Sivas Patates´te Lider

Sivas Patates´te Lider

Gündem - 9 yıl önce



İlimizde üretilen kaliteli patatesin yerinde işlenmesi gerektiğine vurgu yapan Çetindağ, Sivaslı iş adamlarına seslenerek, ilimize cips fabrikası kurulması yönünde girişimlerde bulunmaları gerektiğini belirtti. Çetindağ, ‘Sanayiye dayalı patates konusunda inşallah Sivaslı iş adamlarımızın, büyük şirketlerimizin de cips fabrikalarını ilimize kurarak ve Türkiye’ye ve Dünya’ya Sivas’tan dağıtılmasını temenni ediyoruz. 2-3 tane cips fabrikamız olsa, en az 300-400 kişinin istihdam edilmesi demektir. Bundan sonraki bizim hedeflerimizden bir tanesi bu olacak’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, ilimizdeki patates hasadı ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. İlimizdeki patates hasadının bu yıl çok verimli geçtiğini belirten Çetindağ, şuanda Türkiye’nin en kaliteli ve kışa en dayanıklı patatesinin Sivas’ta üretildiğini ifade etti.

Türkiye genelinde birçok ilde patates hasadının yaz aylarında başladığını belirten Çetindağ, en son ilimizde hasat işleminin yapıldığını ifade etti. Bu nedenle de ilimizdeki patatesin kabuğunun daha kalın olduğunu söyleyen Çetindağ, Sivas’ta üretilen patatesin kış mevsiminde daha dayanıklı olduğunu kaydetti.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Çetindağ, ‘2015 yılında ilimizdeki patates hasadıyla ilgili bildiğiniz üzere artık Sivas Türkiye genelinde kışlık patateste 1. Sırada yer alıyor. Niğde ve Kırşehir’den sonra tüm şirketler ve çiftçilerin Sivas’a büyük önem verdiklerini ve çok kaliteli patates üretildiğini dile getirdiklerini biliyoruz. 2015 yılında da ilimizdeki patates hasadı dönemi çok verimli geçti. İnşallah bundan sonraki yıllarda da böyle devam eder. Bildiğiniz üzere Türkiye’deki patates tohumu konusunda Sivas çok önemli bir rol oynuyor. Tohumluk patates üretiminin en fazla olduğu illerin başında Sivas geliyor. Sivas’ta üretilen patates tohumları Türkiye’ye ve Dünya’ya piyasasına gittiğini biliyoruz’ dedi.

Tohumluk patates konusunda da Türkiye’nin en kaliteli tohumunun ilimizde üretildiğini belirten Çetindağ, ‘Bu konuda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Cumhuriyet Üniversitesi’nin çok iyi ve verimli çalışmaları oldu. Bu vesileyle de onlara da çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da yine en kaliteli tohumun ilimizde üretilerek, dünya piyasasına sürmek için çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz patates tohumunun tüm Dünya’ya Sivas’tan dağıtılmasıdır’ dedi.

Çetindağ, şunları kaydetti:

‘Türkiye genelinde patates hasadının en son yapıldığı il Sivas’tır. Diğer birçok ilde kış mevsiminden önce hasat edildiğinden dolayı patatesler kışa dayanıklı olmuyor. Ama ilimizde yetiştirilen Patatesler geç sökümünden dolayı hem kaliteli, hem güzel hem de dayanıklı oluyor. Bu kapsamda da ilimizde yetiştirilen patatesler Türkiye’ye bu konuda öncülük ediyor. İnşallah ileriki yıllarda daha güzel hasatlar olduğu zaman bizim ilimizde üretilen patatesler diğer büyük şehirlere götürülüp, oralarda cips fabrikalarına girmektense yerinde hem hasadın yapılması ve yerinde de işlem yapılması Sivas adına büyük fayda sağlayacaktır.

Sanayiye dayalı patates konusunda inşallah Sivaslı iş adamlarımızın, büyük şirketlerimizin de cips fabrikalarını ilimize kurarak ve Türkiye’ye ve Dünya’ya Sivas’tan dağıtılmasını temenni ediyoruz. Çünkü bizim patatesimizin hem kalitesi çok iyi, hem en son hasat edilmesinden dolayı çok büyük bir verim artırımı var. Bizim esas hedeflerimizden bir tanesi dediğimiz gibi cips fabrikalarının ilimize kurulmasıdır. 2-3 tane cips fabrikamız olsa, en az 300-400 kişinin istihdam edilmesi demektir. Bundan sonraki bizim hedeflerimizden bir tanesi bu olacak.’

Haftanın Öne Çıkanları

Model Uçak´ta Sivas´ın Gururu Oldular

2015-10-13 10:01 - Gündem

Kütüphane´ye Yoğun İlgi

2015-10-13 10:00 - Gündem

Yeni Hastane´ye Yeni Seferler

2015-10-13 10:04 - Gündem

Mevlana Tüneli İle Trafik Rahatlayacak

2015-10-08 10:26 - Gündem

Sivas Patates´te Lider

2015-10-14 10:02 - Gündem

Şampiyonlara Müdürden Altın

2015-10-09 18:02 - Gündem

?En Modern Kütüphane´yi Sivas´a Kazandırdık?

2015-10-11 13:11 - Gündem

Işıklandırma Yasak, Güvenlik Alınmıyor

2015-10-14 10:01 - Gündem

?Cami Bizim Hayatımızın Temelindedir?

2015-10-09 18:06 - Gündem

Dünya Ruh Sağlığı Günü Kutlandı

2015-10-09 18:04 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem