Gündem

Adaletsizlikler Giderilmeli

Adaletsizlikler Giderilmeli

Adaletsizlikler Giderilmeli
01-05-2020 07:00


Çetin POLAT

Memur- Sen Konfederasyonu´na bağlı Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü  nedeniyle mesaj yayımladı.

Pakoğlu, mesajında; ağır ekonomik bunalım altında ezilen çalışanların, bu yıl yine 1 Mayıs´ı boynu bükük yaşadığını belirtti.                                                                       

Pakoğlu, ?1 Mayıs bilindiği gibi çalışanların Emek ve Dayanışma günüdür. 1 Mayıs, çalışanların işverenlere karşı verdiği hak mücadelesinde ne yazık ki, kanla kirlenmiş bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bu nedenle her yıl çalışanlar 1 Mayıs´ta birlik, dayanışma ve haksızlığa tepki koyma eylemi yapmaktadırlar. Bazı kimselerin 1 Mayıs´ı bayram olarak kutlaması mücadelenin özü ile kesinlikle bağdaşmamaktadır? dedi.

?Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz? diyen Pakoğlu, ?Bin yıllık desende biriz ve beraberiz anlayışının zirvesi Çanakkale ruhunun yeniden hâkim olması için çalışmaya devam edeceğiz. Çalışma hayatında söz sahibi olan herkes, bu kötü gidişi durdurabilecek düşünce üretmek ile yükümlü olduğunu unutmamalıdır. Yatırım yapamayan, iş alanı meydana getiremeyen ve üretemeyen bir Türkiye´nin daha uzun bir süre hazırı yiyerek varlığını koruması ve gücünü artırması mümkün değildir. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesini, çalışanların sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin arttırılmasını, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin mücadele edilmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit işe eşit ücret istiyoruz.Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Kamu görevlilerinin gelir vergisi oranlarının azaltılmasını, vergiye esas matrahların artırılmasını istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınmasını istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Güzel ve güneşli günlerin görüleceği, salgının ve eşitsizliklerin üstesinden gelinmiş bir gelecek umuduyla herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyoruz? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER