1 Günde 3 İkiz Bebek Dünyaya Geldi

1 Günde 3 İkiz Bebek Dünyaya Geldi

Gündem - 8 yıl önce



İkiz bebek sahibi olmanın heyecanını yaşayan Afganistanlı Bahramuddin ve Samsunlu Sümeyye Jabbarzada çifti, mutluluklarını gazetemiz ile paylaştı

ERSAN ARSLAN

Türkiye’de üniversite eğitimleri sırasında tanışan ve hayatlarını birleştiren Afganistanlı Bahramuddin (27) ile Samsunlu Sümeyye (26) Jabbarzada çifti, yaklaşık 2 yıldır yaşamlarını sürdürdükleri Sivas’ta, ikiz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Genç çift, Medicana Sivas Hastanesi’nde gerçekleşen normal doğumla dünyaya gözlerini açan ikiz kız bebeklere Afife Hüma ve Ayşe Rana isimlerini verdi.

‘DUALARIMIZ KABUL OLDU’

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) tercüman olarak görev yapan baba Bahramuddin Jabbarzada Türkiye’ye 2004 yılında üniversite eğitimi için geldiğini ve üniversitede tanıştığı Sümeyye ile hayatını birleştirdiğini söyledi. Eşi ile ikiz bebek sahibi olmayı arzuladıklarını ve dualarının o yönde olduğunu belirten Jabbarzada, ‘Dualarımız kabul oldu, çok mutluyuz’ dedi.

Jabbarzada, şu şekilde konuştu:

‘Aslen Afganistanlıyım. Sivas PMYO’da tercüman olarak çalışıyorum. 2013 yılından beri Sivas’ta yaşıyorum. 3 yıllık evliyiz. Bu yıl çocuk yapmaya karar verdik ve çok şükür doğal bir şekilde çocuk sahibi olmak nasip oldu. Bize ‘ikiz çocuk sahibi olacaksınız’ dediler. Bu inanılmaz bir duyguydu. Zaten ailecek de ikiz olmalarını istiyorduk ve dualarımız o yöndeydi. Eşimin gebelik sürecini Kadın Hastalıkları ve Doğum Umanı Op. Dr. Ruhnaz Yılmaz Hanım takip ettiler. Doğum olduğunda Ruhnaz Hanım Ankara’da olduğu için Dr. Gültekin Koçun hocamız doğum yaptırdılar. 2,5 saatte gerçekleşen sancılı bir doğum oldu ama çok şükür hem çocuklarımın hem de eşimin durumu çok iyi.

Ben 11 yıldır Türkiye’deyim. 2004 yılında üniversite eğitimi için Türkiye’ye geldim. Üniversite eğitimim sırasında eşimle tanıştık ve hayatımızı birleştirdik. Nikahımız İzmir’de, düğünümüz eşimin memleketi Samsun’da oldu. Ben 2013 yılında Sivas’a geldim ve PMYO’da göreve başladım. Eşim de 2014 yılında Sivas’a geldi ve burada öğretmen olarak görev yapmaya başladı.’ Dedi.

‘NORMAL DOĞUM İÇİN BEKLEDİK’

Gebelik ve doğum sürecinde kendileri ile çok iyi ilgilenildiğini belirten Din Kültürü Öğretmeni anne Sümeyye Jabbarzada ise 40+1 haftaya kadar normal doğum için beklediklerini söyledi.

Jabbarzada, ‘Ben Samsunluyum. Sivas’ta bir özel eğitim okulunda öğretmenlik yapıyorum. Ailemizde çok fazla ikiz bebek olduğu için bizim tahminimiz de ikiz bebek olacağı yönündeydi. Doktorumuz Ruhnaz Yılmaz’ın sayesinde 40+1 haftaya kadar bekledik ve erken doğum olmadı. Her şey normal gittiği için Dr. Gültekin Koçun sayesinde normal bir doğum geçirdim. Toparlanmam biraz zor oldu ama Allah’a şükür buna değdi. Çok mutluyuz’ dedi.

‘İKİZLERİMİZ ÇOK SAĞLIKLI’

Doğumu gerçekleştiren Medicana Sivas Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gültekin Koçun ise genç çifti tebrik ederek, çocukları ile birlikte sağlıklı mutlu bir ömür geçirmelerini diledi.

Çocukların sağlık durumu hakkında bilgi veren Dr. Koçun; ‘Genelde ikiz doğumlar, geliş şekillerinden kaynaklı ve sürecin kolay olmamasından dolayı sezaryen doğumla sonuçlanıyor. Ancak burada hem anne-babanın arzu ve isteği, hem de bebeklerin uygun olması, tıbbi olarak bir engel olmaması ve bizim de normal doğum için bir engel görmememizden dolayı, normal doğum gerçekleşti. Uzun bir süreç oldu ama sonuçta Allan’ın izniyle sağlıklı bir şekilde bebekleri kucağımıza aldık. Çocuklarımızdan biri 3 kilogram, diğeri ise 2 kilo 750 gram. Normal bebekler kadar kiloları var. Annemizin de durumu iyi. Burada en çok anneye göre düşüyordu. O da üzerine düşen görevi yerine getirdi. İnşallah Allah sağlıklı, sıhhatti uzun ömürler verir.’ Dedi.

1 GÜNDE 3 İKİZ DOĞDU

Medicana Sivas Hastanesi’nde bir günde 3 ikiz bebeğin dünyaya geldiğini belirten Dr. Koçun, bunun kolay rastlanır bir durum olmadığını söyledi. Tüm bebekler ve annelerinin durumlarının oldukça iyi olduğunu belirten Koçun, ‘Hastanemizde bir günde 3 ikiz bebek dünyaya geldi. Bu bebeklerimizde onlar arasında. Diğer bebeklerimizin de durumu çok iyi. Onların geliş pozisyonları uygun olmadığı için sezaryenle dünyaya geldiler. Bir günde üç tane ikiz bebeğin dünyaya gelmesi çok olası bir durum değil. 6 bebeğimizden sadece bir tanesi kız. Yani bir çiftimiz bir kız bir oğlan ikiz bebek sahibi oldu. Hem bebeklerimizin hem annelerimizin durumları gayet iyi’ ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Pekmeze Rağbet Arttı

2015-11-14 09:30 - Gündem

Emmioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

2015-11-09 09:47 - Gündem

Örnek Proje

2015-11-09 09:49 - Gündem

Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

2015-11-13 09:26 - Gündem

Yiğit İddialı Konuştu

2015-11-13 09:18 - Gündem

Yıldırım: ?Kendime Güveniyorum?

2015-11-10 15:48 - Gündem

1 Günde 3 İkiz Bebek Dünyaya Geldi

2015-11-16 09:47 - Gündem

Stajyer Ehliyet Uygulaması Başladı

2015-11-12 10:27 - Gündem

Demir Çelik İşçilerine Toma´lı Müdahale

2015-11-12 10:30 - Gündem

Hayat Ağacı Derneği´ne Kıyafet Desteği

2015-11-14 09:29 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor