Gündem

Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü

Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü

Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü
08-09-2015 10:35


Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, ‘Şehitler ölmez Vatan bölünmez’ sloganları attılar.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde şehit ve yaralı askerlerin olduğu haberini alan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü.

İlimizde Hakkâri Dağlıca’da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen çok sayıda Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri sokağa çıkarak, terörü lanetledi. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, İnönü Bulvarında yürüyüş yaptı. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, ‘Şehitler ölmez Vatan bölünmez’ sloganları attılar.

Dev Türk Bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50’inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına kadar yürüdü.

Gruba yoldan gelen araçlar ve çok sayıda vatandaş da evlerinin balkonlarından destek verdi. Kent meydanında yaklaşık 250 kişilik grup adına basına açıklaması yapan Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Bilal Yıldırım, ‘O dağda şehit olanlar içinde AK Partilisi de var, o dağda şehit olanlar içinde Büyük Birlik Partili olanlar da var, Milliyetçi Hareket Partili olanlar da var. Yani bu memleketin çocukları var. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Biz milletimize hizmet etmek istiyoruz’ dedi.

Daha sonra şehitler için dua eden grup dağıldı.

EMNİYET’TEN GENİŞ

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Dağlıca’dan gelen acı haberin ardından aniden gerçekleşen teröre lanet yürüyüşü Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nü de harekete geçirdi. Kent meydanına çok sayıda ekip sevk edilirken, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gençlerin yürüyüşü sırasında kent meydanından geçen düğün konvoyları da Emniyet mensupları tarafından uyarıldı. Düğün sahiplerine yaşanan terör olayları ile ilgili bilgi veren emniyet mensupları teröre lanet yürüyüşüne saygı gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

PLAKASI KAPATILAN

ŞÜPHELİ ARAÇ

EMNİYETİ ALARMA GEÇİRDİ

Ülkü Ocakları ve Alperen Ocaklarının düzenlediği teröre lanet yürüyüşünün yapıldığı esnada İstasyon Caddesi Kale Cami önünde araç plakasının son hanelerinin siyah bantlarda kapatılan araç emniyeti alarma geçirdi. Söz konusu araçla ilgili ihbar alan emniyet ekipleri, bölgede adeta seferberlik ilan ederek, plakası kapatılan şüpheli aracı uzun süre aradı. İstasyon Caddesi’nde geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, şüpheli aracın olay yerinden ayrılması nedeniyle araca ulaşamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER