Öğrenciler Matkap Seslerinden Rahatsız!

Öğrenciler Matkap Seslerinden Rahatsız!

Gündem - 9 yıl önce



Matkap sesleri ile birlikte ders çalışmak zorunda kaldığını belirten öğrenciler, Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesinde yer bulmak için sabahın erken saatlerinde gelmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Ayrıca bayan öğrenciler ise Kütüphane’de erkekler için bir mescit yapıldığını ancak kendilerinin unutulduğunu belirterek, Kütüphane’deki uygun bir yerin mescide dönüştürülmesini talep ettiler.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Uzun bir aradan sonra Sivas, yeniden İl Halk Kütüphanesi’ne kavuştu. Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Ancak kütüphaneye gelen öğrenciler kütüphanede halen devam eden çalışmalardan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Yeri konusunda uzun süre tartışmalara neden olan Kütüphane’de yaşanan olumsuzluklar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kütüphane’ye akın eden öğrenciler, gün içerisinde zaman zaman yaşanan matkap seslerinden rahatsız olduklarını belirterek, buradaki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini belirttiler.

Diğer taraftan Türkiye’nin en büyük ikinci Kütüphanesi olan Sivas Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nde erkekler için bir mescit yapılırken, bayanlar unutuldu. Çok sayıda bayan öğrenci bu durumdan muzdarip olduklarını belirterek, Kütüphane’de bayanların kullanılabileceği bir mescidin yapılması gerektiğini söylediler.

Ayrıca çok sayıda öğrenci, Sivas halkı tarafından yoğun ilgi gören ve Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olarak lanse edilen Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nde yer bulmaktan şikayetçi oldu. Kütüphanede boş bir masa bulabilmek için sabahın erken saatlerinde kütüphaneye geldiklerini ifade eden öğrenciler, yetkililerin bu duruma bir çözüm bularak, kütüphanedeki masa kapasitesinin artırılmasını istediler.

25 BİN KİŞİ

ZİYARET ETTİ

Açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Kütüphane’ye açıldığı günden bu yana yaklaşık 25 bin kişi ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Kütüphane ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nin açıldığı günden bugüne kadar 4 binin üzerinde üye çalışması yapıldığını söyledi.

3 hafta önce açılan yeni kütüphanede ulaşılan üye sayısı, geçtiğimiz yılın oranlarını geçti. 4 bin kişinin yeni üye olduğu Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi, 25 binin üzerinde ziyaretçiyi de ağırlamış oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, rakamların kendilerini sevindirdiğini söyledi. Sivaslıların yeni Şems-i Sivasi İl halk Kütüphanesi’ne yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Pürlü, ‘Açılışından bugüne kısa bir süre geçmesine rağmen tespitlerimize göre 20 bin kişi yeni kütüphaneyi ziyaret etti. Bununla birlikte arkadaşlarımız 4 binin üzerinde yeni üye kaydı gerçekleştirdi. Bu rakam, geçtiğimiz yılın toplamından daha fazla’ dedi.

Yoğun ilgiden ötürü Sivaslılara teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, ‘Sevindirici gelişmeleri yaşamaya başladık. Ben Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nin açılışından bugüne kadar gösterilen ilgiden memnunum. Hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Kütüphanemiz ziyaretçi bakımından daha iyi yerlere gelecek. Üye sayımız ise her geçen gün daha da artacak’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler Matkap Seslerinden Rahatsız!

2015-11-02 09:07 - Gündem

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

2015-10-27 09:54 - Gündem

Cumhuriyet Treni Sivas´a Geldi

2015-10-28 11:16 - Gündem

29 Ekim Tören Provası Yapıldı

2015-10-28 11:14 - Gündem

Kaplıcalara Doktor Zorunluluğu Getirildi

2015-10-27 09:52 - Gündem

Mehmet Şahan İstifa Etti

2015-10-26 09:25 - Gündem

Bayanlar Bursa Osmangazi´yi Yendiler

2015-11-02 09:02 - Gündem

Divriği´de Tarih Ayağa Kalkıyor

2015-10-29 09:42 - Gündem

?Hedefte TÜDEMSAŞ Var?

2015-10-26 09:30 - Gündem

İl Teşvik Müsabakaları Yapılacak

2015-10-26 09:24 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem