Gündem

Zara´ya Sevdalı Yürek

Zara´ya Sevdalı Yürek

Zara´ya Sevdalı Yürek
07-12-2013 18:14


Bizim yolumuz, iman, ahlak, edep, Hoca Ahmet Yesevi´nin yoludur. Bizim yolumuz, Hünkar Hacı Bektaşi Veli´nin yoludur, Yunus Emre´nin yoludur. Bizim yolumuz, sevgi yoludur? dedi.

ERSAN ARSLAN

Zara MHP Belediye Başkan Adayı Muzaffer Karadağ, MHP Zara İlçe Teşkilatı´nın hazırladığı aday tanıtım toplantısına katıldı.

Sivas´tan yaklaşık 100  araçlık konvoyla Zara´ya giden Karadağ´ı, ilçe girişinde büyük bir kalabalık karşıladı. Yaklaşık 300 araca ulaşan Karadağ´ın konvoyu, ilçe turu attı. Bir süre içinde bulunduğu otomobilin sunroofundan çıkarak ilçe halkını selamlayan Karadağ daha sonra araçtan inerek, kendisine sevgi gösterisinde bulunan ülkücü gençlerle birlikte dev parti bayrağını taşıdı.

Karadağ, ilçe turunun ardından ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına geçti. Toplantı öncesinde, salon önünde kurban kesildi. Toplantıya, MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Kürşat Ergün, MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, MHP Zara İlçe Başkanı Bahadır Tufan Mutlu, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, Türk-İş İl Temsilcisi Zeki Ekici, Zara eski belediye başkanı Galip Ergut, MHP eski Sivas Milletvekili Adayı Muammer Demirci, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

?HAKTAN AYRILMADIK?

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Zara Belediye Başkan Adayı Muzaffer Karadağ, 10 yıl boyunca sürdürdüğü sendikacılık görevinde daima haktan, adaletten ve doğrudan yana olduğunu belirten Karadağ, ?Haktan ayrılmadık, hep,  Emri bil Maruf Nehyi Anil Münker´de esas kıldık? dedi.

Karadağ, şu şekilde konuştu:

 ?10 yıl sendikacılık yapmaya çalıştım. Zara´da 9 yıl öğretmenlik yapıp Sivas´a gittiğimizde çocuğumuz okul kazanmıştı, mecbur kalmıştık. Çok sevdiğim, giderken çok zorlandığım Zara´dan ayrılmak zorunda kalmıştım. Babam, ?ya oğlunu oradan al gel, ya da sen git´ demişti, emrin olur baba demiştim. 10 yıl boyunca şunu yapmaya çalıştık, ben hiçbir zaman Kamu-Sen´e de başkan olmak istemedim, onlar değer verdiler, 10 yıl boyunca, ?siz iyiliği emredip kötülükten men etmedikçe imanınızı tamamlayamazsınız. Siz haksızlıklara boyun eğdikçe, hakkı savunmadıkça, hakkı tutup kaldırmadıkça siz vebali ödeyemezsiniz´ diyen ayetlerin, hadislerin ışığı altında hep hakkı savunduk. Hak, dedik. Peygamber efendimiz buyuruyor ki, ?hak haklıya verilmedikçe Cenab-ı Allah gazaba gelir´, Hz. Ali diyor ki, ?haksızlıklar karşısında eğilmeyiniz. Hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz´ yine Peygamber efendimiz ne diyor; ?Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz yöneticilerimize, bakanlara, başbakana hatta ilimizdeki herkese, Türkiye Cumhuriyeti´ne hakkı tavsiye ettik. Haktan ayrılmadık, hep,  Emri bil Maruf Nehyi Anil Münker´de esas kıldık. Bu sayede yaptığımız görev süresinde büyük teveccüh gördük. İnsanların mezhebine-meşrebine, düşüncesine-partisine hiç bakmadık. Kapıdan içeriye giren herkese, Allah´ın en değerli varlığı, yer yüzüne halife olarak gönderdiği insan eşrefi mahluk olarak gördük, saygıda kusur etmedik, büyük teveccüh gördük. Görev yaptığımız sürede sendikamızı yüzde 100 büyüttük. Bu düsturlarımızla ilimizde onlarca kurumda, kuruluşta, onlarca Valiliğin, Başbakanlığın oluşturduğu çeşitli kurullarda, insanların hakkını aradık. Kent Konseyi´nde insan hakları kurullarında, her kurulda ?insanların bizim üyemiz mi değil mi, benim gibi mi düşünüyor değil mi?´ demeden sadece haklıysa hep hakkı tutup kaldırmaya çalıştık.?

?KOLTUK SEVDAM YOK?

?Amacımız bu ilçede nimetleri ve külfetleri eşit dağıtmaktır? diyen Karadağ, asla bir koltuk sevdası olmadığının da altını çizdi.

?Her Zaralı hemşerime gönlümde yer var. Biz, alnı açık, başı dik, Zaralı olmakla öğünen, imrenen değil, imrenilen bir Zara için buraya geldik? diyen Karadağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

?Biz babalarımızdan, atalarımızdan öğrendiğimizi uygulamaya çalıştık. İnşallah eğer nasip olur ise, teveccühünüz, Cenabı Allah´ın katında gayretimiz kabul görürse, bizim düsturlarımız aynen devam edecek. Nedir bu düsturlarımız? İslam´ın bir ön koşul şartı var, nedir o ?birbirinizi sevmedikçe, iman etmiş olamazsınız´ biz sizleri seviyoruz, sizleri önemsiyoruz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Her Zaralı hemşerim benim için kıymetlidir. Her Zaralı hemşerime gönlümde yer var. Biz, alnı açık, başı dik, Zaralı olmakla öğünen, imrenen değil, imrenilen bir Zara için buraya geldik.

Amacımız, mazlumun yanında, haksızlığı yapanın karşısında durmaktır. Amacımız bu ilçede nimetleri ve külfetleri eşit dağıtmaktır. Eğer taşın altına elini koyacaksa önce belediye başkanı koyacak, önce yöneticilerimiz koyacak. Varsa bir nimet önce garip gurabadan, fakir fukaradan o, ?komşusu açken tok yatan bizden değildir´ ilahi emri doğrultusunda Allah´ın izni keremi ile eğer nasip olur ise ilçemizde açta, açıkta, sesini çıkaramayan, gözü yaşlı kimse kalmayacak. 

Bizim görevimiz insanlarımızı birleştirmek, yardımcı olmak. Bizim görevimiz koltuk sevdası değil. Vallahi kalbimi yokluyorum. Hani İmam-ı Azam kalbini yoklarmış, sonra gözünü yumar ?Elhamdülillah´ dermiş. Kalbimi yokluyorum, Vallahi zerre koltuk sevdam yok, olmadı da??

?YOLUMUZ, ADALET VE

SEVGİ YOLU OLACAK?

Belediye Başkan adaylığı ile ilgili eş, dost ve yakınlarının çok ısrarcı olduğunu belirten Karadağ, MHP Sivas Milletvekili Adayı Muammer Demirci ile olan bir diyaloguna da değindi, babasının da bu yöndeki sözünü dinlediğini belirten Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

 ?Muammer Ağabey dedi ki, ?sen çıkıyorsun, haksızlık karşısında konuşuyorsun, eleştiriyorsun. Eğer sana ilçende taşın altına elini koymak düşüyorsa bundan geri durursan bu vebali nasıl ödeyeceksin?´ Hakeza ilçe başkanımız ve çocukluk arkadaşlarımdan oluşan ağabeylerimden oluşan insanlar geldiği zaman da aynı sözü söylediler. Dediler ki, ?madem senin üzerinde bir teveccüh var, niçin geri duruyorsun?´

Ben elhamdülillah, Allah´ımdan sonra babama hiç yok demedim. Babam telefon açıp, ?oğlum hayırlı olacak inşallah´ dediği zaman, emredersin baba dedim.

Bizim yolumuz yaşatma üzerine olacak. Bizim yolumuz, adaleti, hakkı yaşama üzerine olacak. Bizim yolumuz, ahlak, adalet, sevgi yolu olacak. Hep sevgimizi ortaya koyacağız. Ayırmadan, kayırmadan mezhebine, meşrebine, partisine, düşüncesine bakmadan, insanları ötekileştirmeden, seveceğiz, seveceğiz, hep sevgimizi ortaya koyacağız. Hani dedik ya, ?birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız´ bunu icraata dönüştüreceğiz.

Galip Ağabeyimin döneminde belediye başkanlığının kapısı 10 yıl boyunca kapanmadı, yine kapanmayacak. Kapıdan giren benden bir gün dahi büyük olsa eli öpülecek, en iyi itibarı görecek. Eğer benden gençse de o kardeşimiz gençliğinin verdiği değeri, o heyecanı bulacak. Kalbimizde iman, adalet, ahlak yolunda hiçbir zaman heyecanımızı kaybetmedik.

Ben insanımızı çok seviyorum. İnsanımız, Zara Belediyesi´nde hak ettiği değeri bulacaktır. Bizim yolumuz, iman, ahlak, edep, Hoca Ahmet Yesevi´nin yoludur. Bizim yolumuz, Hünkar Hacı Bektaşi Veli´nin yoludur, Yunus Emre´nin yoludur. Bizim yolumuz, sevgi yoludur.

Sevimizi kimseden esirgemeyeceğiz. Sevdikçe sevgimiz artacak, sevgimizin kaynağı iman, ahlak olacak. Amacımız, Zara´mızın yüzünü güldürmektir. Amacımız, Zara´mıza hizmet etmektir. Koltuk sevdası için gelmedik. Biz Zara´ya hizmet eden, Zara´nın derdi ile dertlenen, Zaralıların hizmetinde olan bir anlayış için, sizlere hizmet etmek için buradayız, sizlerin emrindeyiz.?

?İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ?

Zaralı, iş adamları, bürokratlar ve Zara´yı sevenler insanlardan oluşan istişare meclisleri kurarak, Zara´nın yararına olan ve geleceğine etki edecek projeleri ortak akılla hayata geçireceklerini belirten Karadağ, ?Zara´nın bir felsefesi olacak. Zara ne şehri, nasıl bir ilçe? Zara´nın adı geçtiği zaman insanların yüzü gülecek? dedi.

Karadağ, ?Türk milleti kurultaylarda yönetilirdi. Kurultaylarda karar çıkmaz ise Kaan, adım atamazdı. Kurultay geleneği bizim milletimizin özünde vardır. Peki, İslamiyet´te ne var? Şura var? Biz de inşallah Zara´da, bir heyecan fırtınası, bir sevgi fırtınası oluşturacağız ve şura heyetleri kuracağız. Sadece Zara´nın içinde değil, Zara doğumlu, Zaralı olmayıp da Zara´yı seven insanlardan müteşekkil ilim, fikir, ortak akıl, istişare meclisleri kuracağız. 300 bine varan nüfusu ile Zara ve Zara´yı seven insanlardan oluşan fikir heyetleri oluşturacağız. Oradan çıkan istişareler ve ortak akıl doğrultusunda insanları ayırmadan kayırmadan, insanları ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, mazlumun elinden tutarak hakkın yanında durarak biz Zara´mızı daha güzel günlere taşıyacağız.

Amacımız koltuk değil, amacımız Zara´mızın yüzünü güldürmektir. Hayallerimiz var, Zara ile ilgili sevdalarımız var. Bu hayallerimizi hayata geçireceğiz. Zara´mızda bir kültür meclisi, bir kültür sarayı yok. Gönül isterdi ki 500 kişinin olduğu bir kültür merkezinde konuşalım. Zara´mızla ilgili hayallerimizi sevdalarımızı projelere dönüştüreceğiz. Madden ve manen daha güçlü bir Zara Belediyesi için hareket edeceğiz. Güçlü, ortak akıldan çıkan istişarelerle, yeni oluşturacağımız projelerle amacımız yeni bir yönetim, yeni bir anlayış, ortak bir kararla Zara´mızı geleceğe taşımaktır.

Asla kavga etmeyeceğiz, asla çekişmeye müsaade etmeyeceğiz. Asla kimsenin kalbini kırmayacağız. Yaraları kaşıyarak, ortaya çıkararak değil, yaraları sarıp sarmalayarak tedavi edeceğiz. Zaralı iş adamlarımız, bürokratlarımızdan, Zaralı hemşerilerimizden, Zara sevdalısı olan insanlarımızdan ve 300 bine yakın nüfusumuzla Zara´nın hakkını hukukunu koruyacak bir Zara lobisi oluşturacağız. Nere´de Zara´nın adı geçti ise, nerede Zara ile ilgili bir proje, heyecan, çalışma var ise orada o Zara lobisi devreye girecek. Önümüzdeki engelleri birlikte aşacağız, birlikte başaracağız.

Zara´nın bir felsefesi olacak. Zara ne şehri, nasıl bir ilçe? Zara´nın adı geçtiği zaman insanların yüzü gülecek.

Biz kırık gönülleri, ulaşılmayan izbe yerlerdeki büyüklerimizi, kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Sabah namazı göreve başlayacağız, gece yarılarına kadar Cenabı Allah bize takat verdiği sürece nerede bir Zaralı, nerede derdi ile dertlenilecek insan varsa ona ulaşacağız. Onun yanında olacağız, derdi ile dertleneceğiz. ?Müminin derdi ile dertlenmeyen bizden değildir´ hadisine, düsturuna uyacağız? ifadelerini kullandı.

?TÜRKİYE´NİN MHP ZİHNİYETİNE İHTİYACI VAR?

Dünyada Osmanlı´nın çekildiği her coğrafyada, acının, hüznün, gözyaşı ve kanın olduğunu belirten Karadağ, Osmanlı coğrafyasının Türk yönetimine muhtaç olduğunu söyledi. Türkiye´nin MHP zihniyetine ihtiyacı olduğunu belirten Karadağ, MHP zihniyetinin de Osmanlı zihniyeti olduğun söyledi. 

Karadağ, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?Bu ülkenin MHP zihniyetine ihtiyacı var. Osmanlı´nın çekildiği her yerde acı, kan, gözyaşı, zulüm var. Dünya Türk milletinin adaletine muhtaç, dünya Türk milletinin yönetimine muhtaç, dünya Türk milletinin dünyaya verdiği huzura muhtaç. Asla, kimseyi partisinden zihniyetinden, düşüncesinden feragat etmeye çağırmıyoruz. Biz diyoruz ki, bir yangının ortasındayız. Şöyle bir Osmanlı coğrafyasına bakın. Nereden Türk çekildi ise orada acı var. Afganistan´a, Irak´a, Suriye´ye, Filistin´e bakın. Dünya Türklüğün adaletine muhtaç. Onun için MHP zihniyeti, Osmanlı´nın zihniyetidir. MHP zihniyeti bu devletin kuruluş felsefesi olan ?adalet´i bütün dünyaya, mazlumlara götüren zihniyettir. Ben, önce Allah´a sonra teşkilatıma, sizlere güveniyorum?

Toplantıda, MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Kürşat Ergün, MHP Zara İlçe Başkanı Bahadır Tufan Mutlu, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, Türk-İş İl Temsilcisi Zeki Ekici, Zara eski belediye başkanı Galip Ergut ve MHP eski Sivas Milletvekili Adayı Muammer Demirci de kısa birer selamlama konuşması yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER