Gündem

?SİVAS´I ÇOK SEVİYORUM?

?SİVAS´I ÇOK SEVİYORUM?

?SİVAS´I ÇOK SEVİYORUM?
17-12-2013 14:48


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL RÖPORTAJ

Sivasspor’a 2011-2012 yaz sezonunda transfer olan 26 yaşındaki kaleci Milan Borjan, Sivasspor, Sivas ve Teknik Direktör Roberto Carlos hakkında açıklamalarda bulundu.

Kent merkezindeki bir cafe de gazetemiz spor muhabirinin sorularını yanıtlayan Milan Borjan, Sivas’ta en çok sevdiği yemeğin Sivas Köftesi olduğunu söyleyerek, etli pideyi de beğendiğini ancak biraz acı olduğunu söyledi.

Antrenmanlardan sonra dışarı çıktığını ve bir cafe de oturup en çok çay ve nargile içtiğini belirten başarılı kaleci Borjan, boş vakitlerinde de sinemaya gittiğini ve kent merkezinde gezdiğini söyledi.

Türkiye’de en çok beğendiği oyuncunun Aatif Chahechouhe olduğunu söyleyen Borjan, en beğendiği kalecilerden ve Türkiye’de ki futbol durumuna kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte güler yüzlü Milan Borjan’a sizler için sorduğumuz sorular ve cevapları;

SİVASSPOR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Sivasspor, Türkiye’deki en iyi organize olmuş, en iyi yapıya sahip takımlardan birisi. En fazla potansiyele sahip olan takımlardan birisi. Eğer kupayı alabilirsek UEFA kupasına da gidebileceğini düşünüyorum.

SİVAS İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR?

Öncelikle Sivas çok güvenli bir şehir. Ancak yapacak pek fazla bir şey yok, tek sıkıcı yanı bu. Ama insanları çok cana yakın. Sokakta gördüklerine yani yürürken özellikle yabancıysanız size her zaman selam veriyorlar. Size yakın davranıyorlar. Sivas’ı seviyorum. Biraz soğuk ama şirin bir şehir.

ROBERTO CARLOS’LU DÖNEM VE ÖNCESİYLE İLGİLİ NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Roberto Carlos gelmeden öncede, iyi bir takım alt yapısı vardı. Yani Rıza hoca iyi bir takım bıraktı. Tek şanssızlığımız gol atamıyorduk. Gol yollarında etkisizdik. İyi skorlar alamıyorduk. Ama Roberto Carlos’un gelmesiyle değişen en önemli şey taktik olarak biraz daha geliştik. Bunun sonucunda da gol atmaya başladık. İstediğimiz skorları elde etmeye başladık.

DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCU CİCİNHO HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Cicinho çok deneyimli bir oyuncu. O deneyimini de beraber getirdi takımımıza. Zaten baktığımızda ligin en çok asist yapan oyuncusu. Buda başarısını gösteriyor. Takımda iyi bir arkadaşlık var. Gülüneceği zaman gülünüyor, şaka yapılacağı zaman yapılıyor. Ciddi olmamız gereken yerde olunuyor. Buda Roberto Carlos’un etkilerinden birisi. Takımda şuanda her şey çok güzel. Buda Sivasspor’u en iyiler arasına sokacak. En yukarıya çıkaracak etmenlerden bir tanesi olacaktır.

SİVAS’TA 1 GÜNÜNÜZ NASIL GEÇİYOR?

Sabah kalkıyorum antrenmana gidiyorum. Sonra eve geliyorum 2 veya 3 saat uyuyorum. Ondan sonra tercüman Murat’la şehre gidiyoruz. Dolaşıyoruz, geziyoruz. Bazen eğlenmeye gidiyoruz, sinemaya gidiyorum. Akşam geliyorum yemek yiyorum. Zaten kent merkezinde evim var. Ara sıra Skype’den arkadaşlarımla konuşuyorum. Sivas’ta 1 günüm böyle geçiyor.

SİVAS’TA EN ÇOK YEDİĞİNİZ, BEĞENDİĞİNİZ YEMEK VE İÇECEK HANGİSİ?

