Başkanlık Seçimi Yapıldı

Başkanlık Seçimi Yapıldı

Gündem - 10 yıl önce



MUSTAFA IŞIK

Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Tarih ve Düşünce Kulübü, yeni eğitim öğretim yılı teşkilatlanması için seçime gitti. 3. Olağan Kongresi’ni Sivas Öğretmenevinde gerçekleştiren Tarih ve Düşünce Kulübü’nde kız ve erkek öğrenciler arasından iki başkan seçildi.

Kongre de öğrenciler adına bir konuşma yapan 11. Sınıf öğrencisi Melike Koca, tarihin yazılıp bir kültür ve şuur kaynağı olmadığı sürece, toprak altında kalan kıymetli madenler gibi hiçbir mana ifade etmeyeceğini söyledi.

Koca, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye’de uzunca bir zamandır geçmişin kuru bilgisini ezberci bir anlayışla genç nesillere aktarmayı hedefleyen eğitim sistemi tarihimizi şuur kaynağı olmaktan çıkarmış hatta geçmişine sırt çeviren nesillerin yetişmesindeki en büyük etkenlerden biri haline gelmiştir.

Oysaki biz, tarihin gördüğü üç büyük medeniyetten birini, insani yönüyle yeganesini kurmuş bir millet olarak mazimizin güzelliklerle dolu olduğunu ve bu güzelliklerin geleceğimiz için bir ışık ve ilham kaynağı olduğunu biliyoruz. İşte biz, geçmişimizdeki bu güzelliklerden hareketle yepyeni ve güçlü bir gelecek kurmak için varız. Tarihimizin sesine kulak vermek, çağımızın vicdanı olmak, şuurumuza vurulan zincirleri kırmak yalanları yok etmek, bu ülkenin insanlarını birbirinden ayıran bütün duvarları yıkmak, muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprüleri kurmak istiyoruz.

Ülkesinin dilini, edebiyatını, tarihini bilen; peşin hükümlere iltifat etmeyen, her vesayeti deddetip kapılarını her ışığa açan, ideolojilerin kölesi olmayan, kendi kafası ile düşünen ve düşüncesini haykırmaktan çekinmeyen fikir insanlarını ülkemize kazandırmak istiyoruz.’

Koca’nın konuşmasının ardından, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Tarih ve Düşünce Kulübü’nün tanıtım ve faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisine yer verildi.

‘SİZE BASİT DÜŞÜNMEK YAKIŞMAZ’

Daha sonra Tarih ve Düşünce Kulübü danışman öğretmeni Sinan Baydar da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Baydar konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Baydar; ‘Siz, sıradan bir milletin evladı yahut basit bir devletin vatandaşı değilsiniz. Siz ihtiyar tarihin gördüğü üç büyük medeniyetten birini kurmuş bir milletin evladısınız. Size basit düşünmek ve basit yaşamak yakışmaz. Siz, başkalarının çizdiği yollarda yürümeyecek kadar asil bir milletin evladısınız. İnsanlığın bunalan ruhunu sefaletten kurtuluşa çıkaracak yolları da siz çizeceksiniz. Ya dağılan medeniyetimizi yeniden ihya edecek, ya da yenisini inşa edeceğiz.

Yarın ki Türkiye’nin kurucuları, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül verecek, sabırlı ve azimli, lakin gösterişsiz ve nümayişsiz çalışan ruh cephesinin maden işçisi genç nesiller olacaktır. Hünerleri fedakarlık olan bu hizmet ehli gençler, hizmetlerinin mükafatını da hizmet ettikleri insanlardan beklemeyecekler, sonsuzluğu sundukları eserin sesinin akislerini yine sonsuzlukta dinleyeceklerdir.’ İfadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Baydar; ‘Ümidin iman olduğunu bilecek ve hiçbir zaman yeise kapılmayacaksınız. Geleceğin aydın insanları olarak belki yüzyıl önceki Türkçeyi kullanmayacaksınız ama üniversite kapısı önündeki kitabeyi görünce de alık alık bakmayacaksınız. Demokrat olacaksınız ama atalarımızın siyasi ve idari dehasından faydalanmasını bileceksiniz. Bir Osmanlı Türk’ü gibi ayakları yerde, başı dik, gönlü geniş, kalbi metin olacaksınız. Hiçbir zaman basitliğe düşmeyecek, fuzuli kurtarıcılık ve akıl hocalığı yapmayacaksınız. Tüm bunları başarabilirseniz eğer o zaman ben de size müjdelemek isterim ki sizi vatan, sizi millet, sizi ecdat selamlayacaktır’ dedi.

BAŞKANLAR SEÇİLDİ…

Baydar’ın ardından kongreye katılan öğretmenler de kısa birer selamlama konuşması yapıldı. Konuşmaların ardından ise başkanlık seçimi gerçekleştirildi. İki başkanlık sistemi ile gerçekleştirilen seçimlerde Kız öğrencilerden 10. Sınıf öğrencisi Semanur İpek, erkek öğrencilerden ise 11. Sınıf öğrencilerinden Meteberk Poyraz başkanlığa seçildi.

Haftanın Öne Çıkanları

HAYRAN KALDILAR

2014-10-15 17:20 - Gündem

Demirspor Yeni Sezonu Açtı

2014-10-16 16:31 - Gündem

Başkanlık Seçimi Yapıldı

2014-10-19 16:53 - Gündem

Yol Benim Dedi Kapattı

2014-10-17 17:48 - Gündem

Şimdi Ne Olacak?

2014-10-16 16:50 - Gündem

Yasin Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

2014-10-14 18:49 - Gündem

?Duygusal Bir Maç Olacak?

2014-10-17 17:42 - Gündem

400 Tonluk Tarihi Minare Kurtarılmayı Bekliyor

2014-10-14 18:54 - Gündem

Birliğimizden Taviz Vermeyeceğiz

2014-10-17 17:49 - Gündem

Zemin Bozulmalarının Suçlusu; ?Karga ve Martılar

2014-10-16 16:30 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor