Hedef Türkiye Turnesi

Hedef Türkiye Turnesi

Gündem - 9 yıl önce



20 Ekim’de ilk kez Sivas’ta sahnelenecek tiyatro oyununu, programında bir değişiklik olmaması halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ve Bakanlık Bürokratları da izleyecek. Program hakkında gazetemize özel açıklama yapan Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, ‘Koruma ve Bakım altındaki çocuklarımız bu oyunu Türkiye çapında ilk kez sahnelenecek. Bizim amacımız oyunumuzu sadece Sivas’ta değil, Türkiye genelinde Turneye çıkarak sahnelemek.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kentteki çocuk evlerinde kalan çocukları tiyatro ile buluşturdu. Bu kapsamda 9-14 yaş grubundaki 10 çocuk, Yaşar Elmas’ın yazıp yönettiği ‘Oyun Oyun İçinde’ adlı oyunda rol alarak, tiyatro oyunculuğuna merhaba dedi. Yaklaşık 4 aydır oyun için hazırlanan çocuklar, 7-14 yaş grubuna hitap eden ‘Oyun Oyun İçinde’ adlı tiyatro oyununu 20 Ekim’de Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 20 Ekim’de gösterime girecek oyun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ı da davet etti. Sivas’taki programın Bakan Gürcan’ın programına alındığı öğrenildi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN

GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYORUZ’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan koruma ve bakım altındaki çocukların kişisel gelişim ve becerilerine katkı sağlamak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten İl Müdürü Hasan Aykut, bu kapsamda son olarak çocukların eğitmenler yardımı ile bir tiyatro oyunu hazırladıklarını belirtti. Aykut, Türkiye’de bir ilk olacak oyun ile bir süre sonra Türkiye turnesi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2014 Mayıs ayı itibariyle Sivas’ta göreve başladığını hatırlatan Aykut, o günden bu güne birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ta il içi ve il dışından toplam 220 çocuğumuz koruma altında yani devletin güvencesi altında. Sevgi Evleri, Çocuk Evleri, Yetiştirme Yurdu bu çocuklarımızı misafir ettiğimiz kuruluşlarımız. Sivas’a geldiğim günden bu güne koruma ve bakım hizmetinin yanında çocukların hayata sağlam tutunmalarını sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek, kendilerini rahat ifade etmelerini temin etmek, enerji boşalımlarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak için değişik sosyal aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda semazenlik eğitimi başlattık ve şuanda 5 çocuğumuz profesyonel anlamda semazen eğitimi aldı. Programlarda da semazen gösterisinde bulunuyorlar.  Ayrıca Ney eğitimi aldılar. Buna ilave olarak hem Sevgi Evleri’ndeki hem çocuk evlerindeki çocuklarımızla bir de tiyatro gurubu oluşturduk. Tiyatroya yöneldikten sonra çocuklarımızın kişisel gelişimlerinde ciddi anlamda değişiklikler olduğunu gözlemledik. Bu değişiklikler mesleki personel tarafından hissedildiği gibi çocuklarımız tarafından da dile getiriliyor.’

‘İLK OYUN 20 EKİM’DE’

Çocuklar tarafından hazırlanan ‘Oyun Oyun İçinde’ adlı tiyatro oyununun ilk kez 20 Ekim’de sahneleneceğini ve programında bir değişiklik olmaz ise oyunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın da izleyeceğini belirten Aykut,  asıl hedeflerinin ise oyunu turneye çıkarak tüm Türkiye’de gösterime sunmak olduğunu söyledi.

Aykut, ‘Çocuk Evlerinde kalan yaklaşık 10 çocuğumuz Nisan ayından bugüne Oyun Bozan Atölye ile yaptığımız işbirliği dâhilinde tiyatro gösterimi için hazırlık yapıyorlar. Allah nasip ederse 20 Ekim günü saat:20.00’da ilk oyunumuzu sahneleyeceğiz.  Çocuklarımız çok sevinçli ve heyecanlı bir şekilde o günü bekliyorlar. 

Bizim amacımız ‘Oyun Oyun İçinde’ adlı tiyatro oyunumuzu sadece Sivas’ta değil, Türkiye genelinde Turneye çıkarak sahnelemek. Ciddi ve profesyonel bir bakış açısıyla bu işlem yapıldığı için bizim hedefimiz bu ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Şuanda çocuklarımızdan birisinin tek başına Stand Up yapabileceği bir yeteneği çıktı ortaya. Bu yapılan çalışmalar çocukların içindeki hazineleri, farklı özellikleri, sanata olan yönlerini keşfetmede de çok önem arz ediyor. Bu bağlamda bunu önemsiyoruz. Artı biz, satranç, halter, güreş, judo, masa tenisi gibi birçok alanda çocuklarımızın, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin içerisinde yer almasını önemsiyoruz.

Eğer bir aksilik çıkmaz ise 20 Ekim’deki programımızı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşen Gürcan hanımefendinin katılımı ile gerçekleştireceğiz. Programlarına aldılar. Programlarında bir değişiklik olmadığı takdirde katılacaklar. Sayın Bakanımız programa bürokratlarıyla birlikte katılmayı düşünüyor. 

Koruma ve Bakım altındaki çocuklar tarafından gerçekleştirilen, bizim gibi turneye çıkacak, basına yansıyan Türkiye’de bir grup yok. Bakanlığa bunu intikal ettirdiklerinde çok sevindiler. Bunu Türkiye çapında turneye çıkarak sahnelemeyi düşünüyoruz. Bunun benzer birçok çalışma için de vesile olacağına inanıyoruz. 2. Tiyatro gösterimi için de şuanda alternatiflerimiz elimizde. Biz bu etkinliğimizi bakanlığımıza ilettiğimizde onlarda bu anlamda destek olmak istediklerini ifade ettiler’ Şeklinde konuştu.

Tiyatronun çocuklar için çok önemli olduğuna inandığını belirten Aykut, bu çalışmanın olumlu yansımalarını aldıklarını da belirtti. Aykut, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘İleride farklı meslek dallarında da buradan aldıkları eğitimlerin, edindikleri tecrübelerin de çocuklarımıza katkı sunacağını düşünüyoruz. Tiyatro da toplum önünde kendini ifade etme yeteneği herkesin başaracağı bir husus değildir. Çocuklarımız kendilerini binlerin önünde ifade edecek duruma geldiler.  Boş zamanlarında farklı düşünceler içerisine girmektense yararlı faaliyetlerde bulunması her zaman çocuk için bir avantajdır. Bu çalışmayı bu yönüyle de çok önemsiyoruz.’

‘ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Oyunun yazar ve yönetmeni Yaşar Elmas ise böyle bir çalışmaya imza attığı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut’a teşekkür etti. Tiyatronun çocukların gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Elmas, ‘İnsani değerlerin ön planda olduğu, toplumsal değerlerin ön planda olduğu bir oyun. İçerisinde sosyal medyadan da, internetten de, çocukların hayal gücünden de bahsediliyor. Oyun Oyun İçinde, toplumsal mesajların verildiği, izleyenlerin büyük keyif alacağı bir oyun. Çocuk Evlerimizdeki çocuklarımızla ilk kez böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu çocuklarımız ilk kez sahneye çıkacaklar. Oyun, sosyal medyanın, iletişim araçlarının bir çocuk için oluşturabileceği olumsuz etkileri de konu alıyor. Nasrettin Hoca, Robin Hood, Don Kişot, Keloğlan, Sindirella gibi doğu ve batı kahramanlarının dilinden insanlığa ait ortak değerleri izleyiciye sunacağız. Oyunumuz tamamen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün imkânları ile hazırlayıp sunuyoruz. Biz sadece oyunun yönetmenliğini yapıyoruz. İl Müdürümüz Hasan Bey’in bize her türlü imkânı sağlaması, kapılarını bize açması, ‘yeter ki siz çocuklarımıza öğretin, gerisine karışmayın’ demesinden sonra biz işe başladık.’ İfadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Model Uçak´ta Sivas´ın Gururu Oldular

2015-10-13 10:01 - Gündem

Kütüphane´ye Yoğun İlgi

2015-10-13 10:00 - Gündem

Yeni Hastane´ye Yeni Seferler

2015-10-13 10:04 - Gündem

Mevlana Tüneli İle Trafik Rahatlayacak

2015-10-08 10:26 - Gündem

Sıcak Çermik Hayat Buldu

2015-10-14 10:03 - Gündem

Sivas Patates´te Lider

2015-10-14 10:02 - Gündem

Şampiyonlara Müdürden Altın

2015-10-09 18:02 - Gündem

Hedef Türkiye Turnesi

2015-10-14 10:05 - Gündem

?En Modern Kütüphane´yi Sivas´a Kazandırdık?

2015-10-11 13:11 - Gündem

Işıklandırma Yasak, Güvenlik Alınmıyor

2015-10-14 10:01 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim