USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitim Yatırımları Göz Dolduruyor--Video

Eğitim Yatırımları Göz Dolduruyor--Video

Eğitim Yatırımları  Göz Dolduruyor--Video
26-03-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Her fırsatta yapılan ve planlanan projeleri yakından takip eden Vali Salih Ayhan, ilçe gezilerine Yıldızeli ile devam etti. İlçede ilk ziyaretini kaymakamlığa gerçekleştiren Vali Ayhan, Kaymakam Furkan Atalık'tan ilçede devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında brifing aldı.

Vali Ayhan, Yıldızeli'nde yakın zamanda çiftçilere hizmet verecek olan Pancar Ekicileri Kooperatifi Satış Mağazası, Tohum Eleme ve Paketleme Tesisini ziyaret etti. Saatte 5 ton kapasiteli tesiste hububat, bakliyat gibi ürünlerin elenmesi ve paketlenmesi gibi işlemler kullanılacak. Kooperatif hem sözleşmeli sertifikalı hububat ve bakliyat tohum üretim projelerini bu bölgeye yaymak hem de bu bölgedeki üreticilerin mahsullerini eleyerek kendilerine tohum bırakma şeklindeki ihtiyaçlarına cevap verme amacı taşımaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ‘Kırsal Kalkınma Yatımları’ kapsamında yüzde 50 hibe desteği alan tesisi gezen Vali Ayhan, ilçeye hayırlı olması temennisi ile başarılar diledi.

KADINLAR ÜRETİYOR, YILDIZELİ KAZANIYOR

Vali Ayhan, daha sonra 11 Aralık 2020 tarihinde 8 kadın üye ile kurulan Yıldızeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti. Yenihan bebekleri, tüllüce kilimleri, çeyiz malzemeleri, yöresel hamur işleri, yemekler, reçel çeşitleri, turşu çeşitleri bulunan kooperatifte üreten kadınlarla bir araya gelerek ürünleri yakından inceleyen Vali Ayhan, "Kadınlarımızın başarısı ve gayretleriyle gurur duyuyoruz" dedi.

Vali Ayhan'ın bir sonraki ziyareti, Yıldızeli İlçe Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş'tan ilçede yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında sunum alan Vali Ayhan, ilçe belediyesine yapacağı hizmetler için başarı dileklerini iletti.

Yıldızeli’nde esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek salgına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Ayhan, "Vaka sayılarının arttığı son günlerde, hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Başarılı olmamız, ancak tedbirlerle sağlanabilir." diye konuştu.

ŞEHİDİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Yıldızeli Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Şehit Polis Muhammed Demir Kütüphanesi'nin açılışı, Vali Ayhan ve şehit ailesinin katılımıyla yapıldı.

Öğrencilerin kütüphaneden en güzel şekilde istifade edeceğini söyleyen Vali Ayhan, "İlim, irfan merkezlerimizde her gencimiz daha çok kitap okuyarak bilgi sahibi olacak. Şehidimizi unutmayan ve vefa örneği gösteren Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilere ve kitapseverlere hizmet verecek olan kütüphanede 4 bin kitap yer alıyor.

VALİ AYHAN'DAN, SALGIN EKİPLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Vali Salih Ayhan ilçede Covid-19 ile mücadelede görev alan İlçe Salgın Denetim Ekipleri ile bir araya geldi. Denetim ekiplerini ‘Teşekkür Belgesi’ ile taltif eden Vali Ayhan, "Sizlerle, salgının seyrinin kontrolü ve tedbirlerin takip edilmesi mümkün oluyor. Uyarmaya ve bilgilendirmeye son vaka tedavi olana kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

YILDIZELİ, EĞİTİM YATIRIMLARINDAN NASİBİNE DÜŞENİ ALIYOR

Vali Ayhan, ilçe programlarına Yıldızeli Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyareti ile devam etti.  İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açan 16 derslikli okulda incelemelerde bulunan Vali Ayhan, idarecilerden okulun mevcut durumu hakkında bilgi aldı.

Sınıfları gezen ve öğrencilere kitap hediye eden Vali Ayhan, "İlçemiz her alanda olduğu gibi eğitim yatırımları bakımından da nasibine düşeni fazlasıyla alıyor. Okulumuz, güçlü altyapısı ve nitelikli eğitimiyle örnek gençlerin yetişmesine de imkân sağlayacak" dedi.

Yıldızeli ilçesine bağlı Yiğitler köyünde devlet-vatandaş iş birliği ile yapımı tamamlanan köy konağı ve fırın açılışı, Vali Ayhan, ilçe protokolü ve köy sakinlerinin katılımıyla yapıldı. Bir süre köy konağında oturan Vali Ayhan, vatandaşlarla da hasbihal etti.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yukarı Çakmak Köyü Halı Dokuma Atölyesi, salgın nedeniyle verilen aranın ardından yeniden kurslarına başladı. Atölyeyi ziyaret eden Vali Ayhan, 19 kursiyerin dokuma eserlerini yakından inceledi.

Vali Ayhan Yıldızeli programlarını, Kıbrıs Gazisi İsmail Yaşar'ın Ortaçakmak köyünde bulunan evini ziyaret ederek tamamladı. Ailenin taleplerini dinleyen Vali Ayhan, Yaşar çiftine sağlıklı ve huzurlu ömürler temennisinde bulundu.

Vali Ayhan'a ilçe ziyaretlerinde, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Özel İdaresi Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan ile ilçe protokolü de eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!