Mangal Keyfiniz Zehir Olmasın! Uzmanlardan Kritik Uyarılar
Mangal Keyfiniz Zehir Olmasın! Uzmanlardan Kritik Uyarılar
İçeriği Görüntüle

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Behsan Önol Konferans Salonu’nda, Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KANAM) tarafından düzenlenen “Klinik Öncesi Çalışmalarda Moleküler ve Hibrit Görüntüleme” konulu panel, akademik ve bilimsel çevrelerin ilgisini çekti.

Etkinliğe, KANAM Müdürü ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekiye Hasbek başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi. Prof. Dr. Hasbek’in açılış konuşmasının ardından söz alan Girne Amerikan Üniversitesi Nükleer Tıp ve Fizyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Durmuş Altun, klinik öncesi dönemde kullanılan görüntüleme yöntemlerine dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Kanseri kökünden yakalayacak teknoloji SCÜ'de tartışıldı!

Prof. Dr. Altun, özellikle yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde moleküler görüntüleme tekniklerinin rolüne vurgu yaparak, bu tekniklerin; kanserin erken tanısı, yeni ilaçların keşfi ve henüz tedavisi mümkün olmayan birçok kanser türü için umut vadeden moleküllerin geliştirilmesinde hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca moleküler görüntüleme altyapısına sahip bir merkezin, sadece görüntüleme değil, aynı zamanda deneysel hayvan çalışmaları, veteriner hekimlik, radyokimya ile temel ve klinik tıp alanlarını da içeren multidisipliner bir yaklaşım sunabileceğini ifade etti. Böyle bir sistemin, üniversite bünyesindeki bilimsel araştırmalara önemli katkılar sağlayacağını ve araştırmalarda ivme yaratacağını vurguladı.

Panelin son bölümünde ise EDH firmasından Oğuz Ergün, preklinik çalışmalarda kullanılan cihazlarla ilgili teknik bilgiler verdi. Panel, katılımcılara yeni bilgi ve iş birliği olanakları sunarak başarıyla tamamlandı.

Editör: Elif Elmalı