Gündem

?Demokrasiye Saldırıldı?

?Demokrasiye Saldırıldı?

?Demokrasiye Saldırıldı?
09-04-2014 17:36


ERSAN ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ulaş Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maruz kaldığı saldırıya tepki gösterdi. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişinin arkasında kimler varsa biran önce ortaya çıkarılmasını istediklerini belirten Karasu, ‘CHP İl Örgütü olarak yapılan bu saldırıyı kınıyoruz’ dedi.

Saldırı olayı ile ilgili parti lokalinde basın toplantısı düzenleyen Karasu, bu saldırının sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na değil demokrasi ve özgürlüklere karşı yapıldığını söyledi.

Karasu; ‘Özellikle gezi eylemleri ile başlayan, 17 Aralık rüşvet operasyonu ile devam eden süreçte ne yazık ki başbakan ve iktidarın yetkilileri her geçen gün hırçınlaşmakta, ülkemizi her geçen gün kutuplaştırmaktadırlar.  Seçimlerden sonra sakinleşmesi beklenen ortam, başbakan ve iktidar yetkililerinin konuşmaları ile daha da sertleşmekte, seçim sandıkları ve bölgelerinde yapılan usulsüzlük ve hileler toplumu daha da germektedir.

İktidar partisinin yetkilileri tarafından sürekli CHP hedef tahtasına oturtulmakta, CHP Genel Başkanı ve CHP yetkilileri hedef gösterilmektedir. Bu ney azık ki TBMM çatısı altında ana muhalefet partisinin, partimizin genel başkanını Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na fiili saldırıya dönüşmüştür. Bu saldırganı kimler yönlendirdi ise, arkasında kimler varsa bunun biran önce aydınlatılmasını istiyor ve bu olayı kınıyoruz. Bu saldırı sadece genel başkanımıza yapılmamıştır. Bu saldırı 30 Mart seçimlerinde CHP’ye oy veren 12 milyon insana yapılmıştır. Demokrasiye, özgürlüklere yapılmıştır’ dedi.

‘KİMSEDEN KORKUMUZ YOK’

CHP olarak özgürlüklerden, gençlerin taleplerinden asla taviz vermeyeceklerini, geçmişte bu uğurda bedeller ödediklerini ve ödemeye hazır olduklarını belirten Karasu, kimseden korkularının olmadığını söyledi.

Bu saldırıyı CHP İl Örgütü olarak kınadıklarını ve arkasında kimler varsa ortaya çıkarılmasını beklediklerini belirten Karasu, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz bu oyunları ve tezgâhları geçmişte de yaşadık. Ne yazık ki, Demokrat Parti döneminde İsmet Paşa’ya, 70’lerde genel başkanımız Bülent Ecevit’e yapılan saldırılar. Bugün de AK Parti iktidarı döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılmıştır. Bu saldırıya kalkışan partilerin hepsinin sonu siyasi partiler çöplüğü olmuştur. CHP olarak bizler bu ülkede demokrasiden, özgürlüklerden, kadın haklarından, gençlerin taleplerinden asla taviz vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Bu uğurda CHP geçmişte il başkanları ile gençlik kolları üyeleri ile bedeller ödemiştir, bundan sonrada bedeller ödemeye ülkemizin geleceği için hazırdır. Kimseden korkumuz yoktur, asla da olmayacaktır. Sivas İl Örgütü adına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıya cüret edenin arkasında kimler var ise biran önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER