USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şişli İle Divriği Kardeş Belediye İlan Edildi

Şişli İle Divriği Kardeş Belediye İlan Edildi

Şişli İle Divriği Kardeş Belediye İlan Edildi
28-02-2015 17:09
Google News


CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Büyükşehirler ile Anadolu’daki Belediyelerimizi kardeş belediye yaparak, onların büyükşehirlerimizdeki başarılı belediye başkanlarımızın tecrübelerinden, bilgilerinden, ekonomik kaynaklarından faydalanarak gerçek belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu, çalmadan çırpmadan halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmek olduğunu anlatabilen bir kampanyayı başlatıyoruz’ dedi.

RUHİ DEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda büyükşehirlerdeki CHP’li Belediyeler ile Anadolu’daki CHP’li Belediyeler kardeş belediye olarak seçilecek. Bu doğrultuda Şişli Belediyesi ile Divriği Belediyesi ‘Kardeş Belediye’ ilan edildi.

CHP Genel Merkezi’nin uygulamaya soktuğu projeyle birlikte Anadolu’da maddi imkânları kısıtlı olan Belediyelere hem maddi anlamda destek sağlanacak, hem de bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Bu kapsamda CHP Sivas İl Başkanlığında bir program gerçekleştirildi. 11.00’da yapılması planlanan ancak olumsuz hava şartları nedeniyle 13.30’da başlayan programa CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak katıldı.

CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Özdemir, ‘Gecikmeden dolayı kendim ve misafirlerimiz adına hepinizden özür diliyoruz. Aramızda bizleri onurlandıran Şişli Belediye Başkanımız Hayri İnönü ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak aramızdalar’ dedi.

Özdemir, ‘CHP Genel Merkezi’nin almış olduğu karar doğrultusunda Anadolu’daki ekonomik gücü olmayan, zor koşullarda olan CHP’li Belediye Başkanlarıyla, İstanbul, İzmir ve diğer büyükşehirlerdeki CHP’li Belediyeleri kardeş belediye yaparak, onların büyükşehirlerimizdeki başarılı belediye başkanlarımızın tecrübelerinden, bilgilerinden, ekonomik kaynaklarından faydalanarak gerçek belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu, çalmadan çırpmadan halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmek olduğunu anlatabilen bir kampanyayı başlatıyoruz. İki değerli Belediye Başkanımız bu gerekçe ile ilimize geldiler’ ifadelerini kullandı.

‘Sivas’ta CHP’den Divriği Belediye Başkanlığımız var, CHP’den 3 tane Beldemiz var. Yarın inşallah Deliilyas, Sızır ve Çepni Belediyelerimizi de ziyaret edeceğiz’ diyen Özdemir şöyle konuştu:

‘Önümüzde bir genel seçim var. Bu seçimlerin Cumhuriyet tarihinin belki en önemli seçimleri olduğunu biliyoruz. Ben şuanda Meclis açık olmasına rağmen buradayım. Hemen her gün yeni açıklamalarla Türkiye’nin gündemi değişiyor. Cumhurbaşkanlığı köşkünde, kaçak saray da oturup ama hala Cumhurbaşkanı olamamış Recep Tayyip Erdoğan’ın köşke çıktığından bu tarafa hakkında Cumhurbaşkanlığı’na hakaret gerekçesiyle çoğu öğrenci olan 80 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Eğer bu ülkede birazcık hukuk, birazcık adalet, birazcık demokrasi olsa hakkında dava açılması gereken ilk adam Recep Tayyip Erdoğan’dır.’

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise, ‘30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kardeş Belediyecilik adında bir uygulaması var. Şişli’nin de kardeş belediyesi Divriği olacak. Bu birliktelikten Divriği daha fazla yarar sağlayacak. Belediye olarak yardım etmekten büyük haz duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak da ‘Bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün niçin Sivas Kongresi’ni burada topladığı sizleri görünce anlaşılmakta. Onun emanetine hem Sivas’ta hem Türkiye’nin her yerinde sahip çıkan Sivaslılar görev başındadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün iki emaneti vardır. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi… Bunu meclisimizde en iyi temsil eden bizim siyasi önderimiz Malik Ecder Özdemir her zamanki gibi görevi başında ve olmaya da devam edecek’ şeklinde konuştu.

Programda konuşan CHP Sivas İl Başkanı Ahmet Turan Temel ise ‘Sosyal dayanışmanın temel unsuru eşitlik, özgürlük ve dayanışmadır. Bugün dayanışma kısmını birlikte oluşturuyoruz. Biz biliyoruz ki yıllardan beri bütün partililer çok cefalar çektik, hep ezilen biz olduk. Bütün suçlamalar bizim üzerimize atıldı. Ama vatan toprağını ve bayrağını seven en önemli unsur biz olduk. Biz olmadan Türkiye olmayacağını herkese bir daha göstereceğiz. 7 Haziran’da hep birlikte öyle bir tokat atacağız ki 7 düvel bunu duyacak. Bayrağı kaçırmak değil, bayrağı dikmek temel unsurdur. Bayrak asli unsurdur. Bugün dayanışmamızı yapacağız, birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!