MİNİK GÜREŞÇİLER MİNDERDE

MİNİK GÜREŞÇİLER MİNDERDE

Gündem - 9 yıl önce



Güreş İl Temsilcisi Hasan Akgül, 800’e yakın sporcu katıldığı söyleyerek; ‘Edirne’den Van’a kadar tüm illerden gelen kulüpler bazında müsabakalar gerçekleşiyor. 800’e yakın sporcu katıldı. Sivas’ımız böyle büyük müsabakalara layık. Çünkü Sivas Yiğidolar şehri’ dedi

OĞUZHAN SARZEP

İlimizde, 14-15 Yaş Minikler Güreş Ligi Terfi Müsabakaları geçtiğimiz gün başladı.

Sivas Dört Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalar, serbest ve grekoromen stilde 11 farklı sıklette gerçekleştiriliyor.

Türkiye geneli, 67 kulüpten yaklaşık olarak 800 sporcunun katıldığı müsabakada mücadele edecek kulüpler arasında ilk 3 sırada yer alacak takımlar, terfi hakkı kazanarak 2015 sezonunda 1. ligde yarışacak.

Düzenlenen müsabakalara 3 büyüklerden Beşiktaş kulübü Güreş takımının da maçlara katıldığı görüldü.

‘SİVAS’IMIZ BÖYLE BÜYÜK MÜSABAKALARA

LAYIK. ÇÜNKÜ SİVAS YİĞİDOLAR ŞEHRİ’

Güreş İl Temsilcisi Hasan Akgül, müsabakalar ile ilgili yaptığı açıklamasında, Sivas’ın bu tür müsabakalara layık bir il olduğunu belirten Akgül; ‘14-15 yaş güreş ligler terfi müsabakaları ilimizde yapılmaktadır. Edirne’den Van’a kadar tüm illerden gelen kulüpler bazında müsabakalar gerçekleşiyor. 800’e yakın sporcu katıldı. Sivas’ımız böyle büyük müsabakalara layık. Çünkü Sivas Yiğidolar şehri. Ahmet Ayıklar, Hamza Yerlikayalar, Sabahattin Öztürklerin ve Taha Akgüllerin yetiştiği hatta Aydın Polatçıların yetiştiği bir şehir. Burası Yiğidolar şehri. Geleceğin Avrupa ve Dünya şampiyonunu çıkarak nesiller, gençlerden oluşacaktır. Çünkü gençlere önem veren toplumlar her zaman zirveye ulaşacaktır. İnşallah biz de bu gençlerimizi uluslar arası arenada görmek istiyoruz.’

‘GÜREŞ SPORU GERÇEKTEN İYİ VE DOĞRU YOLDA İLERLİYOR’

Güreş sporunun, federasyon başkanı Hamza Yerlikaya sayesinde iyi ve doğru yolda ilerlediğinin de altını çizen Güreş İl Temsilcisi Akgül şunları söyledi; ‘İlimize gelen bütün kafileleri yerleştirdik ve konaklama ile ilgili bir problem yok. Salonumuz zaten güzel ve organizede de bir sıkıntımız yok. Buna benzer ve bunun gibi müsabakaların tekrar ilimize kazandırılmasını istiyoruz. Güreş Federasyonu başkanımız Hamza Yerlikaya’ya çok teşekkür ediyoruz. 55 il 67 kulüpten 800’e yakın sporcu katıldı. Bizim Sivas’tan da 4 kulüp katıldı. Güreş maçlarına çok yoğun bir katılım var. Maçlarımıza gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Güreş sporu gerçekten iyi ve doğru yolda ilerliyor’ dedi.

HAMZA AYDIN; ‘SİVAS İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZE’

Gazetemize açıklamalarda bulunan Gençlik Spor İl Antrenörleri Hamza Aydın ve Rüştü Atalay, müsabakaların kıran kırana geçtiğini vurguladı. Gençlik Spor İl Antrenörü Hamza Aydın, yaptığı açıklamasında, düzenlenen maçların Sivas için büyük bir organize olduğunu belirterek; ‘Bu maçlar Sivas için çok büyük bir organize. Bu organizenin uluslar arası organize olması için bütün yetkililerden destek bekliyoruz. Çünkü Sivas yiğitlerin harman olduğu yer. Şampiyonların diyarı Sivas. Ahmet Ayık, Sabahattin Öztürk, Hamze Yerlikaya ve yeni jenerasyon Taha Akgül. Maçlar gerçekten çok güzel. Dışarından gelen misafir antrenör ve sporcularda çok sayıda. 14-15 yaş miniklerin performansları şuanda iyi durumda. Türkiye Güreş Federasyonu başkanımız Hamza Yerlikaya’ya çok teşekkür ediyoruz ve bütün arkadaşlara başarılar diliyoruz’ ifadelerini kullandı.

RÜŞTÜ ATALAY; ‘KIRAN KIRANA MÜCADELELER YAPILIYOR’

Gençlik Spor İl Antrenörü Rüştü Atalay ise, müsabakalara yoğun bir katılım olduğunu dile getirerek; ‘Yapılan bu müsabakalara Sivas’tan 4 kulüp katılmaktadır. Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi spor kulübü, Sivas Gençlik Spor güreş eğitim merkezi, Sivas Demirspor ve Sivas Zara Belediyespor kulüpleri katılmakta olup maçlar devam ediyor. Bizde bu katılan 67 kulüpler arasından ilk 16’ya girip Sivas’ı en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Şuanda kıran kırana mücadeleler yapılıyor. Yaklaşık 800 tane sporcu var. Maçlara yoğunluk önceki dönemdeki maçlara göre daha fazla. Hamza Yerlikaya’nın federasyonun başına gelmesiyle güreş büyük bir ivme kazandı. Güreşte bütün illerde bir hareketlilik başladı. Maçlara katılan spor kulüplerine başarılar diliyoruz.’

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİ MAÇLARI TAKİP ETTİ

Öte yandan Türkiye Güreş milli takım antrenörlerinin, gerçekleştirilen müsabakaları takip ettiği görülürken, milli takım antrenörleri zaman zaman notlar aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sergen´in Fotoğrafına Büyük Beğeni

2015-01-17 15:44 - Gündem

Adem Yavuz Çeşmesi İçin Gözler Belediyede

2015-01-17 16:49 - Gündem

?Birlik ve Beraberlik İçin Adayım?

2015-01-19 23:19 - Gündem

Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

2015-01-21 09:51 - Gündem

Ahmet Aras Veda Etti

2015-01-22 17:18 - Gündem

MİNİK GÜREŞÇİLER MİNDERDE

2015-01-23 20:59 - Gündem

Kolağası Konağı Tabelasız Kaldı

2015-01-16 23:33 - Gündem

Voleybolcular Hüsran Yaşadı

2015-01-19 17:23 - Gündem

SİVAS´A KOMPLO MU?

2015-01-21 17:42 - Gündem

2014 Yılında 429 Bin Kişi Uçtu

2015-01-17 16:51 - Gündem

İlgili Haberler

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem

SCÜ’lü Akademisyen Türkiye 1’incisi Oldu

11:01 - Gündem

Sivas'ın En Önemli Sorununa Bilimsel Çözüm!

10:49 - Gündem

Sivas'ta Üreticilere 220 Bin Domates Fidesi Dağıtıldı

10:30 - Gündem

Sivas'ta Engelli Öğrenciler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

10:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Tokat- Sivas Kara Yolunda Kaza!

11:40 - Asayiş

Sivas'ta Bir Zamanlar Önünde Kuyruk Oluşurdu! Şimdi Tarih Oldu

11:34 - Yaşam

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem

SCÜ’lü Akademisyen Türkiye 1’incisi Oldu

11:01 - Gündem

Sivas'ın En Önemli Sorununa Bilimsel Çözüm!

10:49 - Gündem