Gündem

Halil Rıfat Paşa İlkokulu´nda İlk Zil Bugün Çalıyor

Halil Rıfat Paşa İlkokulu´nda İlk Zil Bugün Çalıyor

Halil Rıfat Paşa İlkokulu´nda İlk Zil Bugün Çalıyor
18-09-2016 23:20


SERCAN ÇETİNEL

Fiziki ömrünü tamamlamasının ardından yıkımı gerçekleştirilen Halil Rıfat Paşa İlkokulu, yerine inşa edilen güzide mimarisiyle yeni binasında aynı isimle eğitime devam edecek.

2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılında Halil Rıfat Paşa İlkokulunda yapılan testler sonucu depreme dayanıksız olduğuna dair oluşturulan rapor ve bunun yanı sıra mevcut binanın da eğitim-öğretim hayatına yetersiz gelmesinin tespiti ardından yıkılma kararı alınmıştı.

Böylece 2014 yılında eğitime ara verilen okul, 1 yıl atıl şekilde boş bekletildi. Daha sonra 2015 yılında harekete geçen ilgili kurumlar, okul yapım ihalesini gerçekleştirerek 1 yıl içerisinde tamamlayacaklarını, 2016-2017 eğitim-öğretim hayatına yetişeceğini belirttiler.

Bu açıklamalarının ardından hız kazanan inşaat çalışmalarında artık sona gelindi ve bugün ilk zil çalacak. Mimari yapısıyla adeta büyüleyen Halil Rıfat Paşa İlkokulu, Sivas’ın en modern okulu haline geldi. Sadece mimarisiyle göz kamaştırmayan bu okul, çevre düzenlemesi, bahçe aydınlatma direkleri, engelli öğrenci, öğretmen, memur ve veliler için yapılmış rampalar gibi her şeyin düşünülmüş olması dikkatleri üzerine çekiyor.

Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde Proje ve Kontrollük Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tamamlanan Halil Rıfat Paşa İlkokulu 57 yıl boyunca verilen eğitim-öğretim yılına, bu günden itibaren kaldığı yerden devam edecek.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE OLAN TEPKİLERİ

GÜNDEME TAŞIMIŞTIK

Okul binasının yıkım aşamasından sonra ihale edilerek yeni bir okul inşaatı başlamıştı. Fakat alınan karar doğrultusunda okul isminin Halil Rıfat Paşa İlkokulu yerine Malazgirt İlkokulu olarak değiştirileceği bildirilmişti. Hatta ihaleyi alan firma inşaat tanıtım levhasına da Malazgirt İlkokulu yapım işi ibaresine yer vermişti. Yapılan bu değişikliğe karşılık çevre halkının ve bu okul mezunlarının tepkilerini, yaptığımız haber ile gündeme taşımıştık. Haberimiz ardından yapılan bu uygulamaya son verildiğine dair açıklamalar yapılarak, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan şu ifadelere yer vermişti:

'Sayın Valimiz Âlim Barut (eski Sivas Valisi) okulumuzun isminin Halil Rıfat Paşa olarak kalacağını belirtti. Mevcut bir okul yeniden inşa edilirken isminin değiştirilmesi söz konusu olmayacak. Halil Rıfat Paşa, Sivas ile özdeşleşmiş önemli bir devlet adamıdır. Halil Rıfat Paşa isminin değiştirilmeyeceğini özelikle mahalle halkının ve bu okuldan mezun olanların bilmesini istiyoruz. Okulumuzun inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün personelleri de işlerin takibini titizlikle yaptıkları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum. Okulumuzun kaba inşaatını 2015 yılında bitireceğiz ve 2016-2017 eğitim sezonunun başlaması ile birlikte yeniden eğitime başlayacak.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER