Gündem

Hac Dönüşü ?Mers´ Şüphesi

Hac Dönüşü ?Mers´ Şüphesi

Hac Dönüşü ?Mers´ Şüphesi
21-10-2014 17:52


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta Hac dönüşü rahatsızlanan 83 yaşındaki C.G., Numune Hastanesi’nde yapılan ön değerlendirmede, Mers Virüsü şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Amasya’da ikamet eden ve Hac vazifesini yerine getirdikten sonra ilimize gelen C.G. adlı kadın rahatsızlanması üzerine önce Sivas Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Mers Virüsü şüpnesi bulunan C.G. için acil servis önlem olarak boşaltılırken, özel kıyafet giyen sağlık ekipleri müdahale etti. Buradaki muayene işleminin ardından C.G. ambulansla Numune Hastanesi'ne sevk edildi. C.G.'nin hastalığının kesin teşhisi için tahlil yapılacağı öğrenildi. Hasta daha sonra ise Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Hacdan gelenlerde 'Mers' hastalığı riski bulunduğu ve bu hastalığın belirtilerinin Ebola'ya benzediği öğrenilirken, kesin sonucun tetkiklerden sonra netleşeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Numune Hastanesi Yöneticisi Dr. Hilmi Ataseven, ‘83 yaşındaki bayan hasta hac dönüşünde önce Sivas Devlet Hastanesi’ne sonrasında ise hastanemize geldi. Hastanın ateş, halsizlik, yorgunluk ve ishal gibi şikâyetleri vardı. İntaniye Uzmanımız ve Acil servisteki arkadaşlarımız durumu değerlendirdiler’ dedi.

Mers virüsü ile ilgili bir kanaatleri oluştuğunu kaydeden Dr. Ataseven, ‘Bununla ilgili % 100 tanı koymamız mümkün değil. Onun için gerekli tahlilleri, gerekli tetkikleri yaptılar. Kan örneğinin bir numunesini de Hıfzıssıha kurumuna gönderdiler. Biz ön tedbir olsun diye hastayı Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi İntaniye kliniğiyle görüşerek oraya sevk ettik. Umarım bu hastalık çıkmaz. Şuan da % 100 bir tanımız yok. Yalnızca ön tanımız var. Takipte neler olacağını göreceğiz’ ifadelerini kullandı.

Numune Hastanesinde görev yapan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Mustafa Merdan Özcan ise hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Özcan yaptığı açıklamada, ‘Hastamız saat 3 civarında hastanemize geldi. 83 yaşında ve bayan hastaydı. Acil serviste gerekli işlemler yapılarak özel odaya alındı. Koruyucu önlemler alınarak hastamızı muayene ettik. Hastamız daha çok karın ağrısı ve ishalden şikâyetçiydi. Yaklaşık 1 haftadır da devam eden öksürük ve balgam yakınması mevcuttu. Bugün hacdan gelmişlerdi. Hastamızın acildeyken 39 derece ateşi vardı. Akciğer filmi normaldi. Bazı kan tetkikleri yapıldı ve ön tanı olarak mers virüsünden şüphelenildi. Hastamızı daha sonra hastanemizdeki izole odamız ve hastanın takibi için gerekli şartlar uygun olmadığı için Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk yaptık. Oradaki arkadaşlarla konuşup yerini hazırlattık’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER