Yumruklar Şampiyona İçin

Yumruklar Şampiyona İçin

Gündem - 8 yıl önce



Yarın sona erecek olan müsabakalarda derece yapan sporcuların 21-26 Aralık'ta Ordu'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacakları öğrenildi

OĞUZHAN SARZEP

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Grup Hakan Karaoğlan Türkiye Boks Şampiyonası ilimizde start aldı.

4 Eylül Spor Salonu’nun ev sahipliğini yaptığı Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Tunceli, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman olmak üzere 31 illerin katılımıyla müsabakalar başladı.

Grup müsabakalarının 49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kilolarda olmak üzere 10 sıklet üzerinden yapılırken, maçlarda 3’er dakikadan 3 raunt üzerinden oynanıyor.

Mücadelelerde toplam 129 sporcu ringe çıkarken 45 antrenör ve idareci takımlarının başında bulunuyor ve 26 hakem ve gözlemci ise müsabakalarda görev alıyor.

Sivas Gençlik Spor Kulübü boks takımı ise 5 sporcu ile mücadele edecek. Sıkletlerinde ilk dörde giren boksörlerin 21-26 Aralık'ta Ordu'da düzenlenecek şampiyonaya katılmaya hak kazanacağı öğrenildi.

SEREMONİ YAPILDI

Heyecan dolu maçların ilk gününde seremoni gerçekleştirildi. Hakem ve sporcuların kortej yürüyüşü sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

KARAOĞLAN: ‘BÜYÜK

BİR İVME YAKALADIK’

Boks İl Temsilcisi ve Milli Takım antrenörü Oğuzhan Karaoğlan, yaptığı konuşmasında, katılan tüm sporculara başarılar dileyerek; ‘Şuanda çok heyecanlıyız. İlk gong sesini birkaç saniye önce duyduk. 31 ilden 129 sporcunun katıldığı büyük bir turnuva bu. 3. Grup Hakan Karaoğlan Türkiye Boks Şampiyonası başladı. Federasyon başkanımıza da, boksa emek ve gönül vermiş insanları unutmadığı için teşekkür ediyorum. Geçen yıl 19 ilin katıldığı bu turnuvada bizim boksörümüz dövüşmemişti, 2. grupta olduğu için. Buraya 5 boksör katıldı şuanda. Büyük bir ivme yakaladık. Bayburt, Trabzon gibi milli takımın omurgasını oluşturan sporcular burada. İnşallah şehrimize hayırlı olur. Güzel bir şekilde bu turnuvayı kazasız, belasız geçirip bir sonraki yıl için yeni programlar yapmak istiyoruz. Cumartesi günü saat 10.00’da finaller yapılacak. Burada derece elde eden sporcularımız da Ordu’da yapılacak olan Türkiye boks şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Bu gruplar 2 yıldır boksun kalitesini artırmak adına yapıldı ve büyük bir başarı elde edildi. Elit sporcular burada boy göstermeye başladı’ dedi.

‘AZ 3 SIKLETTE MADALYA

ALMAK İSTİYORUZ’

İlimizi gruplarda temsil edecek olan sporcuları uzun süredir çalıştırdıklarını dile getiren Karaoğlan; ‘Bizim ilimizi temsil edecek olan sporcuların yetişmesinde sadece pay benim değil. Beraber çalıştığımız Savaş Aslan, Halil Yiğit gibi değerli hocalarımızın emekleri var bu sporcularımız da. İyi bir hazırlık döneminden geçtiler. Dayanıklılık, güç, çabukluk antrenmanları yaparak çalıştılar. Burada en az 3 sıklette madalya almak istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZDA BUNA SAHİP ÇIKMALI’

Sivaslıları müsabakalara davet eden Oğuzhan Karaoğlan; ‘Biz bu organizasyonu buraya getirdik ve halkımızda buna sahip çıkmalı. Gelsinler, izlesinler, çocuklarını getirsinler. Boks güzel bir spor, keyifli bir spor ve mücadele sporları içerisinde en ön sıralarda gelen bir spor. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor’ diye konuştu.

MÜDÜR KILIÇ: ‘BAŞARILAR DİLİYORUM’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Salim Kılıç, grup müsabakalarının Sivas’ta yapıldığı için gurur duyduklarını vurgulayarak; ‘Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler Ferdi 3. Grup müsabakalarına ev sahipliği olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek kazasız belasız müsabakaların sonuçlanmasını ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum’ dedi.

GÖNENGİL: ‘BOKS KALİTELEŞİYOR’

Boks MHK Başkanı Muhittin Gönengil de, boksun kaliteleştiğini vurgulayarak; ‘Müsabakalar esnasında görev yapacak olan boks hakemlerine başarılar diliyorum. Ülkemizdeki boks gün geçtikçe kaliteleşiyor. Tüm sporculara da başarılar diliyorum’ dedi.

NAZLI: ‘KALİTELİ SPORCULAR SİVAS’A GELMİŞ’

Türkiye Boks Federasyonu organizasyonlar sorumlusu İsmail Nazlı, turnuvanın Sivas’ta yapılmasının Sivas boksu adına da çok faydalı olduğunun altını çizerek; ‘Biz Türkiye grup şampiyonalarının ilkini Bursa’da yaptık, ikincisini Kastamonu’da yaptık, 3. grubu Sivas’ta daha önce kaybettiğimiz Kemal Karaoğlan ile Hakan Karaoğlan anısına yapıyoruz. Artık bunu geleneksel hale getireceğiz. Her yıl Sivas’ta boks severler ile buluşacağız. Turnuvanın burada düzenlenmesi Sivas boksu adına da çok faydalı. Geçen yıl Sivas bu gruba 1 sporcu ile katılırken, bugün 5 sporcu ile katılıyor. İnşallah önümüzdeki yıl hocamız Oğuzhan’ın katkısıyla 10 sporcu ile katılır Sivas. Daha iyi günler inşallah Türk boksunu ve Sivas’ı bekliyor. 1. grupta 71 sporcu vardı. 2. grupta Kastamonu’da 93 sporcu vardı. Burada 129 sporcu var katılım biraz daha fazla. Daha kaliteli sporcular da buraya gelmiş gözüküyor.’ ifadelerini kullandı.

BUDAKLI: ‘BOKS SON 20 YILDA

BİRAZ DAHA MODERN HALE GELDİ’

Sivas Hakan Karaoğlan Boks Spor Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Halil İbrahim Budaklı da, boksun son 20 yılda daha modern hale geldiğini ifade ederek; ‘Sivas’ımızın bu tür bir organizasyona ev sahipliği etmesi bizleri çok mutlu etti. Çünkü Sivaslı gençlerimizi bu spora özendirmemiz ve bu sporu yapan arkadaşlarımızı milli takıma ve profesyonelliğe göndermemiz gerekiyor. Bunda emeği olan kıymetli hocamız Oğuzhan Karaoğlan’a, Halil Yiğit’e ve Türkiye Boks Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Boks tabii ki son 20 yılda biraz daha modern bir hale geldi. Daha az yumruk vurarak daha net puan alanlar galip oluyor. Eskiden ringdeki dövüş biraz daha fazla oluyordu. Şimdiki gençlerimiz geçmişi hiç aratmıyor. Geçmişten daha iyi ve daha düzgün bir boks yapıyorlar. Sivas olarak da tek sıkıntımız var, geçmişte seyircimiz çoktu ama şimdi seyircimiz az. Sanıyorum spor adına boksu biraz uzak noktada görüyorlar. Sivaslı hemşerilerime buradan sesleniyorum boks sporuna ilgi gösterilsin. Boks aslında dövüş değil insanların kendini ispat etme sanatıdır. Tüm Sivaslı hemşerilerimi Oğuzhan Karaoğlan ve Halil Yiğit’in yetiştirdiği sporculara destek vermek için bu maçları seyretmeye davet ediyorum’ dedi.

BULUT: ‘İNSANLAR FIRSAT BULDUKÇA

GELİP BU TURNUVALARI İZLEMELİLER’

Sivas Hakan Karaoğlan Boks Spor Kulübü üyelerinden Oğuz Bulut ise, boksun güzel bir spor dalı olduğunu vurgulayarak; ‘Sivas’ta böyle bir turnuvanın yapılması Sivas için çok güzel bir avantaj ama bu güzel spor dalına Sivaslıların az ilgi göstermiş olması Sivas’ın bir ayıbı diyelim. Sivaslılar bu tür faaliyetlere sahip çıkmazlarsa yarın bir gün federasyonlar burada turnuva yapmak istemeyecekler. Hafta sonuna kadar devam edecek. İnsanlar fırsat buldukça gelip bu turnuvaları izlemeliler. Hem güzel vakit geçirirler hem de sporcularımıza destek olurlar’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivaslı Bokscular Hazır

2015-11-17 14:55 - Gündem

Pekmeze Rağbet Arttı

2015-11-14 09:30 - Gündem

Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

2015-11-13 09:26 - Gündem

Behram Paşa Hanı Küllerinden Doğuyor

2015-11-17 15:02 - Gündem

?Otel Konforunda Misafir Ediyoruz?

2015-11-18 09:05 - Gündem

Kadınlar İçin ŞÖNİM Hizmette

2015-11-17 15:02 - Gündem

Yumruklar Şampiyona İçin

2015-11-20 09:25 - Gündem

1 Günde 3 İkiz Bebek Dünyaya Geldi

2015-11-16 09:47 - Gündem

Sivas AMATEM Açılışa Hazırlanıyor

2015-11-18 09:09 - Gündem

Belediye, Sürücülerin İmdadına Yetişti

2015-11-19 09:40 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Özgür Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir"

13:34 - Gündem

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem