USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yılmaz; ?Her Alanda Dünden Daha İyiyiz?

Yılmaz; ?Her Alanda Dünden Daha İyiyiz?

Yılmaz; ?Her Alanda Dünden Daha İyiyiz?
22-10-2015 17:33
Google News


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ‘İki günü eşit olan ziyandadır. Bu inanış doğrultusunda Sivas’ımızın ve bütün ilçelerinin bugününü dünden daha iyi kılmak için çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun her alanda bugün dünden daha iyiyiz. Bir olursak, beraber olursak, birlikte Türkiye olursak hiç şüpheniz olmasın ki ilçelerimizin de Sivas’ımızın da Türkiye’mizin de yarını bugünden daha iyi olacaktır.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas İl Özel İdaresi tarafından Kovalı mevkiinde inşa edilen Et Entegre Tesisi, düzenlenen törenle Et ve Süt Kurumu’na devredildi. Tören programı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan hibe destekleri ile hayata geçirilen 464 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Devir teslim ve toplu açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, ESK Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kasım Piral, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘HER ALANDA

DÜNDEN DAHA İYİYİZ’

Törende konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın ve Türkiye’nin her alanda dünden daha iyi olduğunu söyledi.  Yılmaz; ‘İki günü eşit olan ziyandadır. Bu inanış doğrultusunda Sivas’ımızın ve bütün ilçelerinin bugününü dünden daha iyi kılmak için çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun her alanda bugün dünden daha iyiyiz. Bir olursak, beraber olursak, birlikte Türkiye olursak hiç şüpheniz olmasın ki ilçelerimizin de Sivas’ımızın da Türkiye’mizin de yarını bugünden daha iyi olacaktır. Dedi.

Sözlerine Muharrem ayına ilişkin düşüncelerini dile getirerek başlayan Yılmaz, bu vesile ile tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Sivas’a Et Entegre Tesisi’nin kazandırılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Yılmaz, şu şekilde konuştu:

‘Muharrem ayındayız. Muharrem ayı matem, yas ayıdır. Cennet gençlerinin efendisi, peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’i Kerbela’da şehit ettiler. Onunla beraber çoğu Ehlibeyt’ten olan 70’e yakın şehidimiz var. Öncelikle bu şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Allah hepimizi Ehlibeyt’in yolundan ayırmasın diliyorum. Yine, 1071 Malazgirt’ten bu yana kadar bu topraklar için can vermiş, bu ülkenin değerlerini yukarıda tutmuş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bize düşen, onların uğrunda can verdiği değerleri korumak, yüceltmek ve güçlendirmektir. İşte bugün burada açılışını yaptığımız tesisler de bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır. Bugün Sivas’ın bir hayali gerçekleşiyor. 2000 yılında özelleştirilen ve kapanan Et ve Balık Kurumu’nu yeniden Sivas’a kazandırıyoruz. Sivas’a hizmet için Et ve Süt Kurumu olarak hizmete giren bu yatırımın Sivas’ımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Uzun bir süreç içersinde ortaya bir eser çıktı, Sivas bir değer kazandı. Maliye Bakanlığı’ndan ilk olarak İl Özel İdaresi’ne kaynak aktarıldı. Milli Emlak’a ait olan arazi bedeli mukabilinde İl Özel İdaresi tarafından satın alındı. Türkiye’de birçok tesis gezilerek en modern olanında mutabık kalındı. Projesi hazırlandı, ihalesi yapıldı. Zübeyir Kemelek ve Âlim Barut Valilerimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız Sedat Özata ve üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, Belediye Başkanımız Sami Aydın, yüklenici firmanın ve hemşerilerimin desteğiyle ortaya mükemmel bir eser çıktı. Eseri işletmek eseri ortaya koymak kadar önemlidir. Bu tesisin işletmesini üstlenmek için gerekli siyasi iradeyi ortaya koyan Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e ve mevcut Bakanımız Kudbettin Arzu’ya Bakanlarımızın talimatını eksiksiz yerine getiren ESK Genel Müdürü Kasım Piral ve çalışma arkadaşlarına hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Hem tarım bakanlığı hem de et ve süt kurumundan bu tesise özel bir önem vermelerini rica edeceğim. Niçin çünkü Sivaslı’nın tarım bakanlığı üzerinde ilave bir hakkı olduğunu düşünüyorum. Bir tarım bakanı geldi geçti Musa Demirci, onun bir hakkı var. Bir, tarım müsteşarı geçti Vedat Mirmahmutoğulları, onun bir hakkı var. Bir, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü geçti Bekir Ulubaş, onun bir hakkı var. Bu üç tane değerimizin de tarım bakanlığı ve ESK üzerinde hakları olduğunu düşünerekten inşallah en kısa sürede sizlerin desteğiyle bu kurumu hazır hale getireceğiz.’

