Gündem

Şehit Aileleri Unutuldu Mu?

Şehit Aileleri Unutuldu Mu?

Şehit Aileleri Unutuldu Mu?
21-01-2014 18:05


Adaylarının şuana kadar kendileri ile herhangi bir istişarelerinin olmadığını da belirten Hızal, adaylarla bir araya geldiklerinde talep, görüş ve önerilerini ileteceklerini söyledi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Saray Bosna Parkı ve içerisinde bulunan Şehitler Anıtı’nın kent meydanı çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan ve hemen hemen bütün belediye başkan adaylarının da gündeminde olan çalışmalar kapsamında korunmasını ve daha iyi bir noktaya getirilmesini istedi.

Park içerisinde bulunan çay bahçesinin dernek tarafından işletildiğini ve dernege ciddi katkı sağladığını belirten Hızal, buradaki şehitler anıtı ve parkın korunması gerektiğini söyledi.  Başkan adayları ile bu ve benzer konuları şuana kadar istişare edemediklerini belirten Hızal, görüşme fırsatı bulduklarında başta Saray Bosna Parkı ve Şehitler Anıtı olmak üzere, çeşitli proje ve konularla ilgili talep ve önerileri şehit aileleri ve gaziler adına belediye başkan adaylarına ileteceklerini söyledi.

Bugüne kadar hiçbir adayın kendilerini ziyaret etmediğini de belirten Hızal, ‘Önümüzdeki günlerde başkan adaylarının derneğimizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Çünkü, karşılaştığımız yerlerde geleceklerini söylüyorlar. Geldiklerinde şehit ve gazi ailelerimiz adına talep ve düşüncelerimizi ileteceğiz’ dedi.

‘NET BİR İFADE YOK’

Şehitler Anıtı’nın da içerisinde bulunduğu parkla ilgili net bir ifadenin bugüne kadar ortaya koyulmadığını belirten Hızal, Valilik binasının arkasındaki adliye binasının, Ordu Evi’nin, jandarma lojmanlarının kaldırılacağı ve buralarla ilgili çeşitli çalışmaların yapılacağının dillendirildiğini ancak, Saraybosna Parkı ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmadığını söyledi.

Hızal, ‘Şuanda seçim sürecinin içerisindeyiz. Sivas’taki belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Tabi bu çalışmalar içerisinde Ordu Evi’nin kaldırılması, jandarma lojmanlarının kaldırılması, şehitliğimiz etrafındaki alanların genişletilmesi ile ilgili belediye başkan adaylarımızın çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Ama buradaki çalışmalarla ilgili net bir ifade görmedik. Biz bu düşünceler içerisinde kesinlikle şundan yanayız; şuandaki mevcut şehitler anıtımızın korunmasını kollanmasını, şehitlerimize yakışan ne ise buranın daha güzel bir ortamda yapılması gerekiyor. Biz yıllardan beri zaten bunu talep ediyoruz. Bu projelerin içerisinde de kesinlikle olmasından yanayız.

27 Haziran Parkı’na, oranın geçmişteki haline bakıyorsunuz. Şuanki hali çok güzel. Diğer taraftan meydan projesi gerçekten Sivas’ımıza yakışan bir projedir. Oradaki düzenlemeler gerçekten güzel oldu. Ama nedense burası atıl vaziyette kaldı.

Şehit Aileleri Derneği olarak biz buranın işletmecisi pozisyonundayız ama nihayetinde burası da Sivas’ın merkezindeki bir yer. Buranın da en azından gözden geçirilmesi lazım. Etrafının yeşillendirilmesi konusunda bir çalışma yapılması lazım. Biz bu çalışmaların yapılmasını geçmişten beri istiyoruz ama maalesef bu kısımda herhangi bir faaliyet düşünülmedi. Şuandaki belediye başkan adaylarımızın bu konudaki çalışmalarında şehit aileleri, gaziler olarak ve bu çatının altında derneğimiz olarak özellikle buranın korunmasını ve bu konuda şehitlerimize yakışan, şehitler anıtımızın özellikle gerekli tadilatları yapılarak Sivas halkına yakışan, şehitlerimize yakışan ne ise bu konudaki çalışmalarını yapmalarını istiyoruz.’

‘ŞUANA KADAR BİZİMLE

İSTİŞARE YAPA OLMADI’

Belediye Başkan Adaylarının Şehit Aileleri ile herhangi bir istişarelerinin şuana kadar olmadığının altını çizen Hızal, Saray Bosna Parkı’ndaki çay bahçesinin derneğin ayakta kalması için de büyük önem arz ettiğini söyledi.

Hızal; ‘Şuana kadar belediye başkan adaylarımızın derneğimizle herhangi bir istişareleri olmadı. Önümüzdeki günlerde muhtemelen bu çalışmalar içerisinde biz de zaten kendilerine bu tür sıkıntılarımızı talep ve önerilerimizi ileteceğiz. Bizim için şuandaki en önemli konu burası. Derneğimizin de bir anlamda ayakta kalması için çok önemli. Buranın işletmesinin derneğimize çok ciddi anlamda ihtiyaçlarımızı giderme noktasında çok ciddi faydası var.  Öncelikle buranın potansiyelinin daha iyi noktalara gelmesini istiyoruz. Tabi farklı projelerimiz de var’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER