Gündem

BİR PUAN İYİ PUAN

BİR PUAN İYİ PUAN

BİR PUAN İYİ PUAN
21-10-2013 16:48


OĞUZHAN SARZEP

Süper Lig’in 8. haftasında Trabzonspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadyum’unda oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi takım Trabzonspor’un üstünlüğü ve pozisyonları ile geçen mücadelede, Mustafa Yumlu’nun 62. dakikada gördüğü kırmızı kart sonrası Yiğidolar oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. Trabzonspor kontra ataklarla gol aradı ancak sonuç alamadı.

İLK KEZ GRİ FORMA

Kırmızı beyazlı ekip Trabzonspor karşılaşmasına ilk kez gri forma ile çıktı. Süper ligde oynadığı ilk 7 karşılaşmada kendi evinde kırmızı forma giyen, deplasmanda ise beyaz forma ile çıkan Sivasspor bu sezon ilk kez gri deplasman formasını giydi. Giydiği gri forma ile zorlu deplasmandan 1 puan ile ayrılan Yiğidoların bu forması taraftarlar tarafından beğeni topladı. 

ADEM KOÇAK 3 HAFTA SONRA

Ligin 5. haftasında Kasımpaşa maçında sakatlanan ve üst arka adalesinde yırtık olan Sivasspor’un başarılı orta saha oyuncusu Adem Koçak, Trabzonspor karşısında tekrar formasına kavuştu. Tedavisi yaklaşık 3 hafta süren ve hızla iyileşen orta saha oyuncusu, forma giydiği Trabzonspor karşılaşmasında iyi bir performans sergiledi.

İLK BERABERLİK

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’deki ilk deplasman beraberliğini Trabzonspor karşısında aldı. Deplasmanda oynadığı Kayserispor’a 1-0, Fenerbahçe’ye karşı 5-2 lik skorlarla kaybeden, Elazığspor’u ise 4-2 mağlup eden Yiğidolar, Trabzonsporla deplasmanda 0-0 berabere kalarak yeni sezondaki ilk deplasman beraberliğini aldı.

NAVRATİL İLK KEZ

Geçtiğimiz sezonun vazgeçilmez isimlerinden olan ve istikrarlı bir performans sergileyen Jakup Navratil bu sezon ilk kez Trabzonspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Takımın başına Roberto Carlos’un  gözüne giremeyen ve sezon başı yabancı sayısında yapılan değişikliklerden dolayı 18’de kendisine yer bulamayan Jakup Navratil, Ümit Kurt’un sakatlanmasından dolayı bu hafta ilk kez kadroda yer aldı ve maç boyunca başarılı bir oyun sergiledi. Navratil bu sezon yedek kadro ile çıkılan Türkiye Kupası Bucak Belediye Oğuzhanspor maçında da ilk 11’de yer almıştı.

COSTA KAYSERİ ERCİYES MAÇINDA YOK

Kırmızı beyazlı ekipte defans oyuncusu Manuel Da Costa, Trabzonspor karşılaşmasında sarı kart görmesinden dolayı Kayseri Erciyesspor maçında yer almayacak. Trabzonspor mücadelesine sarı kart sınırında çıkan Da Costa, mücadelenin 38. dakikasında sarı kart görmesinden dolayı, Süper Lig’in 9. haftasında oynanacak olan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

MURAT HOCA TRİBÜNE ÇIKTI

Trabzonspor maçının 43. dakikasında ceza sahasına giren Burhan Eşer, Yusuf Erdoğan'ın arkadan yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, devam kararı vermişti. Bu karar, Sivassporlu futbolcular ve teknik heyet tarafından büyük tepki çektiği görüldü. Hakem Aydınus, tepkilerini sert bir şekilde sürdüren Sivasspor Kaleci Antrenörü Murat Göksu’yu tribüne gönderdi.

17. RANDEVU BERABERE

Sivasspor ile Trabzonspor arasında oynanan 17. Lig randevusu 0-0 beraberlikle tamamlandı. İki takım arasında bundan önceki sezonlarda oynanan 16 karşılaşmanın 7’sinden Trabzonspor, 6’sından ise Yiğidolar galip ayrıldı. İki takım arasında oynanan 3 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. 17 karşılaşmanın berabere tamamlanmasıyla birlikte iki kulüp arasında oynanan maçlardaki beraberlik sayısı 4’e yükseldi.

‘MUTLUYUZ ÇÜNKÜ...’

Sivasspor teknik sorumlusu Cesar Domingo Lopez Trabzonspor maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Lopez kısa bir açıklama yaparak, ‘Aslında sonuçtan mutsuzuz, galip geleceğimiz bir maçtı ama Trabzonspor gibi rakibe karşı berabere kalmak birçok takıma nasip olmaz, bu nedenle mutluyuz’ diye konuştu.

‘1 PUAN SEVİNDİRİCİ’

Kırmızı beyazlı ekibin savunma oyuncusu Ziya Erdal, her zaman hücumu düşünerek oynadıklarını belirterek, ‘Trabzonspor 10 kişi kaldıktan sonra üretken olamadık. Formda olan Trabzonspor’dan 1 puan almak sevindirici’ dedi.

‘KAZANMAMIZ GEREKİYORDU’

Yiğidoların kaptanı Kadir Bekmezci, Trabzon maçına iyi konsantre olduklarını belirterek şunları kaydetti; ‘Bu maça çok iyi konsantre olduk. Maçın başında zorluklar yaşadık, Trabzonspor bizden daha üstündü. İlk 15 dakikadan sonra maça ortak olduk. Ben açıkça 1 puana bu akşam üzülüyorum. Kazanmamız gerekiyordu. Pozisyonlar da bulduk ama bir türlü atamadık’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER