?Hizmet İçin Yola Çıktık?

?Hizmet İçin Yola Çıktık?

Gündem - 9 yıl önce



Bu tecrübelerimizi memleketimiz, milletimiz için hizmet olarak kullanmak istiyoruz. Bu manada büyüklerimizle istişare ederek, Sivas’ımıza, Sivaslımıza, milletimize hizmet etmek için bu yola çıktık.’ Dedi.

MUSTAFA IŞIK

AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Çakırtaş, gazetemizi ziyaret etti. Bugüne kadar Ankara’da birçok siyasi çalışmanın içerisinde yer aldığını, önemli görevlerde bulunduğunu belirten Çakırtaş, bu süreçte önemli tecrübeler edindiğini de söyledi.

Başkent’te edindiği tecrübelerle Sivas’a, Sivaslıya ve ülkeye hizmet edebilmek için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Çakırtaş, 7 Haziran seçimlerinin tüm ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

Eğitim ve iş yaşantısı hakkında bilgi veren Çakırtaş, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren parti içinde de önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Çakırtaş, şu ifadeleri kullandı:

‘1992 yılında Ankara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi’ni kazandım. 1997 yılında mezun oldum. İlahiyat son sınıftayken gazeteciliğe başladım. İlk olarak Kanal 7’de hem muhabir hem de tercüman olarak göreve başladım. 1 yıl gazetecilik yaptık. Sonra fakülteden mezun olduktan sonra 1 yıl Kuveyt’e eğitim için gittim. Orada Arapça’yı geliştirdik. Oradayken görev çıktı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda İzmir’de göreve başladım. Tabi bu sırada mastır yapıyordum ve tayin sebebi olarak bir yıl orada kaldıktan sonra Ankara’ya geri döndüm. Döndükten sonra AK Parti’nin kuruluş aşamasında, 2001 yılında teşkilatlanmasında, faaliyetlerinin içerisinde bulundum. Türkiye’yi karış karış gezerek teşkilatlanmalara yardımcı olduk. Sonra 2002 milletvekili seçimlerinde milletvekili seçilen, vadimizin de Sivas’ımızın da gurur kaynaklarından Ekrem Erdem ile birlikte çalışmaya başladık. Onun danışmanı olarak hem TBMM’de hem de AK Parti genel merkezde güzel faaliyetlerde bulunduk. Memleketimize hizmet etmeye çalıştık. Memleketimizin her projesinde bir şeklide bir yerinde biz de olduk. Biz de yardımcı olmaya çalıştık. Sonra 2007 yılında RTÜK’e özel kalem olarak atandım. 2 yıl sonra da eğitim müdürlüğü görevine atandım. 2011 yılında şuan ki Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı olunca, bizi davet etti ve onun baş danışmanı olarak 3,5 yıl birlikte çalıştık. Biz 2002-2007 yılları arasında onunla birlikte çalışmıştık. Başbakanlıkta bize bağlı kuruluşlarda Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı bir de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı. Dünyaya yapılan yardımların organize edildiği kurum. Orada da güzel faaliyetlerimiz oldu. Balkanlarda, Kafkaslarda, Ortadoğu’da, Türkî Cumhuriyetlerde, Afrika’da ecdat yadigârı tarihi eserlerimizi restore ettik. Bayrağımızı oralarda dalgalandırdık. Bunun yanında yine yardım faaliyetleri çerçevesinde dünyanın her yerinde yer aldık. Tabi Somali yardımları vardı. Onun koordinasyonunu ben yaptım. Başbakanlıktayken Alevi açılımı yine bizim koordinasyonumuzda oldu.  Bizim dönemimizde devam etti. Aynı zamanda Roman Açılımı faaliyetlerinde de yine biz görev üstlendik. Sonra Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olunca, onun yerine geçen Bakanımız Emrullah İşler’in baş danışmanı olarak görev yaptım. O benim hocamdı ve beni bırakmadı.  4-5 aylık süreçte ekibini kurduktan sonra kendisinden müsaade istedik.

2002’de evlendik, 2002’de çocuklarımız olmaya başladı. 2 Çocuğumuz bizi görmeden büyüdüler. Gecemiz gündüzümüz hem bürokrasi de hem siyasette teşkilatlarda geçti. Artık yorulduk, bir yerimiz olsun ve biraz istirahat edelim dedik. RTÜK benim kendi kurumum olduğu için oraya uluslar arası ilişkiler daire başkanı olarak göreve başladım.’

‘TECRÜBELERİMİ MİLLETİM İÇİN

KULLANMAK İSTİYORUM’

Sivas için, ülke için gerçekleştirilen birçok önemli çalışmanın içerisinde yer aldığını belirten Çakırtaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de edindiği tecrübeleri, Sivas’a, ülkeye hizmet için kullanmak istediğini söyledi.

Bu düşünce ile milletvekili aday adayı olduğunu belirten Çakırtaş, ‘Biz Ankara’da ciddi bir şekilde hem bürokratik, hem siyasi tecrübe edindik. Bu tecrübelerimizi memleketimiz, milletimiz için hizmet olarak kullanmak istiyoruz. Bu manada büyüklerimizle istişare ederek bu yola çıktık. Sizlerden de dua bekliyoruz, desteklerinizi bekliyoruz.’ Dedi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Muhittin Karahan ise Çakırtaş’a başarılar diledi. Karahan ve Çakırtaş daha sonra Sivas’ın sorunları, yapılması gereken çalışmalar ve kent ile ilgili birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Fidan Yazıcıoğlu Hayatını Kaybetti

2015-02-20 17:36 - Gündem

Sivas İçin Çalışacağım

2015-02-18 17:25 - Gündem

?Sivas´ı İyi Tanıyorum Beklentileri Biliyorum?

2015-02-23 17:58 - Gündem

Çiftçinin Sağlığı Medicana´ya Emanet

2015-02-20 17:34 - Gündem

?Hizmet İçin Yola Çıktık?

2015-02-24 23:15 - Gündem

?Şehrimizi En İyi Şekilde Temsil Edeceğim?

2015-02-23 17:57 - Gündem

Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Açıldı

2015-02-23 00:53 - Gündem

?Tartışmalıyız?

2015-02-17 23:39 - Gündem

Okullar Arası Badminton Maçları Başlıyor

2015-02-21 15:12 - Gündem

?Sivas´a Hizmet Edeceğim?

2015-02-23 00:54 - Gündem

İlgili Haberler

Çiftçinin Sermayesi Alın Teridir

10:29 - Gündem

Müftü Altunkaya Temel Atma Töreninde Konuştu: Camiler Tevhidin Sembolüdür

10:16 - Gündem

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Çiftçinin Sermayesi Alın Teridir

10:29 - Gündem

Zeki Şimşek'ten Köy Muhtarlarına Ziyaret

10:24 - Yaşam

Müftü Altunkaya Temel Atma Töreninde Konuştu: Camiler Tevhidin Sembolüdür

10:16 - Gündem

Sivas'ta Heyelan Oldu! 100 Dönüm Tarım Arazisi Zarar Gördü!

09:02 - Asayiş

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor