Cumhuriyet Treni Sivas´a Geldi

Cumhuriyet Treni Sivas´a Geldi

Gündem - 9 yıl önce



Sivas Tren Gar’ında yapılan karşılamanın ardından açıklamalarda bulunan Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, ‘Tekden Koleji olarak Cumhuriyet Eğitim treninin sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Mevlana Ortaokulu kardeş okulumuzla Cumhuriyeti anlama, anlatma, yaşama ve yaşatmayı öğrencilerimize etkinliklerimizle gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimizle öğrencilerimiz Cumhuriyetin anlamını en iyi şekilde kavrayacak ve Sivas’ta, Sivas’ın tarihi mekânlarını gezerek Kayseri’mize gittiği zaman oradaki velilerimize, arkadaşlarına, kardeşlerine anlatacaklar’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Tekden Koleji tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet’in kuruluşun 92’inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’den yola çıkan Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas’a geldi.

Sivas Tren Garı’nda, Tekden Koleji’nin 240 öğrencisinin bulunduğu Cumhuriyet Eğitim Treni’ni kardeş okul olarak seçilen Mevlana Ortaokulu karşıladı. Karşılamanın ardından öğrenciler Atatürk Kongre Müzesi ve Etnografya bahçesine gelerek burada program düzenledi.

Program öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, ‘Tekden Koleji olarak Cumhuriyet Eğitim treninin sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Mevlana Ortaokulu kardeş okulumuzla Cumhuriyeti anlama, anlatma, yaşama ve yaşatmayı öğrencilerimize etkinliklerimizle gerçekleştiriyoruz. Biz burada Cumhuriyetimizin 92 yıl öncesine adeta yolculuk yapmak istiyoruz. Bu etkinliklerimizle öğrencilerimiz Cumhuriyetin anlamını en iyi şekilde kavrayacak ve Sivas’ta, Sivas’ın tarihi mekânlarını gezerek Kayseri’mize gittiği zaman oradaki velilerimize, arkadaşlarına, kardeşlerine anlatacaklar’ dedi.

Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Biz bundan 8 yıl önce öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin özellikle Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini nasıl farklı yapabiliriz, Milli Mücadeleyi, Kurtuluş Savaşını, o İstiklal heyecanını ve tutkusunu nasıl yaşayabiliriz düşüncesi içerisinde bir proje başlattık. Daha sonra öğrenci ve eğitimcilerimizden gelen öneriler doğrultusunda biz bunu ki Sivas Kongresi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir yerdir. Biz bunu Sivas’a gidelim, yerinde bizzat yaşayalım, hissedelim ve bu gidişimizi de otobüsle değil, trenle yapalım. Hatta bunun adına Tekden Koleji Cumhuriyet Eğitim Treni diyelim ve milli mücadeleyi o yolda ve yerinde yaşayalım düşüncesi içerisinde bir proje oluşturdular. Bizde tabi ki buna Tekden Koleji olarak bu projeye gönülden bağlandık. O dönemde Sivas’tan da Cumhuriyet İlköğretim Okulu bizim kardeş okulumuzdu. Daha sonrasında ise Mevlana Orta Okulu bizim kardeş okulumuz oldu. 8 yıldır Sivas Cumhuriyet Eğitim Treniyle bu milli mücadeleyi, o İstiklal Mücadelesini Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Sivas’ta Kongre Lisesi’nde o yaşamış oldukları ruhu, heyecanı, inanışı ve o mücadeleyi çocuklarımızla unutulmaz bir şekilde yaşayabilmek adına her yıl Sivas’a geliyoruz. Mevlana Orta Okulu Müdürümüze ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. TCDD’ye, Sivas Valiliği’ne, Sivas Belediyesi’ne ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, çok teşekkür ediyoruz. Bizleri burada sanki evimizdeymiş gibi ağırlıyorlar. O mücadeleyi beraber yaşıyoruz. Ben buradan ayrıca öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Yol boyunca o mücadelede neler yaşandıysa bunları yol boyunca öğrencilerimize anlattık.’

Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy ise ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet Treni ile ilimize ziyarette bulunuyorlar. Bizlerde Mevlana Ortaokulu olarak karşıladık. Kendileri Cumhuriyetin kurulmasının kararının verildiği Sivas’ı ziyaret etmek istediklerini belirtiklerinden bizde memnuniyetle kendilerini ağırlayacağımızı belirttik’ şeklinde konuştu.

Etkinlikler olumsuz hava şartları nedeniyle Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

2015-10-27 09:54 - Gündem

?Kangal V1? Kocacık´ın Test Sürüşünden Geçti

2015-10-23 12:34 - Gündem

Şampiyondan Seri Ziyaretler

2015-10-22 17:30 - Gündem

Karayolu Projeleri Hızlandırılmalı

2015-10-22 17:32 - Gündem

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Sivas´ta Gerçekleştirilecek

2015-10-22 17:28 - Gündem

Münevver Anne Hakk´a Yürüdü

2015-10-24 11:12 - Gündem

Cumhuriyet Treni Sivas´a Geldi

2015-10-28 11:16 - Gündem

29 Ekim Tören Provası Yapıldı

2015-10-28 11:14 - Gündem

24-10-2015 SİDEMİR SİVAS DEMİR ÇELİK İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ

2015-10-24 09:28 - Gündem

Baca Temizliği Şart

2015-10-23 12:31 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Şimşek Gülsüm Karamuk’u Ziyaret Etti

13:32 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 12 Mayıs 2024

13:24 - Gündem

Bakan Göktaş’tan Anneler Günü mesajı!

13:17 - Gündem

Sivaslı gazi, kurduğu düzenekle elektrikli motosikletini güneş enerjisiyle şarj ediyor

12:43 - Gündem

Şehit Annelerini Yalnız Bırakmadılar

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Vali Şimşek Gülsüm Karamuk’u Ziyaret Etti

13:32 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 12 Mayıs 2024

13:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 12 Mayıs 2024

13:21 - Yaşam

Sivas'ta Otomobil Devrildi! 1'i Çocuk 2 Ölü, 5 Yaralı

13:08 - Asayiş

Şehit Annelerini Yalnız Bırakmadılar

12:33 - Gündem