Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

Gündem - 8 yıl önce



Türk Televizyon tarihi ve sinema sektörünün en çok beğenilen dizi ve sinema filmlerinde reji asistanlığı, cast direktörlüğü, menajerlik ve yönetmenlik yapan, 2008 yılında kurduğu Berna Türkkan Casting Agency Firması ile önemli çalışmalara imza atan Türkkan’ın şimdi ise hedefinde Sivas’a özel bir film projesi ile yapımcılık var. Son 1 yıl içinde aldığı 3 ödülle 2013-2014 yıllarının en iyi Oyuncu Menajeri Ödüllerine sahip olan ve  16 Mart 2015 tarihli büyük bir ödül gecesinde ''2015 yılı Umut Vadeden Yapımcısı'' ödülüne sahip olan Türkkan Sivas’a olan sevgisini, muhteşem bir komedi filmi ile taçlandırmak istiyor.

ERSAN ARSLAN/ÖZEL RÖPORTAJ

Başarılı yönetmen ve cast direktörü Berna Türkkan, gişe rekorları kıran Düğün Dernek Sinema filmi ile hayatının kesiştiği Sivas’a âşık oldu. Sivas’ta büyük dostluklar kuran ve kentten biran olsun kopamayan Türkkan, artık tam bir Sivaslı ve Sivassporlu…

Sivas’a olan sevgisini kelimelere sığdıramayan Türkkan, Sivas’ın tarihi, kültürel zenginliklerini, sıcakkanlı insanlarını ve mizah dolu yönlerini sinema filmi ile buluşturmaya karar verdi. Yapımcılık kariyerindeki ilk filmini Sivas’a adamak istediğini belirten Türkkan, ilk sinema filmine ilişkin, ipuçlarını ise gazetemizle paylaştı.

‘SİVAS’TA ÇOK GÜZEL

DOSTLUKLAR KURDUM’

‘Neden Sivas?’ sorusunun cevabını, ‘samimiyet ve dostluk’ kelimeleriyle özetleyen Türkkan, Sivas’a olan bağını bu iki şeyin güçlendirdiğini söyledi. Sivas’ta insanlarla sohbet edip yeni dostluklar kurdukça, kente olan bağlılığının daha da arttığını belirten Türkkan, Sivas serüvenini şu sözlerle anlattı:

‘Düğün Derneği çekmeye geldiğimiz zaman, ‘Sivas’ta beni hayırlı bir şey bekliyor’ dedim. Burada çok güzel insanlarla tanıştım. Revag Otel’in sahibi Mustafa Akgül Abi ve eşi ile Ramazan ayında akşamları sabaha kadar oturup sohbet etme imkânı buldum. Bu süreçte o kadar güzel insanları bir arada buldum ki, Sivas benim için çok özel bir yer oldu. Sonra farklı arkadaş guruplarım oldu. Sivas'a geldiğim ilk gün bana Sivasspor forması hediye ettiler. İnanılmaz mutlu oldum. Sporla hiçbir alakam yok ve takım tutmuyorum. Bana hediye edilen forma numarası 22 ve bu benim uğurlu sayım. Benim için önemli olan hem bu hediye hem de formada benim uğurlu sayımın yazıyor olmasıydı. Böylesine bir gönül bağı olması ile 8 Kasım 2015 tarihli Sivasspor maçındaki 3-0'lık galibiyette de benim uğurum olduğuna inanıyorum. Çok şükür Rabbim'e, hem çok şanslıyımdır hem de çok şans getiririm. 'Düğün Dernek 2' çekimleriyle beraber yaklaşık 2 ay kadar kaldım burada ve kız istemeye dahi gittim. Sivas'ta güzel bir gelinimiz var. Kızımızı istedik, sözümüzü kestik. Bu arada filmimizi de tamamladık.  Film tamamlandıktan sonra bir hafta tekrar kaldım. Mayıs ayında nişanını yaptığımız kardeşimizin düğününe de geleceğim inşallah. Artık Sivas’ta benim dostlarım, bir ailem var ve ben ‘Sivaslıyım’ diyorum.

İstanbul'da doğup büyüdüm ama Aslen Malatyalıyım ve evimiz-akrabalarımız hâlâ Sivas Caddesi’nde. Yani Sivas ile böyle de bir bağım var. Sivas benim için çok ayrı bir yerde ve ben artık hem Sivaslı, hem Sivassporluyum... Bu kadar güzel bir ambians, dostluk ve aile ortamını burada yakaladığım için de Sivas’a özel bir proje yapmak istiyorum. Para pul hiç umurumda değil sadece doğru bir şey yapmak istiyorum. Çünkü insanlar beni gerçekten çok seviyorlar ve ben de onları çok sevdim. O Yüzden beni ileriki tarihlerde de güzel ansınlar istiyorum. Sivas’ın tarihini, kültürünü, insanlarını anlatan, Sivasspor merkez odaklı çok güzel bir proje yapmak istiyorum.

Sivas halkının bilgilerine dayanan bir senaryo oluşturacağız. Senaryoyu buradaki insanlarla paylaşmadan da bir şey yapmayacağım. O yüzden herkesin bu işten mutlu ayrılacağına inanıyorum.’

‘SİVAS-AMERİKA BAĞLANTILI BİR FİLM DE OLABİLİR’

Amerika’da geçecek ‘Hollywood'da 4 Avare’ isimli bir sinema projesinin de üzerinde çalıştığını belirten Türkkan, Sivas projesini de bu filmle birleştirebileceğini söyledi. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir durum olmadığını belirten Türkkan, Sivas’ın tarihini, kültürünü, insanını anlatan, Sivas’ı tanıtan bir komedi filmini yapmayı planladığını söyledi.

Türkkan, bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle özetledi:

‘Amerika’da altyapısını hazırladığım ve Mel Gibson ile bağlantılı olduğum bir sinema filmi var. Aslında onu da Sivas ile bağlayabilirim. Başrolüm Sivaslıdır, Sivas’tan Amerika’ya gidip oyuncu olmak için çabalayan bir adam olabilir. Bu şekilde filmin yüzde 20’si Sivas’ta, 80’i Amerika’da geçebilir. Buna ilerleyen günlerde karar vereceğim. Ama Sivas’ı anlatan komedi bir sinema filmi yapmayı planlıyorum. Kesinlikle kimseyi ağlatmayacağız, herkesi güldürme niyetindeyiz. Çünkü ben gülmeyi çok seven bir kadınım. Herkes, mutlu huzurlu ayrılsın isterim. Buradaki hedefimiz, hem insanları güldürüp hem de insanları Sivas konusunda bilgilendirmek.’

BİRÇOK ARKADAŞIMIN SİVASLI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM

Sivas’a gelip, burada güzel dostluklar kurduktan sonra İstanbul’daki birçok arkadaşının da Sivaslı olduğunu öğrendiğini belirten Türkkan, ‘Bu bana daha büyük bir keyif verdi’ dedi.

Türkkan; ‘Dünyada 7 milyon Sivaslı olduğu rivayet ediliyor Sivas’a gelip İstanbul’a döndükten sonra birçok arkadaşımın Sivaslı olduğunu fark ettim. Yapımcı dostlarımın Sivaslı olduğunu gördüm. Bu bana daha büyük bir keyif verdi. Sivas’ın insanı gerçekten çok doğal, çok samimi, çok sıcakkanlı ve yardım etmeyi çok seviyor. Bizim de zaten aç olduğumuz nokta bu İstanbul’da. Ben de doğu kültürüyle büyüdüğüm için benim de ait olduğum yer burası aslında.

İstanbul’da sadece işimi yapıyorum. Evet, güzel bir iş yapıyorum. Çok şükür Rabbim'e Sektörde güzel bir yerdeyim. Sinemacıyım… Hem yönetmenlik, hem yapımcılık, hem Cast Direktörlüğü, hem menajerlik, hepsini büyük keyifle yapıyorum. Kısaca senaristlik dışında her şeyi yapabiliyorum. Geçmiş tarihlerde Recep İvedik 2’nin Cast direktörlüğünü yaptım aynı zamanda onun perde arkası yapımcılığını da yaptım. O yüzden zaten yıllardır ben bir başkasına yapımcılık yapıyorum. Şuanda yapabileceğim en güzel şey Sivas’tan başlamak olacak diye düşünüyorum.’ Dedi.

Kadere inanan ve her işte hayırlısı olsun diyen Berna Türkkan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: ''Yaradan ne yazdıysa onu yaşıyorum aldığı nefesle birlikte sahip olduğum herşeye şükreden hayatı kendi doğrularıyla keyifle yaşayan huzurlu ve mutlu bir kadınım... 8 Kasım'da Sivas'ta çok değerli bir isimle keyifli bir toplantı yaptım o isim dışında kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum. Ben hisleriyle yaşayan ne istediğini çok iyi bilen inançlı bir kadınım, Kaderimde varsa yazdıysa Yaradan, Sivas'ta güzel bir Sinema Filmi yapacağım yoksa da Sivas'ta sahip olduğum o kocaman yürekli güzel Ailem'le mutluyum...’

BERNA TÜRKKAN KİMDİR

1976 İstanbul Doğumlu olan Başarılı Cast Direktörü, ilk-orta ve liseyi İstanbul da Okumuştur. Beykent Üniversitesi Sinema- Televizyon Bölümü Mezunu olan Berna Türkkan, hayalleri doğrultusunda mezuniyet sonrası profesyonel iş hayatına atılmıştır. Türk Televizyon tarihinin en çok beğenilen dizilerinden olan YABANCI DAMAT’ta Reji Asistanı olarak ilk deneyiminde başarıya ulaşmıştır.  5 Yıl üst üste Reji asistanlığı görevini başarı ile tamamladıktan sonra, Avanak Kuzenler Sinema filminde Yardımcı Yönetmenlik ve Cast direktörlüğü yapmıştır. Çalışkanlığı ve Azmi O’nu Recep İvedik Cast Direktörlüğü görevi ile buluşturmuştur. Profesyonel olarak Özel Bir Kurumda Oyuncu Koçluğu ve Drama Eğitimleri veren Berna Türkkan, Üst Düzey yetkili olarak şirkette 13 ay görev yapmıştır. Yapmış olduğu çalışmalar ve edindiği bilgiler doğrultusunda Kendi Kurumsal vizyonunu oluşturmak adına 2008 yılında BERNA TÜRKKAN CASTİNG Agency firmasını kurmuştur.  Televizyonlara ve Sinemaya oyunculuğu gerçek meslek olarak benimseyen yeni ve farklı yüzler katmak amacı ile çalışmalar yapmaktadır. Birçok yapım, sinema, dizi filmi, reklam filmi ve Tiyatroya oyuncu kazandırmış ve halen kazandırmaktadır...

Berna Türkkan Casting Agency, Sektöre yeni yüzler bulmak ve kazandırmakla kalmayarak bu kişilerin mesleki gelişimleri adına gerekli tüm danışmanlık desteğini sağlamaktadır. Bu oyuncuların stratejileri oluşturularak kariyer planlamalarının yapılmasında,  imaj çalışmalarında ve mesleki gelişimlerinde Onlarla birlikte hareket etmektedir.

2015 yılı itibari ile Hollywood yapımcıları ve Cast direktörleri ile ortak çalışmalara başlayan Ajans sahibi Berna Türkkan, Ülkemizden genç ve özel yetenekleri ABD ve çeşitli ülkelere oyuncu göndermektedir. Eş zamanlı olarak bu ülkelerden de başarılı genç oyuncuları Ülkemizde sektöre kazandırmaya başlamıştır. Cihangir Merkezli Ofisinde ve Oyuncu Atölyesinde Workshoplar düzenleyerek sektöre adım atmak isteyen gençlere koçluğu yapmaktadır... Reji'den Cast Direktörlüğüne sonrasında kendi firmasını kurarak Menajerliğe geçiş yapan Türkkan, son günlerde ise Yapımcılık yolunda ilerlemektedir. Hollywood'da ön hazırlığını sürdürdüğü ''Hollywood'da 4 Avare'' isimli Sinema Filmi için çalışmalarına devam etmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Emmioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

2015-11-09 09:47 - Gündem

Örnek Proje

2015-11-09 09:49 - Gündem

Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

2015-11-13 09:26 - Gündem

Yiğit İddialı Konuştu

2015-11-13 09:18 - Gündem

Yıldırım: ?Kendime Güveniyorum?

2015-11-10 15:48 - Gündem

?Hedefim Milli Takım?

2015-11-09 09:41 - Gündem

Stajyer Ehliyet Uygulaması Başladı

2015-11-12 10:27 - Gündem

06-11-2015 DİVRİĞİ HÂLİHAZIR HARİTA, KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI VE KENTSEL TASARIM PROJESİ SİVAS İL ÖZEL İDARESİ

2015-11-06 09:31 - Gündem

Minik Pehlivanlar Sivas´ta Mindere Çıkacak

2015-11-08 09:31 - Gündem

Demir Çelik İşçilerine Toma´lı Müdahale

2015-11-12 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Filistinli anneler kazanacak

14:14 - Gündem

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

OSB, I-REC sahibi oldu

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

Sivas'ta Tuvalette Ayağı Kayıp Düşen Yaşlı Hayatını Kaybetti

13:17 - Asayiş