USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?13 Yılda Sessiz Bir Devrim Gerçekleştirdik?

?13 Yılda Sessiz Bir Devrim Gerçekleştirdik?

?13 Yılda Sessiz Bir Devrim Gerçekleştirdik?
22-06-2015 17:07
Google News


13 yılımızı iktidarda geçirdik. 2002 seçimlerinden bu güne kadar girmiş olduğumuz 10 seçimde de rakiplerimize açık ara fark atarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. Bu 13 yıllık süreçte Türkiye’de adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, AK Parti’nin CHP veya MHP ile koalisyon hükümeti kurabileceğini söyledi. Bilgin; ‘Yüzde 41 oy almış bir parti olarak, ülkenin çimentosu olan bir parti olarak bana ne deme lüksümüz yoktur. Biz 13 yılda getirdiğimiz kazanımların heba edilmemesi için millet menfaati doğrultusunda, ülke menfaati doğrultusunda, milletin verdiği mesaj doğrultusunda hareket edeceğiz. Millet, ‘yanınıza CHP veya MHP’yi alın, ülkeye hizmet edin’ dedi. Biz uzun süreli bir koalisyona varız deriz. Parti yetkililerimiz bunu konuşuyor.’ dedi.

Bilgin, AK Parti Sivas İl Başkan Yardımcısı Kadir Darıcık ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. 7 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilgin, milletin desteği ile yüzde 41 oranında oy alan ve bu seçimi de açık ara önde tamamlayan AK Parti’nin, her zaman olduğu gibi ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.

‘13 YILDA SESSİZ BİR

DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK’

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarları döneminde ülkede adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini ve önemli hizmetlere imza attığını belirten AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, bu hizmetlerin karşılığında 7 Haziran seçimleri de dâhil olmak üzere girdikleri 10 seçimden de açık ara önde birinci parti olarak çıktıklarını söyledi.

Bilgin; ‘14 Ağustos’ta yola çıktığımız zaman, ‘millet iradesini egemen kılmak üzere, milli iradenin üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldırmak için siyaset yapacağız’ dedik. 13 yılımızı iktidarda geçirdik. 2002 seçimlerinden bu güne kadar girmiş olduğumuz 10 seçimde de rakiplerimize açık ara fark atarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. Bu 13 yıllık süreçte Türkiye’de adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Milli iradenin üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldırdık. Mücadelemiz bu noktada oldu. Temel hak ve özgürlüklerin alanını genişlettik, mücadelemiz bu noktada oldu. Her şeyden önemlisi siyasetin merkezine insanı ve hizmet siyasetini koyduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla siyaset yaptık. 10. Seçimde de milletimiz böyle bir atmosferden sonra gittiğimiz seçimde yine Türkiye’nin en büyük partisi olarak, milletin çimentosu olarak AK Parti’yi yüzde 41 ile açık ara birinci parti yaptı’ dedi.

‘HDP’Yİ KOÇBAŞI

KULLANDILAR’

7 Haziran seçim sonuçlarının ardından başarılı olamayan muhalefet partilerinin buna rağmen zafer çığlıkları attığını söyleyen AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, bu seçimde HDP’nin koçbaşı olarak kullanıldığını ve AK Parti kalesinde gedik açılmak istendiğini söyledi.

Bilgin; ‘Muhalefet partilerine bakıyoruz, zafer çığlıkları atıyorlar. Bugün CHP, yüzde 26 olan oy seviyesini yüzde 25’in altına düşürmüş olmasına rağmen, milletvekili sayısını düşürmüş olmasına rağmen HDP’yi koçbaşı kullanarak AK Parti kalesinde bir gedik açmaya çalıştılar ve tek başına iktidarımızı engellediler. Bunu kendileri açısından başarı görüyorlar. Ama biz bu seçimde de 2011 seçimleri ile kıyasladığımız zaman seçim sonuçlarını oy kaybımız olmasına rağmen, tek başına iktidar olamamamıza rağmen milletin kararını sorgulamıyoruz. Milletin verdiği karar doğrudur, milletin kararının başımızın üstünde yeri var diyoruz. Milletin kararını daha değersiz hale getirecek hiçbir değerlendirmede bulunmuyoruz.

Biz, 7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan süreçte milletin kararının hiçbir şekilde tartışılmaması gerektiğini, verilen mesajı siyasetin çok doğru okuması gerektiğini, ‘millet böyle karar verdi, ama ancak, lakin’ gibi cümleler kurmaması gerektiğine inanıyoruz ve böyle yaptık. Kendi iç muhasebemizi yapacağız, saflarımızı daha da sıkılaştıracağız, millet ile kurduğumuz gönül bağımızı daha da pekiştireceğiz ve hizmete devam edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.

‘CHP VEYA MHP İLE

HÜKÜMET KURABİLİRİZ’

AK Parti’nin milletin verdiği mesaj doğrultusunda ülkenin ve milletin menfaatleri için hareket edeceğinin altını çizen Bilgin, bu doğrultuda CHP veya MHP ile hükümeti kurabileceklerini söyledi.

AK Parti’nin içinde olmadığı bir koalisyon durumunda milletin, ülkede neler olabileceğini yaşayarak göreceğini belirten Bilgin, özellikle yeni neslin koalisyonun ne demek olduğunu bilmediğini, böyle bir süreçten sonra gerçekleştirilecek ilk seçimde AK Parti’nin yüzde 50’nin üzerinde oy oranı ile iktidar olacağına inandığını söyledi.

Bilgin şu ifadeleri kullandı:

‘Bundan sonra ne olacak? Milletin bize verdiği mesaj ve sorumluluk doğrultusunda yüzde 41 oy oranı almış ve en yakın rakibine yüzde 16 puan fark atmış bir parti olarak ana muhalefet partisi CHP ile diğer muhalefet partisi MHP’nin almış olduğu milletvekili sayısından yaklaşık 46 milletvekili daha fazla alan bir parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın görevi başbakanımıza tevdi etmesinden sonra ülke menfaatleri, millet menfaatleri doğrultusunda diğer siyasi partilerle görüşmelerimizi yapacağız. Onlar, milletin ve ülke menfaatleri doğrultusunda oluşturulacak uzlaşma çağrımıza el uzatırlarsa önümüzdeki süreçte Türkiye’ye birlikte hizmet edeceğiz. Bu CHP’de olabilir, MHP’de olabilir. Bunun kararını parti yetkililerimiz verecek. Bunu reddederlerse Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesi ile yüzde 60’lık blok bir araya gelip koalisyon hükümeti kurabilirlerse buyurun deriz, emaneti teslim ederiz ve milletin bize vermiş olduğu sorumluluk ve mesaj doğrultusunda doğruların yanında, yanlışların karşısında olarak muhalefet görevimizi de yaparız. Seçim sonucu çıkarsa anayasal zorunluluk olarak; AK Parti, bugüne kadar 10 defa seçime girmiş ve ipi en önde açık ara göğüslemiş bir parti olarak seçime girer. Milletimiz koalisyon, huzur, güven, istikrarın ne demek olduğunu bu süreçte yaşayarak gördüğü için ki, yeni nesil koalisyonun ne demek olduğunu bilmiyor, azınlık hükümetinin ne demek olduğunu bilmiyor. Hepsinin kafasında bir acaba var? İstikrarsızlığı, bir başbakan adayının, bir ana muhalefet partisi lideri konuştuğu zaman ekonomik dengelerin değiştiğini görmediler. Biz milletin bize verdiği sorumlulukla hareket ediyoruz. Asıl olan ülkedir, millettir. Biz inanıyoruz ki, CHP’nin anlayışındaki gibi bir hükümet kurulursa, yapılacak ilk seçimde açık ara yüzde 50’nin çok çok üzerindeki bir oyla iktidara geliriz. Çünkü bunların ülkeyi ne hale getireceklerini bu millet yaşayarak görür. Ama biz, yüzde 41 oy almış bir parti olarak, ülkenin çimentosu olan bir parti olarak bana ne deme lüksümüz yoktur. Biz 13 yılda getirdiğimiz kazanımların heba edilmemesi için millet menfaati doğrultusunda, ülke menfaati doğrultusunda, milletin verdiği mesaj doğrultusunda hareket edeceğiz. Millet, ‘yanınıza CHP veya MHP’yi alın, ülkeye hizmet edin’ dedi. Biz uzun süreli bir koalisyona varız deriz. Parti yetkililerimiz bunu konuşuyor.’

‘SİVAS’TA BAŞARILIYIZ’

7 Haziran seçimlerini Sivas açısından da değerlendiren Bilgin, ülkedeki genel duruma bakıldığında Sivas’ta başarılı olduklarını söyledi. Sivas’ta seçimi açık ara önde tamamladıklarını ve ülke genelinde 11’nci olduklarını belirten Bilgin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Sivas’a gelecek olursak, yüzde 58 oy oranı ile en yakın partiden yüzde 40 daha fazla oy almış bir partiyiz. Muhalefet partilerinin oy toplamından yüzde 16 daha fazla oy almış bir partiyiz. Sivas’ta teşkilatımızla birlikte girmiş olduğumuz seçim çalışmalarında eksiğimiz vardır, noksanımız vardır, yaptıklarımız vardır, yapamadıklarımız vardır. Bunun muhasebesini yapıyoruz biz. Sivas’ta biz açık ara milletimizin teveccühünü almış bir partiyiz. Bu şekilde de milletvekili sayımız 1 düştü, oy oranımız düştü ancak Türkiye’deki seçimi bir bütün olarak değerlendirdiğimizde AK Parti’nin ülke genelindeki oy oranını değerlendirdiğimiz zaman 58 oy oranı ile Sivas’ta başarılı olmuşuzdur. Bu sonuçla Türkiye 11’incisiyiz. Bu noktada ben katkı sağlayan emek veren her kademedeki teşkilatımıza da bu vesile ile teşekkür ediyorum.’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ise AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin ve İl Başkan Yardımcısı Kadir Darıcık’a teşekkür etti. Milletin en büyük beklentisinin biran önce yeni bir hükümetin kurulması ve ülkedeki belirsizliğin son bulması olduğunu belirten Karahan, seçim sonuçlarının tüm siyasi partiler için, en başta millet ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!