Sivas Köftesi yedim çok güzeldi. Sivas’ın meşhur etli pidesini yedim o da güzeldi ancak biraz acıydı. (gülüyor) Ama ben her yere gittim. Bütün tatları denedim. Ama Avrupa da ki yemekleri daha çok beğendim. Türkiye’deki yemekler biraz acı. O yüzden fazla yöresel yemeklerden yemiyorum. Ama çayı çok seviyorum. Kahve pek fazla içmem. Arada sırada sütlü kahve olursa içerim. Çoğu zaman geldiğim bir cafe var. Orada çay ve kahve içmeyi seviyorum.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK BEĞENDİĞİNİZ FUTBOLCU KİM?

Türkiye de en çok beğendiğim futbolcu Aatif Chahechouhe. Hiç düşünmeden Aatif diyorum. Yani benim için Aatif Chahechouhe.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK BEĞENDİĞİNİZ TEKNİK DİREKTÖR KİM?

Sadece Türkiye’de 2 tane hoca ile çalıştım. Biri Rıza Çalımbay, biri de Roberto Carlos. İkisiyle çok uyumlu çalıştık. Roberto Carlos’la da çalışıyoruz. Ama şu ya da bu iyi diyemem. Haksızlık yapmış olurum. İkisi de iyi hocalar.

EN ÇOK BEĞENDİĞİNİZ KALECİLER KİM?

Milan Borjan (gülüyor) Öncelikle Korcan Çelikay çok iyi bir kaleci. Herkese saygı duyuyor. Ben onun nasıl bir dönemler geçirdiğini biliyorum. Onlara rağmen futbolu bırakmadı. Kendisini tebrik ediyorum. Türklerden Beşiktaş kalecisi Tolga ve Trabzon kalecisi Onur en yetenekli ve en tecrübelilerinden. Yabancılardan da Muslera’yı söyleyebilirim. Ben Uruguay’da ve Nacional takımının alt yapısında oynarken Muslera A takımdaydı. Oradan biliyorum Muslera’yı çok yetenekli ve çok iyi bir kaleci.

TÜRKİYE’DE ÇEKİNDİĞİNİZ FORVET HANGİSİ?

Forvetlerden korktuğum biri yok. Korksaydım zaten kaleci olamazdım. Bu benim işim zaten.

SİVAS’A GELDİKTEN SONRA HAYATINIZDA UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZ OLDU MU?

İstanbul taraftar derneği sezon başı bana yılın en iyi oyuncu ödülünü vermişti o en unutamadığım anılardan biriydi. Gerek buradaki, gerek İstanbul’daki Sivasspor taraftarı bana sürekli destek oluyor. Buda beni sürekli hazır tutuyor ve motive ediyor. Oynamamama rağmen taraftarın bana destek olması benim için hiçbir zaman unutamayacağım bir şey. Taraftarın desteğini unutmak mümkün değil.

UNUTAMADIĞINIZ MAÇLAR HANGİSİ?

İstanbul da Fenerbahçe’yi 2-1 yendiğimiz maç unutamadığım maçlardan bir tanesi.

SİVASSPOR’UN HEDEFLERİ NELER?

Ligi kazanmak ve şampiyonlar ligine gitmek istiyoruz. En iyi skorları almak ve en iyi yerlere gelmek istiyoruz. Sivasspor Türkiye deki en iyi takımlardan birisi.

KENDİ PERFORMANSINIZI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

İlk 4 haftada en iyi performansımı gösteremedim. Çünkü yazın dinlenme imkanım olmadı. Kanada milli takımıyla maçlara çıktım. Ama Türkiye kupası maçlarında iyi olduğumu düşünüyorum. Sadece 1 gol yedim şuana kadar. Geçen sene çok iyi oynadım. Milli takımda da iyi bir performans gösterdim. Sezon öncesi takımla sadece 7, 8 gün çalışma imkanım oldu. Dolayısıyla performansım biraz aşağıya düştü. Sonra tekrar yükseleceğine inanıyorum. Bir kaleci için normal bir durum.

AİLENİZ HİÇ SİVAS’A GELDİ Mİ?

Evet, ailem Sivas’a geldi. Maçlarımızı izledi. Annem, babam ve küçük kardeşim gelip takımımıza destek oldurlar, maçlarımızı izlediler.

TARAFTARA SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLER NELER?

Ben oynasam da oynamasam da bana her zaman destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Her zaman stadyumu doldursunlar. Buradaki taraftarlara ve İstanbul’daki taraftara da teşekkür ediyorum. Bizi havaalanında 50, 60 dakika bekliyorlar. Bizi orada karşılıyorlar. Buda bizi daha fazla motive ediyor ve bize daha fazla güven veriyor. Hepsine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER