Sivas Termal Mayıs´ta Açılacak

Sivas Termal Mayıs´ta Açılacak

Gündem - 8 yıl önce



Yatırıma ilişkin bilgi veren Sivas Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Karaca, 52 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin sağlık turizmi için önemli bir yatırım olduğunu ve hedeflerinin kentin değerleriyle kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Sivas’ın son dönemlerde iyi yatırımlar aldığını belirten Karaca, ‘Bizim Sivas dışında hiçbir yatırımımız yoktur. Bütün yatırımlarımızı memleketimize yapıyoruz. Sivas halkının ilimizde kim yatırım yapıyorsa, kim istihdam sağlıyorsa tüm Sivas halkının da bunlara destek vermesi gerekiyor. Bu firmanın biz ya da bir başkası olması önemli değildir’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Yıltaş Grup, Dermokil, Pazaristan ve Sultan Otel’den oluşan 4 yatırımcı şirketin ilimizde temellerini attığı Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin açılışı Mayıs ayında yapılacak.

Sivas’ı termal turizm merkezi yapmak için harekete geçen 4 yatırımcı, 100 milyon liralık yatırımla Sivas Termal Yaşam Merkezi ile 625 yataklı 5 yıldızlı otel yatırımı yaptı. Yatırım ile yılda 30 bin konaklama ve 500 kişiye istihdam hedefleniyor.

Sağlık turizminin en gözde destinasyonlardan biri olan ve 2023’te 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye’de, hem turizmciler, hem de sağlık sektörü ayağında yatırımlar sürüyor. Bu yatırımlardan birisi de Sivas’ı termal turizmin merkezi yapmak üzere 4 yatırımcının bir araya gelerek kurduğu Sivas Termal AŞ tarafından hayata geçirilen yaşam merkezi.

Temeli 13 Temmuz 2013’te atılan ve 50 milyon TL inşaat maliyeti bulunan Sivas Termal Yaşam Merkezi, Mayıs ayında resmi açılışı yapılacak. Devamında ise entegre bir tesis olarak 625 yataklı 5 yıldızlı otel 2017’de hizmete girecek. Toplam 100 milyon lirayı bulacak yatırım ile yılda 30 bin konaklama ve 500 kişiye istihdam hedefleniyor.

Yatırıma ilişkin bilgi veren Sivas Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Karaca, 52 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin sağlık turizmi için önemli bir yatırım olduğunu ve hedeflerinin kentin değerleriyle kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İlin ciddi anlamda göç verdiğini, kendi nüfusunun 4-5 katı Sivaslının başka illerde yaşadığını anlatan Karaca, ‘Bu yatırımla hem istihdam sağlayıp göçü önlemek, hem başka illerde yaşayan ancak memleket özlemi çeken Sivaslıları ‘sıla turizmi’ ile yılda bir hafta, 10 gün, bir ay gibi ilde ağırlamak, hem de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladık’ dedi.

192 DAİRELİ DEVREMÜLK

Karaca, Sivas’ın sıcak ve soğuk çermik ile ‘doktor balıklar’ olarak adlandırılan balıklı kaplıcaları ile tanındığını ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını hatırlattı. Yeterli tesis bulunmadığı için üniversitenin hastalara 6 ay sonrasına sıra verdiğini dile getiren Karaca, hizmete sokacakları yaşam merkezinin hem sağlık, hem tatil anlamında hizmet verecek iyi bir lokasyona sahip olduğunu söyledi.

Yaşam Merkezi’nde 1+1, 2+1, 3+1 olmak üzere 3 daire tipinde toplam 192 daire bulunduğunu ve her birinin 7 ve 10 günlük olarak veya çarpanları şeklinde satışa çıktığını anlatan Karaca, 7 günlük devre mülklerin oda sayısına göre 5.900 ile 15 bin lira, 10 günlüklerin ise 7 bin 500 ile 18 bin lira arasında olduğunu kaydetti.

Ünal Karaca, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘Yaşam alanımız içinde kadın ve erkeklere ayrı olmak üzere iki açık iki kapalı dört yüzme havuzu, 8 termal havuz, 2 adet fitness salonu, futbol ve basketbol sahası, kış sporları etkinlikleri, masa tenisi, bisiklet parkuru ve doğa yürüyüşü, SPA merkezi ve bir adet güzellik merkezini içinde barındırıyor.’

20 BİN YATAKLI TESİS

KURMAK MÜMKÜN

Yıltaş Grup, Dermokil, Pazaristan ve Sultan Otel’den oluşan 4 yatırımcı şirketin ilde termal turizmine yatırım yaparak öncülük yapmak istediklerini anlatan Karaca, ‘Burada en az 10-20 bin yatak kapasiteli termal tesis oluşturmak mümkün. 4 yatırımcı olarak bu oluşuma öncülük ettik. Bu yatırım, Sivas’ın sağlık turizm merkezi olması için yapılan bir yatırım. Bölgenin yerel kalkınmasını bu yolla sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırım, Sivas’ta en büyük özel sektör yatırımı’ değerlendirmesinde bulundu.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Karaca şunları kaydetti:

‘Sivas Termal Otel, Türkiye sıralamasında en iyilerinden bir tanesidir. Bu yatırıma benzer yatırımlar elbette vardır ama böyle bir yatırımın Sivas’ta olması başkalarıyla mukayese edilmesi ve var olması da Sivas için ayrıca bir kazançtır. Bizim burada belki bir anahtarımız yok ama burada her kalanın bir anahtarı, kalacak bir yatağı, misafirini ağırladığı zaman alnının akıyla memnun edebilecektir. Otelimiz, lezzetiyle, tadıyla, ağırlamasıyla, sıcaklığıyla, konforuyla, lüksüyle bir yer oldu. Burasıyla yetmeyip birkaç tane otel olması, ihtisas haline gelmesi, artı Sivas’ın termal şehri olarak anılması çok önemli bir konudur. Örneğin bir dönemde mermer sanayinde Afyon hep anılıyordu. Ancak geldiğimiz noktada artık mermer denilince Sivas anılıyor. Şuan Afyon’u termalleriyle anıyoruz. Artık memleketimizin de termalleriyle anılması lazım. Biz bu konuda iyi bir örnek olduk. Diğer yatırımlarımıza da örnek teşkil ettik. bizim yatırımlarımız entegre anlamında yine devam edecektir. Bununla kalmayacaktır. Sivas’ın termallerini değerlendirdiği takdirde Sıcak Çermik, Soğuk Çermik, Balıklı Kaplıca gibi önemli değerlere sahiptir.’

Sivaslı bürokratların, siyasilerin ve diğer yetkililerin yatırımcıların önünü açmak için girişimcilerde bulunmalarını isteyen Karaca, ‘Bunun için tüm Sivas’ın ileri gelenleri ve büyüklerimiz buna öncü olup, alt yapılarını hazırlayıp, yatırımcılara tespit etmesi anlamında basının da desteğiyle birilerinin aleyhlerinde ne kadar dedikodu yapabilirimden ziyade, birilerini ne kadar daha teşvik edebilirime ihtiyacı var. Sonra dedikodu yapılacaksa yine yapılsın. Şuanda Sivas iyi yolda. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Sıcak Çermik’in entegre olması dünyada çok ender rastlanan durumlardan bir tanesi sıcak ve soğuğu buluşturma anlamında. Umuyoruz ki bu tesislerimizin gelişerek, ihtiyaca cevap vermesi ve vatandaşlarımızı memnun edilmesi gerekiyor. Burada iyi bir imtihan verip devamının getirilmesi gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Karaca, ‘Bizim Sivas dışında hiçbir yatırımımız yoktur. Bütün yatırımlarımızı memleketimize yapıyoruz. Yani Sivas’tan kazandığımızı yine Sivas ile paylaşıyoruz. Bunu da bizim asli görevimiz olarak görüyoruz. Sivas halkının da ilimizde kim yatırım yapıyorsa, kim istihdam sağlıyorsa tüm Sivas halkının da bunlara destek vermesi gerekiyor. Bu firmanın biz ya da bir başkası olması önemli değildir’ dedi.

SİVAS TERMAL

YAŞAM MERKEZİ

Sivas Termal Yaşam Merkezi; Sivas ili Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın beldesinde Sıcak Çermik mevkiinde toplam 30.000 m2 kapalı alana sahiptir. Sivas Termal Yasam Merkezinde 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere üç daire tipi, 4 adet engelli odaları bulunmakta ve tatil köyümüzün tamamı 192 adet daireden oluşmaktadır.

Sivas Termal Yaşam Merkezinde, daire blokları haricinde, 7.500 m2 sosyal tesis alanı bulunmaktadır. Kadın ve erkeklere ayrı olmak üzere 2 açık, 2 kapalı 4 yüzme havuzu, 4 termal havuz, 2 adet tenis salonu SPA merkezi ve bir adet güzellik merkezi içinde barındırmaktadır. Ayrıca tesisimizde 200 m2lik tedavi rehabilitasyon Ünitesi, 300 kişilik servis kapasitene sahip yüksek standartlı restoran ve süpermarketi, 200 kişilik kır bahçesi ve cafesi, pastanesi, açık spor alanları, çocuk oyun alanları ile bir tatil köyünün bütün ayrıcalıklarını barındırmaktadır. Her yaş grubuna ve her beğeniye uygun alanlar ile çok yönlü bir tatil anlayışı projeye yansıtılmıştır. Tesis, çam ağaçlarının ortasında, hafif rüzgâr esintileriyle mükemmel bir doğal ortam içerisindedir. Ulaşım olarak Nuri Demirağ havalimanına 25 km. Hızlı Tren istasyonuna 10 dakika mesafede olup Sivas-Ankara Karayolunun 26. km.si üzerinde bulunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Termal Mayıs´ta Açılacak

2016-03-19 22:23 - Gündem

Kızıldağ´ın Proje İhalesi Yapılacak

2016-03-15 10:06 - Gündem

Piknik Ekmek Üretildi

2016-03-17 09:45 - Gündem

Tereyağlı Yumurtalı Tanıtım

2016-03-19 22:22 - Gündem

?Rastgele Hafriyat Dökmeyin?

2016-03-19 22:22 - Gündem

Paşa Bahçe´den Dönen Soluğu Soğuk Çermik´te Aldı

2016-03-15 10:01 - Gündem

Havuzlu Kavşak Değil Şehitler Anıtı Yapılsın!

2016-03-17 16:56 - Gündem

Osman Seçilmiş Mesire Alanı Amacına Ulaştı

2016-03-16 09:53 - Gündem

Sivas Belediyespor´un Başarını Takdir Ettiler

2016-03-15 09:58 - Gündem

Yeni Kimlikler 2017´de Dağıtılacak

2016-03-16 09:54 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam