USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sağduyu Hâkim Olacak?

?Sağduyu Hâkim Olacak?

?Sağduyu Hâkim Olacak?
27-11-2013 23:45
Google News


O bıçağı, hep birlikte onların elinden alacağız. Sağduyu hakim olacak, artık Sivas’ta algı değişecek’ dedi.

ERSAN ARSLAN

CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper, ‘Sivas adına, istihdam yaratacak, Sivas’ı sosyal hayatın içinde yaşatacak, Sivas’ı ulusal ve uluslar arası bazda görünür kılacak, var olduğunu hissettirecek, Sivas’ın sosyal yıkımlarından ziyade, artık bir kadın belediye başkanının yönettiği modern bir şehre dönüştüğü imajını tüm dünyaya empoze edecek projelerle geldik’ dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında, CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Adil Keser ve bazı partililerle birlikte gazetemizi ziyaret eden Heper, Sivas’a hizmet etmek için bu yola çıktığını belirterek, tüm Sivas halkından destek istedi.

‘SİVAS’I KUCAKLAMAK İÇİN GELDİM’

Ziyarette, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ile bir süre sohbet eden Heper, belediye başkan adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’ye kendisine Sivas’a hizmet etme fırsatını sunduğu için teşekkür eden Heper, ‘Birleştiricilik misyonumuzla Sivas’a şefkatli ellerimi uzatmak ve Sivas’ı kucaklamak için geldim’ dedi.

Heper, şu şekilde konuştu:

‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivas’ta ilk kadın belediye başkan adayıyım. Cumhuriyet ve kadın bilinci ile burada bulunmaktan, Cumhuriyet adına Sivas’a hizmet etme fırsatından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da burada bulunmanın büyük onur ve şerefini yaşıyorum. Bu şerefi, onuru varlığımızda kökenlerimizde hisseden bir parti geleneğinden geliyoruz. Sosyal devlet algısını her zaman kabul eden, insanlara aynı yakınlıkta olan gelenekten gelen bir partinin temsilcisi oluyoruz. İlk kadın temsilcisi olması itibariyle kadınlara ulaşıp, kadınların bildiğimiz sorunlarını açığa çıkartmak, kadına olan itibarı tekrar artırmak ve kadını sosyal hayatın içerisinde görünür kılmak, istihdam etmek, emeğinin karşısında üreten, söz söyleyen, kazanan bireyler pozisyonuna ulaştırmak için çok küçük bir faydamız olsa bile bu bizim için şereftir, onurdur.

Bu bilinçle geldik. Sivas’ın yaralarını kaşımaya, kanatmaya gelmedik. Birleştiricilik misyonumuzla Sivas’a şefkatli ellerimi uzatmak ve Sivas’ı kucaklamak için geldim’

‘İÇİ BOŞ SÖYLEMLERLE GELMEDİM’

Sivas’ı, modern bir şehir olarak ulusal tüm dünyaya empoze etmek için bu göreve talip olduğunu sadece içi boş kadın söylemleri ile Sivas’a gelmediğini belirten Heper, kentin sorunlarına paylaşımcı bir yönetim anlayışı ile konuşarak, tartışarak çözüm üreteceklerini söyledi.

Heper; ‘içi boş kadın söylemleri ile gelmedim. Çünkü kadın bilincinde bizler hep hata yapmaktan, eksik yapmaktan korkarız. Çünkü bizim yaptığımız hata tüm kadınlara mal edilebilecek bir hatadır. O nedenle hep endişe ederiz. O bilinçle çok sağlıklı, Sivas adına, istihdam yaratacak, Sivas’ı sosyal hayatın içinde yaşatacak, Sivas’ı ulusal ve uluslar arası bazda görünür kılacak, var olduğunu hissettirecek, Sivas’ı sosyal yıkımlarından ziyade, artık bir kadın belediye başkanının yönettiği modern bir şehre dönüştüğü imajını tüm dünyaya empoze edecek projelerle geldik. Bu tabi ki Sivas halkının takdiridir. Sivas halkı, şu bilincini hiçbir zaman kaybetmesin, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmasın. Türk milleti, Türk toplumu her zaman bir takım değerleri, özellikle zor zamanlarda çıkararak toplumuna hizmet ettirmeyi de bilmiştir, o yönlendirmeyi de bilmiştir. Biz halk olarak kendi irademizi koyacağız, kendi yaralarımızı saracağız, kendi sorunlarımızı her zaman tartışacağız. Sorunları kapatmayacağız, sorunlarımız var ise açık bir şekilde konuşacağız, anlatacağız ve onun üzerinden çözüm üreteceğiz’ ifadelerini kullandı.

‘O BIÇAĞI ELLERİNDEN ALACAĞIZ’

Bu seçimin, Sivas için ve Cumhuriyetin varlığı için bıçak sırtı bir seçim olduğunu savunan CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper, Sivas’ta kapanan ve satılan devlet kurumlarını örnek göstererek, tüm bunların Sivas’ın kalbine saplanmış bir bıçak olduğunu söyledi.

‘O bıçağı, hep birlikte onların elinden alacağız’ diyen Heper, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Sivas yıllarca ellerinden bırakılmış, bir yerde gözden çıkarılmış bir şehirdi. Sivas için bu seçim, bıçak sırtı, Cumhuriyetin varlığı için de bıçak sırtı bir seçimdir. Ben biliyorum ki hepimiz, bizim analarımız bacılarımız, kardeşlerimiz Sivas’ın tek bir karış toprağını vermeyeceği gibi istihdam alanlarını da ‘artık yeter’ diyerek belirli gruplara vermeyecektir. Kendi işletmelerini kendi alacaktır, sağlıklı bir şekilde işletecektir. Biz özel bir sisteme karşı değiliz, karma ekonomiden tarafız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürk’ün de ilkesi buydu. Çünkü KİT’leri tamamen özelleştirmeye bırakmak, halkı, özelin insafına terk etmek demektir. Devlet, her şeyde kar edecek değildir. Devlet üretimde de istihdamda da var olacaktır ki, özelin fiyat politikasını kontrol edebilsin, fiyat ayarlamalarında var olsun ve özele ulaşamayacak insanları korusun, istihdam etsin.

Bugün, Et Balık Kurumu’nun yok olması, Dikim Evi’nin kapatılması, Çimento Fabrikası’nın satılması, Kangal Termik Santrali’nin satılması, TÜDEMSAŞ’ın yok edilmesi, Sivas’ın kalbine vurulmuş bir bıçaktır. O bıçağı, hep birlikte onların elinden alacağız. Sağduyu hakim olacak, artık Sivas’ta algı değişecek.’

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Heper’e başarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!