Paşabahçe Turizme Açılacak

Paşabahçe Turizme Açılacak

Gündem - 9 yıl önce



Paşabahçe’de ‘Yamaç Evleri’ uygulamasını hayata geçirmek isteyen Belediye, proje çalışmasını tamamladı. Bu projenin hayata geçirilmesi, mesire alanındaki devam eden çalışmalar ve yol yapım çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte Paşabahçe’nin değeri kat kat artmış olacak. Projeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sami Aydın, bu projelerle birlikte Paşabahçe’nin turizme açılacağını ifade etti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

2015 yılında Kızılırmak Projesi, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Mevlana Tüneli Projesi ve Meydan Projeleri gibi birçok projeyi hayata geçirecek olan Sivas Belediyesi, Paşabahçe mesire alanında da birçok yenilik yapacak.

Geçtiğimiz yıllarda uzun süre gündemden düşmeyen Paşabahçe yolunda ise çalışmaların büyük çoğunluğunu tamamlandı. Önceki dönemlerde özellikle kamulaştırma konusunda birçok sıkıntı yaşanmıştı.

Paşabahçe’de çalışmalarını sürdüren Belediye, yapacağı yeni çalışmalarla Paşabahçe’yi Sivas’ın gözde mekânlarından birisi haline getirmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın önceki dönem görev yaptığı süreçteki projeleri arasında yer alan ‘Yamaç Evleri’ projesini önümüzdeki yıl hayata geçirecek.

Paşabahçe’ye ayrı bir zenginlik katacak bu projeyle birlikte, Paşabahçe’nin alt tarafında bulunan vadi yamaçlarına dağın içerisine girintili olacak şekilde 40-45 metrekare alana sahip 1 +1 evler yapılacak. Ön kısmı teras şeklinde dizayn edilecek olan yamaç evleri sayesinde vatandaşlar doğa ile iç içe yasayabilme imkânına sahip olacak. Yamaç evlerini, özellikle yurtdışından veya il dışından gelecek olan vatandaşlar 2-3 gün gibi kısa süreliğine kiralayabilecek.

Belediye Başkanı Sami Aydın, bu projenin aslında basit gibi göründüğünü ancak Paşabahçe bölgesinde çok güzel bir zenginlik katacağını belirtti. Başkan Aydın, ‘Bu projemiz çok enteresan. Paşabahçe’nin altındaki vadinin yamaçlarını düşünün. Bu yamaçlara biz 40-45 metrekare dağın içerisine girmiş evler yapıyoruz. Evler 1 +1 olacak şekilde dizayn edilecek. Ön tarafında teras olacak şekilde doğa ile bütünleşen bir yapıda olacak’ dedi.

Çalışmanın Paşabahçe’ye değer katacak bir çalışma olacağını aktaran Başkan Aydın, ‘Yamaç Evleri’ projesinin tamamlandığını da belirtti.

Başkan Aydın, ‘Paşabahçe’de uygun olan yerlere bu evleri yapacağız. Kaç tane koyabilirsek koyacağız. Bunlar dışarıdan gözükmeyecek. Sadece ön kısmı görülecek. Böylece Paşabahçe'yi daha da zenginleştirmiş olacağız’ diye konuştu.

Yapılacak çalışmalarla birlikte Paşabahçe’nin turizme açılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Paşabahçe’nin üst kısmına turizme yönelik, özellikle spor kulüplerinin kamplarına yönelik bir otel ve spor tesisi projesi kazandıracağız. Bu bölgenin özellikle spor kulüplerinin yaz döneminde kamp yapabileceği uygun ortamlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Yap- işlet-devret modeliyle ilimize kazandırılacak bu projenin Sivas'a çok ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim’ ifadelerini kullandı.

Paşabahçe’de uygun olan alanlarda göletler oluşturacaklarını aktaran Başkan Sami Aydın, suyu çok kullanmak istediklerini belirtti. Vatandaşın kendisini su ile bütünleştirdiğinde daha rahat hissettiğini belirten Aydın, suyun şehrin cazibesini arttırdığını düşündüklerini söyledi.

Yamaç evleri projesini çok önemsediklerini bildiren Aydın, Paşabahçe’nin alt kısmında ise piknik alanları oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

PAŞABAHÇE’YE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Özellikle son 2-3 yıldır Paşabahçe’ye ulaşım konusu gündemdeydi. Geçmişte yaşanan kamulaştırma sorunları nedeniyle yol yapım çalışmalarında mesafe kat edilememişti.

Yerel seçimlerin ardından Paşabahçe yolu ile ilgili girişimlerde bulunan Belediye, kısa sürede söz konusu alandaki kamulaştırma çalışmalarında büyük neticeler elde etti.

Kamulaştırma konusunda ufak tefek sorunlar kalan Paşabahçe yolunda yol yapıl çalışmalarının neredeyse yarısı tamamlandı. Çift gidiş çift geliş olarak yapılan yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Sivas’ın gözde mesire alanı konumunda olan Paşabahçe’ye ulaşım daha da kolaylaşacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Adliye Otoparka Çevrildi

2014-12-21 23:09 - Gündem

33 Dönümlük Boş Araziye Yatırım Yok

2014-12-16 17:44 - Gündem

Çifte Minare´de Haç Sembolü Şoku?

2014-12-21 23:11 - Gündem

Medicana Sivas´ta

2014-12-16 17:40 - Gündem

50 Milyon TL´ye 50 Milyon Hayal

2014-12-19 17:30 - Gündem

Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin

2014-12-22 17:44 - Gündem

Sağlıkta Şiddete Roberto Carloslu "HAYIR"

2014-12-18 17:21 - Gündem

Efsane Oyun Yeniden Sahnede

2014-12-18 17:27 - Gündem

BESYO Öğrencilerinden Türkiye´ye Örnek Sergi

2014-12-19 17:29 - Gündem

3. LİGİ HEDEFLİYORLAR

2014-12-21 23:15 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika