Devlet Hastanesi Hizmete Devam Edecek

Devlet Hastanesi Hizmete Devam Edecek

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Uzm. Dr. Davut Vecdi Ersöz, ilimizdeki basın yayın kuruluşunun temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi. Basın mensuplarının sektörde yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği toplantıda, Uzm. Dr. Ersöz de ilimiz genelinde yapılan çalışmalar ve hastanelerin durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastaneler ile ilgili Birgi veren Ersöz, ‘Sivas Numune Hastanesi A2 sınıfı bir hastane, A1 olduğu zaman da eğitim hastanesi olacağız. Bakanlığımız eğitim hastaneleri için 720 bin nüfus şartı getirdi. Bu nedenle eğitim hastanesi olamıyoruz’ dedi.

Ersöz, ‘İlimiz merkezindeki Numune Hastanemizin ardından kapasite olarak Suşehri ve Sarkışla Devlet Hastanelerimiz geliyor. İlçelerimiz arasında bulundukları bölge ve nüfus kriterleri nedeniyle en donanımlı iki hastanemiz bu iki ilçemizde bulunuyor. Şuanda Numune Hastanemizde 905 tane tescilli yatağımız var. Bunun 700 tanesi yeni yapılan hastanemizde, 205 tanesi ise eski Devlet hastanemizde bulunuyor’ ifadelerini kullandı.

İL DIŞINA HASTA

GÖNDERMEYECEĞİZ

Şuan itibariyle il dışından hasta kabulleri yaptıklarını belirten Ersöz, yapılacak çalışmalarla birlikte il dışına hasta göndermemeye çalışacaklarını kaydetti.

Ersöz, ‘İl dışından hasta kabullerimiz oluyor. Mümkün mertebe il dışına hasta göndermemeye gayret ediyoruz. İl dışına giden hastalarımızın gidiş sebebi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Numune Hastanesi’ndeki uzman doktor yetersizliğinden kaynaklanıyor. İnşallah hep birlikte bu sorunları çözeceğiz. Yine AMATEM hizmete devam ediyor, ayrıca yanık ünitemiz var. Yani A grubu hastanede olması gereken ne varsa, bunların tamamı Sivas Numune Hastanesinde var’ dedi.

10 AYDA 2 MİLYONA YAKIN

KİŞİ MUAYENE OLDU

Sivas’ın nüfusuna oranla hasta sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ersöz, ‘2016 yılının ilk 10 aylık sürecinde 40 bin hastamız hastanemizde yatış yapmış. 23 bin ameliyat yapılmış, 1 Milyon 412 Bin kişi muayene olmuş. Toplam muayene sayımız acil servis ile beraber 1 Milyon 895 Bin. Sivas’ın nüfusuna bakan 618 bin rakamını görünce ufak bir şehir diyerek, yanılgıya düşüyor ama Sivas’ta hasta sayımız nüfus ile orantılı değil. Bunun sebebi de Sivas’ın gurbetçisi çok. İstanbul’dan, Ankara’dan veya yurt dışından insanlar yaz aylarında Sivas’a gelerek, tedavilerini burada yaptırıyorlar. Hasta muayene sayımız aslında 1 Milyon nüfusa sahip bir ilin rakamlarını gösteriyor’ ifadelerini kullandı.

C BLOK İNŞAATI

2017’DE BAŞLAYACAK

Önümüzdeki dönemde yeni yatırımların start alacağını belirten Ersöz, 2017 yılının başlarında Numune Hastanesi ek hizmet binası inşaatının başlayacağını belirtti.

Ersöz şöyle devam etti:

‘Yeni Numune Hastanemizin yeni C blok inşaatı var. Bu yatırım 2017 bütçesine konuldu. Burada 250 yatak kapasitesi ve 6 poliklinik hizmet verecek. 2017 yılı bahar aylarında inşaatına başlanılması planlanıyor. Ek binanın projesi hazır. Şuan ihale aşamasında. Ayrıca yine Yeni Numune Hastanesi’nin yan tarafına Çok Amaçlı Geriatri Merkezi veya yaşlı fizik tedavi hastalarımıza hizmet verecek yeni bir yatırımımız olacak. Bu da 2017 bütçesinde yer alıyor, projesi hazırlanıyor.’

