?Filistin Halkının Yanındayız?

?Filistin Halkının Yanındayız?

Gündem - 10 yıl önce



İHH Sivas Basın Sözcüsü Abdullah Altunkes, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Altunkes, ‘Bizler Sivas halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak, yaşanan katliamlara dur demek için buradayız. Tüm dünyayı da bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz. Mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında taraf olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha bildiriyoruz’ dedi.

MUSTAFA IŞIK

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas’ta, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen protestoya kentteki bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Protestoya destek veren vatandaşlar üzerinde, ‘Direnen Filistin kazanacak’ yazan döviz ve pankartlar açtı.

İHH Sivas Basın Sözcüsü Abdullah Altunkes, burada yaptığı basın açıklamasında İsrail’in 3 vatandaşının katledilmesini Filistin’in üzerine yıkarak yeniden katliam politikası uygulamaya başladığını savundu.

İsrail’in katliamlarını terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmaya çalıştığını ancak artık dünyanın bu yanı yutmadığını söyleyen Altunkes, Siyonistlerin bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çalıştıklarını belirtti.

Sözlerine, ‘Filistin Toprakları mübarek Ramazan ayında yine kan ağlıyor’ ifadeleri ile başlayan Altunkes, şu ifadeleri kullandı:

‘Yakın zamanda kaçırılan 3 İsrailli illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardından, İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başlamıştır.

Hamas yönetimi, bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistinli grup bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı. Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise dikkatleri başka yöne çekip, olayları ‘terör meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını yutturmak. Bilesiniz ki dünya artık bu yalanı yutmuyor.’

‘GAZZE İYİCE ÇIKMAZIN İÇERİSİNE GİRDİ’

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olan Gazze’nin kapanan tüneller ve düzenlenen askeri operasyonlarla iyice içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Altunkes, İsrail güçlerinin sivil hedefleri ve camileri de vurmaya başladığını savundu.

Bölgede ilaç sıkıntısının da tekrar baş gösterdiğini söyleyen Altunkes, ‘Gazze, hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail İşgal Rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.

Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri, son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Yapılan bombalamalarda şu ana kadar en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken yüzlerce yaralının olduğu aktarılıyor.

Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çaışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Yemek bekleyen hanelere bombalar yağdırılıyor.’ İfadelerini kullandı.

‘FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ’

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dünyanın sessiz kaldığını savunan Altunkes, İslam dünyasını bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Sivas halkı olarak Filistin Halkının yanında olduklarını belirten Altunkes, şu şekilde konuştu:

‘Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor.

Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz. Bizler Sivas halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak, yaşanan katliamlara dur demek için buradayız. Tüm dünyayı da bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz. Mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında taraf olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha bildiriyoruz. Allah’ın azabı İsrail ve tüm destekçilerinin üzerine olsun. Son olarak herkes bilsin ki, Zafer inananlarındır ve zafer yakındır inşallah.’

Haftanın Öne Çıkanları

2 Ay Sonra Derecesi Yükseldi

2014-07-09 17:28 - Gündem

Tırnaklarıyla Kazıya Kazıya Geldi

2014-07-07 17:39 - Gündem

Eliş´ten Aydın ve Alim´e Ziyaret

2014-07-09 17:54 - Gündem

Mültecilere İftar

2014-07-11 10:49 - Gündem

Yaprağa Soğuk Zammı

2014-07-05 15:58 - Gündem

?Horoz Şekeri´ Unutuluyor Mu?

2014-07-05 16:01 - Gündem

İmaret Camii Restore Edilecek

2014-07-04 17:11 - Gündem

Raylı Sistem İle Yatırımlar Sivas´a Gelecek

2014-07-07 17:18 - Gündem

?Filistin Halkının Yanındayız?

2014-07-11 10:50 - Gündem

Hibeyi Sanayiciyle Buluşturuyoruz

2014-07-11 10:41 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş