Gündem

"Kadına Verilen Değer Geleceğe Yatırımdır"

"Kadına Verilen Değer Geleceğe Yatırımdır"

08-03-2013 17:15


Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans düzenlendi.
    CÜ Merkezi Amfi'de gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Konferansta konuşan Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk, basında her gün yer alan farklı nedenlerden mağdur olmuş kadınlarla ilgili haberleri üzülerek takip ettiklerini dile getirerek, ‘Biz de Sosyal Hizmet Kulübü olarak bu ve buna benzer konularda toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için ilk adımı atarak etkinliğimizi düzenledik’ dedi.
    Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı konuşmada ‘Dekanlık görevi yaptığım dönemde kuruluşunda emeğim olan Sosyal Hizmetler Bölümü'nün kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte bulunmak gerçekten beni mutlu etti’ ifadelerine yer verdi.
    2004 yılında Avrupa Birliği raporlarını incelerken Türkiye'de kadına yönelik şiddetin oldukça yüksek oranlarda olduğunu gördükten sonra araştırma yapmaya yöneldiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, ‘Bununla ilgili bir araştırma yapma gerekliliğiyle 4 ili kapsayan kadına yönelik şiddet konusunu araştırdım. Araştırmam kitap haline getirildi ve yoğun ilgi gördü. O kitabın önsözünde Abraham Maslow'un şu sözünü yazmıştım; 'Sahip olduğumuz tek şey çekiçse her şeyi çivi olarak görmeye başlarsınız.’ Bu özlü söz söylenecek pek çok şeyi bize anlatmaktadır’ şeklinde konuştu. 
    Rektör Prof. Dr. Kocacık, sözlerini şu şekilde tamamladı:
    ‘Kadına verilecek değer geleceğe yapılacak en güzel yatırımdır. Gelecekte kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadınların baş tacı edildiği bir toplum özlemiyle, Kadınlar Günü'nü kutluyorum.’
    GSF Müzik Bölümü öğrenci tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından Sosyal Hizmet Uzmanı Kıymet Yemişen tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet’ adlı konferansa geçildi. 
    Konferansın ardından Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel tarafından Sosyal Hizmet Uzmanı Kıymet Yemişen ve GSF Müzik Bölümü öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER