?Projelerin Takipçisi Olacağım?

?Projelerin Takipçisi Olacağım?

Gündem - 10 yıl önce



Çevre Yolu Projesiyle ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nda projelendirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte her iki projenin de takipçisi olacağını ve her türlü gayreti göstereceğini belirtti.

MUSTAFA IŞIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı da makamında ziyaret etti. Başkan Aydın ziyarette yaptığı konuşmada Sivas için büyük önem arz eden Kızılırmak Projesi ve Kuzey Çevre Yolu Projelerinin 2014 yatırım programına alınması hususunda Kurtulmuş’tan destek istedi. Kurtulmuş ise projelerin takipçisi olacağını belirtti.

Kurtulmuş, Belediye binası önünde Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan Yardımcılarınca karşılandı. Başkan Aydın Kızılırmak ve Kuzey Çevre Yolu projeleri için destek istedi.

Aydın, Sivas’a bir türlü katkı sunamayan Kızılırmak’ı artık Sivas’a ve hatta ülkeye değer katacak bir konuma kavuşturulması gerektiğini belirtti. Geçmiş dönemde yine Belediye Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatarak, bu dönemde Kızılırmak’ı kirleten birçok unsuru ortadan kaldırdıklarını belirten Aydın, ‘Gelinen nokta da yine kirleten unsurlar mevcut. Biz bunları da ortadan kaldırarak, Kızılırmak’ı vadi olarak, bir bütün olarak iki tarihi köprü arasındaki yaklaşık 8 km’lik olan kısımları her iki yakasında yaklaşık 300 metrelik şeriti de içine alan Sivas’ın sosyal, kültürel gelişimine büyük katkı sunacağını düşündüğümüz ve syu da sadece akan bir nehir değil, şehre güzellik katan, değer katan unsurları da içerisine alan uluslar arası bir yarışma projesi başlattık. İnşallah yakın zamanda bu yarışma resmi olarak start alacak. Bu projenin 2014 yılı merkezi hükümetimizin yatırım programına alınarak, Sivas’a kazandırılmasını arzu ediyoruz’ dedi.

Sivas’ın kuzeyinin yerleşime son derece müsait olduğunu belirten Aydın,  ‘Gelişme alanı olarak, yeni Sivas olarak planladığız bir bölge. Bu bölgeden geçecek olan Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin de 2014 yılı yatırım programına alınmasını arz ediyoruz. Tabii ki ihtiyacımız çok ama şimdilik bu iki projeyle yetiniyoruz’ dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise Başkan Aydın’a hayırlı olsun dileklerini ileterek, bahsi geçen projelerin takipçisi olacağını belirtti.

Prof. Dr. Kurtulmuş, ‘Sivaslıların teveccühünü kazanarak, tekrar Belediye Başkanlığı’nı kazanmış olması önemli bir adımdır. İnşallah bu dönemde hem bahsettiği projeler anlamında hem de diğer projeleri anlamında Sivas yarım kalan işlerini tamamlayacak, daha güzel projelerle Sivas’ı cazibe merkezi haline getirecek adımları atacağından da eminim. Kendisini ve arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah çok güzel bir çalışma döneminden sonra bu önemli projelerin Sivas’a gelmesinde ön ayak olacaktır’ dedi.

Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın projelendirme aşamasında olan bir çalışma olduğunu belirten Kurtulmuş, ‘Ümit ediyorum ki en kısa zamanda projesi tamamlanarak, yatırım kapmasına alınacak projelerimizin önde gelenlerinden birisidir. Bizler de bundan sonra bunun takipçisi oluruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi için destek olmaya gayret ederiz.

Ayrıca Yeşilırmak ve Kızılırmak Projelerinde ise Ekonomi İşleri bünyesindeyken burada Kent Ekonomileri formu yapmıştık. O forumda ki Sivaslı katılımcıların kent ekonomisiyle ilgili çözüm ortaklarının teklif etmiş oldukları projelerden birisiydi. Kızılırmak Projesi gerek Sivas halkının gerekse STK’ların, Oda ve Borsaların, iş adamlarının istediği ortak projelerden birisidir. Sizin de burada Belediye Başkanlığı olarak ön ayak olmanız halinde biz de bunların yatırım projesi içerisine alınarak bir an evvel uygulamaya konulması için destek oluruz. Bu konudaki çabalara katkı sunmaya gayret ederiz’ ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş ayrıca Sivas’ın yakında Hızlı Tren’e de kavuşacak şehirlerimizden birici olduğunu belirterek, ‘Sivas’a gelecek olan hızlı trenle birlikte Sivas’ın İstanbul’la Ankara’yla ve başka şehirlerimizle ulaşımı da fevkalade kolay bir şehir haline gelecektir’ dedi.

Kurtulmuş Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından tarihi Ulu Camii’nde Öğle Namazını kılarak, ardından da Paşabahçe Kütük Ev’de tertip edilen Sivil Toplum Kuruluşları teslimcilerinin katıldığı yemeğe katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

O Süper Dede

2014-08-01 17:40 - Gündem

?Projelerin Takipçisi Olacağım?

2014-08-04 17:14 - Gündem

Gözler Kale´de

2014-08-02 16:58 - Gündem

Ali Kınık Büyüledi

2014-08-04 16:16 - Gündem

Milletin Adayı Herkesin Adayıdır

2014-07-31 18:06 - Gündem

Navruz ve İşleyen AK Parti´ye Geçti

2014-07-31 09:46 - Gündem

TÜRK SPOR MEDYASININ ACI KAYBI

2014-08-02 18:08 - Gündem

Off-Road Nefes Kesti

2014-08-04 16:17 - Gündem

Orta Sahada Forma Savaşı

2014-08-02 15:53 - Gündem

Belirsizlik Sürüyor

2014-07-31 09:47 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim