Gündem

Camları Kıranlar Tespit Edilecek

Camları Kıranlar Tespit Edilecek

Camları Kıranlar Tespit Edilecek
19-02-2014 23:00


Kurum, ayrıca kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ERSAN ARSLAN

Selçuklu Parkı içerisinde yer alan tarihi Kale Hamam Kalıntısı’nın bir bölümünün üzerini örten ve geçtiğimiz günlerde kırılan camlar yenisi ile değiştirilecek.

Gazetemizin, ‘Yazıklar olsun’ ve ‘Büyük tehlike’ başlıklı haberlerle gündeme taşıdığı konu Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Sivas Belediyesi’nin de müdahil olduğu konuyla ilgili geçici önlemler alınırken, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, müteahhit firma yetkililerini arayarak en kısa sürede kırılan camların yenisi ile değiştirilmesini istedi.

Gazetemizde yer alan haberlerin ardından kurumda görevli uzman personelle birlikte tarihi hamam kalıntısının bulunduğu alana gelen Veral, ‘Biz bu camın biran önce değiştirilmesi için gerekli talimatları verdik. Birkaç gün içerisinde kırılan camlar yenisi ile değiştirilecek. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılması gerekiyor. Bu alanı gören kamerada var. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüzden de burada gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması noktasında talepte bulunuyoruz’ dedi.

ÜZERİ KAPATILACAK

Tarihi hamam kalıntısının üzerini kapatan camlar çocuklar için de büyük tehlike oluşturuyor. Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, hamam kalıntısının üzerinde oyun oynayan çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikenin önüne geçebilmek için kırılan camların üzerinin kapatılacağını söyledi.

Bu konuda Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yardım talep ettiklerini belirten Veral, ‘Buradaki camın üzerini bir şekilde kapatarak, yeni cam gelinceye kadar geçici bir tedbir alacağız. Kırılan camlar birkaç gün içerisinde yenisi ile değiştirilecek’ dedi.

HALK TEPKİLİ…

Öte yandan hamam kalıntısının üzerini kapatan camların kırılması vatandaşların da büyük tepkisini topladı. Kırılan camları gören vatandaşlar, ‘Bu camları kıranlar mutlaka tespit edilmeli. Bu insanlar cezalandırılmadığı sürece bu tür yerlere verilen zararların önüne geçilemez. Mutlaka bu kişilerin tespit edilmesi gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER