Şehr-i Ramazan Sivas´ta yaşanır

Şehr-i Ramazan Sivas´ta yaşanır

Gündem - 10 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

En bereketli aylardan biri olan Ramazan ayı için Sivas’ta hazırlıklar son sürat devam ediyor.

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği katkılarıyla ilk kez düzenlenecek olan Ramazan Sokağı etkinlikleri belli oldu.

Özel misafirler, yöresel geceler, sanatçılar, yazarlar, şairler, çocuk eğlenceleri, yarışmalar, radyo ve Tv’lerden canlı yayınlar, lunapark, eğlence dünyası ve tarihi mimarisiyle yöresel evlerin bulunduğu ramazan sokağına vatandaşlar ramazanın ilk gününde akın edecekler.

‘EN KEYİFLİ RAMAZAN AKŞAMLARI, RAMAZAN SOKAĞINDA’

Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan Ramazan Sokağında, en keyifli ramazan akşamlarını büyük bir heyecanla bekleyen vatandaşlar bu etkinliğin herkes için çok güzel bir etkinlik olacağını ifade etti.

Sivas halkı büyük bir merakla Ramazan Sokağının açılmasını beklediklerini belirterek şunları söylediler; ‘Sivas’ta ilk kez yapılacak olması gerçekten güzel bir şey. Ramazan Sokağının açılması ile birlikte şehrimiz daha güzel bir havaya bürünecek. Sahura kadar insanlar gezebilecek. Malum şehrimiz küçük bir şehir olduğundan dolayı insanlar fazla etkinliklere katılamıyor. Ancak bu Ramazan Sokağının açılması en çok bizlere yarayacak. Etkinlik takvimi belli olmuş. Çok güzel etkinlikler var. Çoğuna katılmaya çalışacağız. Bu Ramazan Sokağını yapmış olan herkese teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandılar.

İŞTE GELDİ RAMAZAN

11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayı geldi çattı. Bu yıl, kent meydanında Ramazan ayı boyunca faal olarak hazırlanacak olan Ramazan Sokağı vatandaşların hizmetinde olacak.

Sivas Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Ramazan Sokağı yaklaşık 20 dönümlük alanda gerçekleştirileceği öğrenildi.

Tarihi şehrin en merkezi yerinde, Ramazan ayı boyunca tertemiz bir ortamda kurulacak olan yeni üretilmiş Osmanlı Mimarisi tarzında, ahşap cumbalı, çift kat görsel derinliği olan stantlarla vatandaşlar keyifli bir ortamda bulunacaklar.

İçerisinde otağ çadırı, sosyal etkinlik çadırları ile Sivas halkı adeta ramazan boyunca nezih bir yaşam alanında bulunacaklar.

RAMAZAN SOKAĞINDA NELER VAR NELER

Açılacak olan Ramazan Sokağında şunlar olacak; Selçuklu mimarisinde iş yerleri, hareketlilik, ticaret, enerji olacak olan Ramazan Sokağında sahur kadar devam eden etkinliklerinde olacağı öğrenildi.

Büyük iftar sofralarının olduğu Ramazan Sokağında, konserler, etkinlikler, Selçuklu mimarisi sokaklar ve çocuk eğlencelerinin yanı sıra sürpriz etkinliklerinde olacağı belirtildi.

Ramazan Sokağı etkinlik alanının hemen yanında, Ramazan'a renk katacak farklı lunapark alanı ile büyük küçük herkesi cezp edecek bir eğlence dünyasının da kurulacağı ifade edildi.

TGRT CANLI YAYIN YAPACAK

Medeniyet şehri olan Sivas'ın Ramazan'daki manevi atmosferini tüm Türkiye'ye duyurmak ve bu güzel şehrin eşsiz güzelliklerini tüm insanlarla paylaşmak adına Ramazan ayı boyunca TGRT TV Sivas Ramazan Özel Programında canlı yayın yapacak.

Ünlü konukların katılımı ve sunumu ile Ramazanın manevi iklimini yaşayacak olan Sivas halkı Ramazan Sokağının açılmasını büyük bir merak ve heyecan ile bekliyor.

İŞTE ETKİNLİK TAKVİMİ

Ramazan Sokağında yapılacak olan etkinlikler kapsamında her gün teravih namazı öncesi çocuk eğlence programı yapılacağı belirtildi.

30 gün boyunca, Kur’an Tilaveti, şiir ve sohbet geceleri, yöresel geceler, sürpriz sanatçılar, Kadir Gecesi özel programı, bayram özel programı ve birçok ünlü sanatçının katılımı ile Sivaslılar Ramazan ayında etkinliğe doyacak.

Vatandaşlar Ramazan Sokağı ile ilgili daha detaylı bilgiye www.sivastaramazan.com adresinden bilgi edinebilecekleri belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Sivas´ın Kaderini Değiştirecek

2014-06-17 17:24 - Gündem

TOYOTA Tura Sivas´tan Başladı

2014-06-19 17:50 - Gündem

Trafik Rahatladı

2014-06-20 17:48 - Gündem

Paşabahçe Tıklım Tıklım

2014-06-16 16:14 - Gündem

Sivas Köftesine Sıkı Denetim

2014-06-19 17:43 - Gündem

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

2014-06-17 09:28 - Gündem

Gök Medrese İhaleye Çıkıyor

2014-06-20 17:50 - Gündem

Fransa´dan, Dört Eylül´e

2014-06-18 23:24 - Gündem

Yavruoğlu Özür Diledi!

2014-06-16 16:13 - Gündem

Şehr-i Ramazan Sivas´ta yaşanır

2014-06-23 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem

Sivas'ın Tarihi Anlatıldı

11:11 - Gündem

Afgan Öğrenciler Sivaslılara Kültürlerini Tanıttı!

10:38 - Gündem

Sivas'ta 250 Araçlık Kapalı Otopark Faaliyete Geçecek!

09:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Mustafa Destici Sivas'ta Konuşuyor: Sivaslıları Mahcup Etmeyeceğiz

11:31 - Politika

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem

Bülent Uygun: Çok Hatalar Oldu Herkes Hata Yaptı

10:45 - Spor

Afgan Öğrenciler Sivaslılara Kültürlerini Tanıttı!

10:38 - Gündem