‘KIRSAL KALKINMA ÇİFTÇİYİ

MAKÛS TALİHİNDEN KURTARACAK’

Kırsal kalkınmanın önemine değinerek Sivas’ta bu kapsamda gerçekleştirilen destekleme ve yatırımlara değinen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın proje bazında Türkiye’de birinci olduğunu, destekleme kapsamında ise ilk 5 il arasında yer aldığını söyledi.

Sivas’ta desteklemelerle hayata geçirilen 464 tesisin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınma. Kırsal kalkınma çiftçiyi makûs talihinden kurtaracak, ülkenin birçok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak en önemli faaliyet alanı. Allah’a hamdolsun Sivas kırsal kalkınmada Türkiye’nin en ileri gelen illerinden… Sivas’a 2011 yılından itibaren IPARD kapsamında destek verildi. 570’den fazla proje sözleşmeye bağlandı. 200 milyonun üzerinde yatırım bedeli var. Toplam hibe tutarı yaklaşık 118 milyon. 74 milyon lira hibe ödenmiş. 32 bin 987 makine ekipmana destek verilmiş ve bin 120 kişiye istihdam sağlanmış. Bu projelerden 76’sı süt üreten tarım işletmeleri, 21’i et üreten tarım işletmeleri 466’sı arıcılık, seracılık, tıbbi aromatik bitkiler yatırımı, 1 kırsal turizm, 6 süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 3 et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 3 meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması. Bu projelerden 98’i Zara’da, 95’i Şarkışla’da… Dolayısıyla hangi ilçelerimizin daha çok proje ürettiğini de görüyoruz. 91 tanesi Yıldızeli, 90’ı merkez, 46’sı Hafik, 41’i Kangal, 19’u Gemerek, 18’i İmranlı, 18’i Ulaş’ta, 17’si Koyulhisar, 14’ü Gürün, 11’i Altınyayla, 7’si Divriği, 6’sı Suşehri, 2’si Akıncılar, 2’si Doğanşar ve 1’tanesi de Gölova’dadır. Sivas’ta sadece süt üretimine 111 milyon TL yatırım yapılmasına bu kurum vesile oldu. Bu rakamın 64 milyon TL’si hibe. Sivas’ta besicilik yatırımlarına 21 milyon TL hibe sağlandı. 340 traktör alımına destek verildi. Yaklaşık 15 bin kovan alımına destek verildi. 56 genç ve 13 kadın işletmeciye destek verildi. Türkiye’de en çok Sivas ilinden sunulan proje kabul edildi. 42 il içerisinde Sivas, 576 proje ile birincidir. Hibe tutarında ise ilk 5’tedir. Yine bölgenin en büyük süt işleme tesisi günde 49 ton kapasite ile Sivas’ta hizmete alındı. Sivas’ta aspir, nane, çörekotu, çemen otu, kuşburnu, sarımsak gibi bitkiler de bu projelerle desteklendi. Yine AB standartlarında ilk kesimhane de Sivas Organize Sanayi Böglesi’nde kuruldu. Sivas, en fazla traktör desteği verilen ikinci il oldu.’

IPARD2 programının AB komisyonu tarafından onaylandığını hatırlatan TBMM Başkanı Yılmaz, bu kapsamda 1 milyar 45 milyon Avroluk fonun hizmete sunulacağını söyledi. Yılmaz, ‘Proje yaparsanız bu desteklerden faydalanırız. Dolayısıyla hem proje için çalışmak lazım hem de bu kaynaklardan faydalanmak lazım’ dedi.

Programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’da kısa birer selamlama konuşması yaptı. Bakan Arzu konuşmasında bakanlığın Sivas’ta ve ülke genelinde hayata geçirdiği bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Sivas’ta hibe destekleri ile tesis kuran işletmecilere temsili hibe çekleri takdim edildi. Daha sonra ise Sivas Valisi Âlim Barut, ESK yetkilileri ile birlikte Et Entegre Tesisi’nin devir teslim protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninin ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu ve beraberindeki protokol üyeleri, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!