USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİVAS NUMUNE HASTANESİ VE DOĞUM ÜNİTESİ EBELERİ

04-04-2024

Kıymetli okurum

Halen görev yapmaktan onur duyduğum Sivas Numune Hastanesi, bakanlık tarafından yapılan denetlemeler ile “Anne Bebek Dostu Hastane” unvanını çoktan kazandı.

Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında mükemmel bir proje!

Sivas Numune Hastanesi bu programın hakkını verdi! Veriyor…

Bu kurumda doğum bir ekip çalışması olup, kadının gelenek ve ahlaki değerlerine saygı gösterilerek,  mahremiyeti korunarak, tek kişilik odalarda en iyi şartlarda, güvenilir araçlarla, kadını ve ailesini doğum kararına dahil ederek hizmet güçlendiriliyor.

Sağlık çalışanları kurum içi eğitimlerine özenle katılıyor ve daha iyi şartların oluşturulması için ekipler adeta arı gibi çalışıyor.

Peki burada ebe neler yapıyor? Görev ve yetkileri neler? Ebe doğum yaptırabilir mi?

Aslında bu sorunun cevabı sende var ama ben bir yerden başlayayım.

Bakalım kurumlar bu eşsiz mesleği nasıl tanımladı?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ):

 Gebelik sırasında doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak ve yeni doğanın bakımını yapmak üzere eğitimi tescillenmiş kişidir.

Sağlık Bakanlığı’na göre ebe;

Anne ve çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten,

gebelik, doğum ve doğum sonu dönem hizmetleri sunan,

doğum yaptıran,

0-6 yaş çocuk izlemleri ve aşılarını yapan,

aile planlaması, kişisel temizlik kuralları,  ilkyardım, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma ve savaşla ilgili konularda birey, aile ve topluma sağlık eğitimi veren, insani ve ahlaki davranışları ile örnek olan,

Bakanlık tarafından tescil edilmiş bir okuldan mezun meslek mensubudur.

 

 

Sivas Numune Hastanesi’nde ise;

Doğum Ünitesi’ne yatışı yapılan gebeleri selamlayarak karşılıyoruz.

Odalarının fiziki şartlarını tanıtıyor ve yapacağımız işlemleri açıklıyoruz

Standart bakım hizmetlerinin yanında duygusal destek verip, empati kurarak anne adaylarımızın sakinliğini koruyoruz. Heyecanına ortak olup, sadece annenin değil, ailesinin de sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Açık ve anlaşılır bir dille mevcut durumunun bilgisini vererek kafa karışıklıklarını gideriyoruz. Her gebe ile bir ebe ilgileniyor, böylelikle kadına bütüncül yaklaşılıp ilgi arttırılıyor.

Bizler için gebelerimizin memnuniyeti oldukça önemli.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, ben ve Sivas Numune Hastanesi’nin doğum ünitesinde görev yapan çok kıymetli ekip arkadaşlarım adeta bu işe hayatımızı adadık, gönül verdik… Ömür verdik! Bunun bedeli hafta sonu, resmi, dini bayram tatillerinde ailemizden, sevdiklerimizden ayrı düşmekte olsa, biz mesleğimizi daima başımızın üstünde taşıdık.

Çok kıymetli anne adayı, ben ve sevgili ekip arkadaşlarım kaliteli doğum hizmeti sunmak amacıyla görevimizin başında, sahada seninle tanışmak için sabırsızlanıyoruz!

Doğumunda tanışmak dileğiyle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Aslı
Aslı 4 hafta önce
Neslihan ebe ye bırakın kendinizi doğumunuz olur ve biter çocuklarımın çiçek ebesi❤️
Aslı
Aslı 4 hafta önce
Neslihan ebe ye bırakın kendinizi doğumunuz olur ve biter çocuklarımın çiçek ebesi❤️
Deniz
Deniz 4 hafta önce
İki doğumunu da Sivas Numune Hastanesi doğum ünitesinde yapmış bir anne olarak ebe hanımların güler yüzle hasta karşılaşmalarına, hasta mahremiyetine özen göstermelerine doğum süreci boyunca fiziksel ve duygusal olarak hastanın yanında olmalarına bizzat şahit oldum. Doğum hikayemizi güzelleştirdiğiniz için sonsuz teşekkürler, iyiki varsınız.
zeynep
zeynep 4 hafta önce
Kendi güzel, huyu güzel biricik ebemiz Ellerine sağlık yine harika bir yazı Keyifle takip ediyoruz