Talepler Bakanlığa İletildi

Talepler Bakanlığa İletildi

Gündem - 8 yıl önce



Başkan Aydın, talepler arasında kırsalda; İl Özel İdaresi ağında bulunan 5 güzergahın karayolları ağına katılması, merkezde ise çevre yolu ile kesişen kavşak ve geçiş noktaları ile ilgili çalışmaların yer aldığını söyledi. Başkan Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve bu çalışma ile birlikte Kızılırmak üzerine yapılacak yeni köprü projesi hakkında da bilgi verdi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ın proje ve talepleri Başkentte masaya yatırıldı. Ulaştırma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen mini Sivas zirvesinde, karayolları güzergâhında bulunan yollar üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan kavşak ve düzenleme çalışmalarına ilişkin talepler değerlendirildi.

Toplantının detayları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve taleplerinin olumlu karşılandığını söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘milletvekillerimizle birlikte ulaştırma bakanımızı ziyaret ettik. Hem ulaştırma bakanlığımızın müsteşarı hem de Karayolları Genel Müdürümüz toplantıya iştirak ettiler. Ulaştırma Bakanlığımızı ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzü ilgilendiren bazı konuları görüştük. Bu kapsamda Sivas’ın kırsalında bulunan 5 güzergâhın özel idare güzergâhından alınıp karayolları ağına katılması talebi vardı. İnşallah bunlar gerçekleşecek. Buna ilave olarak şehir merkezinde bizim mevcut çevreyolu üzerinde şehir içi yolların kesiştiği kavşak noktaları üzerinde görüştük. Şehir içinden geçen karayolları ağında bulunan yerlerde bu kavşakları, Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları düzenliyor. Sivas’ta da bizim 4-5 noktamız var acil gözüken. Bunları, sayın ulaştırma bakanımıza arz ettik. Sağ olsunlar onlar da projeler üzerinde, taleplerimiz üzerinde çalışma başlattılar.  Etüt çalışmaları yapıldıktan sonra tekrar görüşeceğiz ve ümit ediyorum, o kavşaklar en kısa zamanda düzenlenecek.

Bunlardan bir tanesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile mevcut çevreyolunun kesiştiği nokta. Orada bir düzenleme talebimiz oldu. İkincisi, terminalin önündeki mevcut kavşak… Ankara’dan gelirken Kayseri İstikametine giden köprünün altından geçiliyor, dolaştıktan sonra Kayseri istikametine dönülüyor. Onun direkt Kayseri yoluna dönüşü için çalışma yapılmasını talep ettik. Ankara çıkışı için de benzer bir durum söz konusu ve bu kavşağın da yeniden düzenlenmesini talep ettik. Diğer taraftan yeni Karşıyaka köprüsü projemiz var. DSİ kavşağından direkt askeri alanın köşesinden yine mevcut Çevreyolunu kesen bir hattımız var. Buranın köprülü kavşak şeklinde düzenlenmesi talebimiz oldu. Aynı şekilde İsmet Yılmaz Bulvarı’ndan Karşıyaka’ya uzanan ve mevcut Kayseri yolunu kesen bir kavşağımız daha var. Bu kavşakla ilgili talebimiz de oldu. Bunun dışında hastane bölgesindeki kavşaklarla ilgili taleplerimiz oldu. Sağ olsunlar hepsine olumlu baktılar. Taslak çalışmalarımızı kendilerine sunduk. Onların üzerinde çalışmalarını yapacaklar. Tekrar görüşerek bu kavşakları inşallah şehrimize kazandıracağız.’

‘ESTETİK BİR KÖPRÜ

İNŞA EDECEĞİZ’

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Projesi ve bu kapsamda Kızılırmak üzerine yapılacak yeni köprü projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, köprü için yarışma yapılacağını Sivas’a ve Kızılırmak Projesi’ne yakışan, estetik bir köprü inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Aydın, ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı kapsamında Kızılırmak üzerine yapılacak köprünün estetik olmasını arzuluyoruz. Mimari olarak da önemli bir köprü olacağını düşünüyoruz. Yani sadece trafik akışını sağlayan bir köprü olmaktan öte göze hitap eden bir mimariye de sahip olmasını istiyoruz. Bu nedenle de bir yarışma projesi doğrultusunda inşallah projeyi hazırlatacağız. Şuan yarışmaya çıktık, onunla ilgili çalışmalar yapıldı.  İnşallah güzel bir proje, Sivas’a, Kızılırmak’ın yeni konseptine yakışır bir proje çıkacağını ümit ediyoruz. İlkbahara kadar projelerin tamamlanmasını planladık. Önümüzdeki yıl da inşallah yapım sürecini planlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı projesinde bir; Kızılırmak üzerine yapılacak köprü çok önemli bir kısmını oluşturuyor. İkincisi Karayolları ile kesişen kavşak önemli bir kısmını oluşturuyor. Diğeri de mülkiyetle ilgili bir süreç. Yani orada şuan, boş arazi konumunda olan tarlalardan geçiyor yol ağı. Burada vatandaşlarımızın bizim önümüzü açan bir tavır sergilemeleri durumunda biz 2016’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile ilgili ciddi bir aşama kaydedeceğimiz inancını taşıyorum. Hedefimiz 2017’de de burayı tamamlamak ve Sivas’ın hizmetine sunmak.’ Şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Aspir Yetiştiriciliği Hakkında Eğitim Verildi

2015-11-20 16:19 - Gündem

Yumruklar Şampiyona İçin

2015-11-20 09:25 - Gündem

Selimiye Camii´nin Temeli 2016´da Atılacak

2015-11-23 09:52 - Gündem

Ünsal´ların Acı Günü

2015-11-20 16:18 - Gündem

Demiryollarında ?Elektrikli Tren´ Dönemi

2015-11-23 09:47 - Gündem

Altın Madalyalar Sahiplerini Buldu

2015-11-24 09:42 - Gündem

Turşu Satışları Arttı

2015-11-24 09:47 - Gündem

Belediye, Sürücülerin İmdadına Yetişti

2015-11-19 09:40 - Gündem

2 Bin Lira Gelir Elde Ettiler

2015-11-20 16:19 - Gündem

Bayıratlı Köyü, Çukurtarla´ya Taşındı

2015-11-20 16:18 - Gündem

İlgili Haberler

KAAN için kritik millileştirme

11:31 - Gündem

Ekmek Kavgası Verirken Hayatını Kaybeden İşçilerimizi Rahmetle Anıyorum

11:15 - Gündem

Eski Validen Hızlı Trene Övgü: Sivas Turizmine İvme Kazandıracak

11:06 - Gündem

1 Mayıs, kazancın simgesidir

11:03 - Gündem

Sivas'ta tek Oyla Seçimi Kaybeden Adayın Bir Garip Hukuk Mücadelesi

10:57 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Sivas Teşkilatı Seçim Muhasebesini Çiğ Köfte Yiyerek Yaptı!

12:54 - Politika

Bülent Uygun’dan Ali Şaşal açıklaması! “YENİDEN ANLAŞTIK”

12:36 - Spor

Minik öğrencilerden Sivasspor'a moral ziyareti

12:31 - Spor

Sivas'ta Unlu Mamullere Zam! Yarından İtibaren Geçerli Olacak!

11:44 - Ekonomi

Sivaslılara Bu Hafta Beyin Yakan Soru Sorduk?

11:18 - Röportajlar