SDH’NİN KAPATILMASI

SÖZ KONUSU DEĞİL

Şuanda hizmete devam eden eski Devlet Hastanesi’nin durumu ile ilgili soruyu yanıtlayan Ersöz, ‘Şuan itibariyle eski devlet hastanesinde 205 yatağımız var. 3 tane ameliyathanemiz faaliyet gösteriyor. Orada yine Yenidoğan Yoğun bakımımız var. Bu şekliyle hizmetine devam edecek. Yeni hastanedeki ek bloklar bittiği zaman burasının ne olacağına o zaman karar verilecek. Şuan itibariyle kapanması veya buradaki binaların yıkılması söz konusu değil. Şuanda bizim buraya ihtiyacımız var. Yeni ek bloğumuz bitene kadar bizim eski devlet hastanemize ihtiyacımız var. Orasının hizmete açılması zaten 2-3 sene sürer. Ondan sonraki sürece de Sivas’ın ileri gelenleri ve Sivas halkı karar verir ve ona göre de bir yol haritası çizilir’ diye konuştu.

ASKERİ HASTANE

15 Temmuz sürecinden sonra Askeri Hastane’nin de Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlandığını kaydeden Ersöz, burada Mehmetçik Polikliniğinin hizmet verdiğini belirtti. Ersöz, ‘Zaten bu hastanemiz 7-8 yıldır faaliyet göstermiyordu. Askeri Hastane olarak geçiyor ama ortada adeta hastane diye bir şey kalmamış. Bize bu vesileyle 32 dönüm bir alan geçti. Burada askerlerimize hizmet vermesi açısından bir poliklinik açmışlar. Şuanda Mehmetçik Polikliniğini çalıştırıyoruz. Askerlerimiz orada muayene oluyorlar. Hastane olarak yoğun bakım ünitelerinde bir sıkıntımız yok. Ama sayısının artırılması için çaba gösteriyoruz’ dedi.

EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ

Numune Hastanesi’nde yaşanan aksaklıklar ile ilgili soruya da cevap veren Ersöz, ‘Numune Hastanesi inşallah Sivas’ın gözbebeği olacak. Yönetim eksikliği varsa, yönetim, çalışanlarda bir sıkıntı varsa onların sorunlarını çözeceğiz. Yani el birliğiyle özellikle Numune Hastanesi’ndeki bütün sorunları çözeceğiz. Biz şuan tabloyu görmeye çalışıyoruz. Ben orada hekim olarak da görev yaptım. Bazı sorunları çok iyi biliyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Gün geçtikçe sorunları halledeceğimizi düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

Daha sonara basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Ersöz, toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Örnek Öğretmen?

2016-11-23 18:13 - Gündem

Karatede Başarının Adası: Oğuzhan

2016-11-19 17:26 - Gündem

Sivasspor Store, Yarın Açılıyor

2016-11-23 18:08 - Gündem

Zara, Çubukspor Maçına Hazırlanıyor

2016-11-24 16:38 - Gündem

Milli Müfredat Milli Şuur

2016-11-21 17:57 - Gündem

50 Yıl Sonra Sivas´ta Buluştular

2016-11-22 17:26 - Gündem

Devlet Hastanesi Hizmete Devam Edecek

2016-11-26 00:33 - Gündem

Sivaslı Hasan, Çeyrek Finale Çıktı

2016-11-24 16:40 - Gündem

"15 Temmuz´u Unutturmayacağız"

2016-11-19 17:29 - Gündem

Hizmetlerine Üniversitede Devam Edecek

2016-11-19 17:28 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor