündem

Dermokil ?Natural´ Serisi Tanıtıldı

2016-03-07 09:28 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Lidere Boyun Eğdi

2016-03-08 09:44 - Gündem

?Yeter Ki Gelin?

2016-03-02 12:35 - Gündem

Süt Üretimine ?İthal´ Takviye

2016-03-02 12:33 - Gündem

?Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız??

2016-03-07 09:27 - Gündem

Bakırtepe´den Altın Çıkarılacak

2016-03-02 12:36 - Gündem

?Yaşam Kaliteniz Etkilenmesin?

2016-03-03 09:38 - Gündem

Kunduracı Esnafın ?Haksız Rekabet´ İsyanı

2016-03-08 09:53 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika